Ahojte žienky,
Mám 7 mes. slečnu , ktorá nieje bohvie aký spáč..no od choroby sa nám bohužiaľ stsli, že denne spanky buď nespí, alebo keď spí,chce ich spať len u mna v lone, ideálne na prsníku a max 30 min...ked sa ju snažím uhojdať s dať do postieľky, tak je v podstate hore a kašle aj na tych 30 min.. oslovila som preto spankovu poradkyňu,kde som urcila cieľ dlhší denný spánok a usporiadať časy spánku...usudila na základe podkladov, že ak zmením spôsob uspavania ( oddeliť dojčenie od uspavania), tak sa mi tie denné spánky upravia ... prosim napiste miz ci s tym niekto ma skúsenost, ci to pomohlo,lebo ja to nevidím moc ružovo... Ad 1, skusala som ju uz týždeň uspavat inac,bez dojčenia, zatiaľ neúspešne.. treba to len skúšať dlhšie, či su proste deti ktoré to nedajú?🙈
Ad2
Moze to mat fakt vplyv na dlzku spánku?
Nakoľko mi spáva biedne malo tak som vždy rada aj za 30 min..a este jej idú teraz zuby,tak aj v kociku mi spi prerušovane ☹️
?
@henriett11 moja dcéra tiež nieje spáč nikdy nezaspavala pri dojčení, uspavala som ju v postieľke aj tak spala 30min. ani o minútu viac. Ani na rukách ani na posteli ani v kočíku nikde nespala viac ako 30 min.
@dadulamamula nechce sa kojit po leziacky..resp kojit ano,ale neuspi ju to
@fifina75 takze je možné, ze snazit sa o zemnu v uspavani, mi bude aj tak prd platne,ano? 😁😅 A teraz uz spáva?
Nie, u nás nepomohlo. Obidve deti mali také fázy, tiež okolo 7.mesiaca, že presne do 30 min.rozlepili oči. A mohli sme sa aj pototo 🤣🤣🤣
Ja to isté s dcérou, pomaly od narodenia spávala 30 minút, max... Skúšala som tiež veľa zaručených rád, nič platné. V roku prešla na jeden obedný spánok, tak sa to na chvíľku ujalo, a pospala cca hodinku a pol, ale čím bola staršia, tým zas trvalo dlhšie uspávanie, čiže som ju aj dve hodiny uspávala kvôli hodine spánku... V dvoch rokoch nastúpila do škôlky a to už bol definitívny boj, od dva a pol roka nespáva už cez deň vôbec.
@henriett11 skúšať môžete ale nemajte veľké oči že to nejde alebo to dlho trvá, myslím že skôr si na to zvyknete.
Teraz má rok a pol a spí max. hodinu a 20min. aj to sa medzitým aspoň raz zobudí.
Ach jaaaj...dufala som ze aspon jednej to pomohlo..no dakujem vam vsetkym aj tak, aspon viem,ze som v tom.neni sama...a este otazka,ak stw uspavali kojenim, ako ste ich potom odnaucali,alebo čím sa to zmenilo?
@henriett11 a koľkokrát denne spí takto po 30 min?
@henriett11 Ja som syna velakrat drzala na rukach sediac v kresle pocas dennych spankov. Verila som tomu ze ak mu pomozem spat tie 2 hodiny tak sa nauci ze cez den sa spi 2 hodiny podla mna sa naucil, ale tiez sa naucil na to ze na rukach sa dobre spi. Teraz ma 2 roky a este stale tak robim. Po zaspani prelozim do postielky. Niekedy tam spi aj 2 hodiny ale niekedy po zobudeni ho musim zobrat na ruky a tam potom dospi. Je pre mna dolezite aby mal min 2 hodiny denneho spanku. Spi potom lepsie v noci.
To ze sa po 30 minutach zobudi je vysvetkovane tym ze sa vtedy menia spnkove fazy. Pocas tejto zmeny je spanok extremne jemny a vela ludi sa aj zobudi ale hned zase zaspi. Male det ale needia ko zaspat, Potrebuju nasu pomoc. To spankove poradenstvo sa snazi naucit tvoju dceru aby zaspala sama bez tvojej pomoci. Ked sa to nauci, bude sa vediet ona sama uspat po tom ako sa prebudi po tych 30 minutach. Ako teoria by to malo fungovat, skus este vydrzat 1-2 tyzdne. Ak tam nebude vobec ziadny pokrok, tak by som to zabalila a snazila sa jej tie denne spanky predlzit ako sa len da aj za pomoci kojenia.
Syn spaval najprv 4x po 30 min, potom 3x po 30 min a ked spaval uz len 2x denne, potiahol kazdy spanok hodinu. To sa stalo az po prvych narodeninach a tiez som ho casto musela drzat na rukach pocas celeho spania, pripadne pospal v nosici. Inak, do roka som vobec neriesila uspavanie, kojenie bolo pre nas vsetkych najjednoduchsie, niekedy uz po minute zaspal. Okolo roka sme raz vecer skusili lahnut si s nim do postele a nechat ho, nech zaspi sam. Hodinu sa prevracal a liezol a potom odpadol. To sa postupne skracovalo, pridali sme k tomu citanie knih, pritulenie sa, drzanie za ruku. Dokojila som v roku a pol, ked to uz definitivne prestal potrebovat aj na uspavanie cez den.
@henriett11 Ja som uspavala na prsniku, prestala som cez den kojit asi v roku a pol, mala som tricko s Darth Vaderom a povedala som malej, ze mlieko spapal ujo. 😀 Skusila som jej dat flasu s mliekom, dovtedy nepila z flase ani caj, ked zistila, ze nedostane prso, tak zrazu bola aj flasa dobra. 😀 V noci to bolo horsie, lebo sa zvykla, ked mala zlu noc aj 10krat zobudit a ukludnila sa len na prsniku, len tiez uz to bolo pre mna neunosne... asi 4 noci po sebe sme mali diskoteku riadnu, som bola presvedcena, ze na nas zavolaju susedia socialku. 😀 Uz som to chcela vzdat a piata noc zrazu ako keby utalo, prespala celu. Uprimne, ja som bola z toho, ze som prestala kojit asi smutnejsia ako ona. 😀
@ibrunova no ak ju necham na prse s ma rukách po sediacky,tak ráno 30 a poobede 30.. poobede niekedy odmieta..a kocikujem na obed,to bola vždy istota aspon na 1,5 hod,ale teraz aj v kociku sa mi preberie po 30 min a je Hore.. niekedy opätovne zaspi ale az za polhodinu zase na pol hodinu...
@andreatytler ďakujem za správu..ja som ochotná presedieť s ňou na rukách tých 30 min..no teraz pridava k tkmu, že nechce pustiť prsník,a nech sa akokoľvek snažím po tých 30 min ju douspať ,tak to nejde...a ty pises,ze po zaspati vieš preložiť do postieľky..ja nie..ak áno do 15 min je hore..sle na večerné spanie mi to nerobí,fakt nechápem
..no ok..skusim este teda tie 2 týždne,ak sa neumudri, tak to necham tak
@martinaplum ked spaval takto malo,ze max 2 hodiny/2,5 nebol mrzuty pocas dna?
Všetci známi okolo mna majú spiace deti , všetci riešia ze tak asi robim niečo zle...ale js už neviem ako ináč sa da uspať dieťa 😂
@ennna proste bez poriadneho ramusu to asi tak ci tak nepôjde,ze? 😅
@henriett11 Kym bol uplne maly, tak sa zdalo, ze mu tych 30 min staci. Potom zacal vstavat strasne skoro rano, okolo 4-5 a bol dost unaveny. Mozno preto potreboval 2 spanky denne takmer do 2 rokov. Teraz ma skoro 3 a obcas cez den uz nespi, ale potom k veceru je uz hotovy a o 7 zaspi za minutu.
@henriett11 Ja som prestala kojit ked mal 6 mesiacov, takze zspaval v podstate od zaciatku s cumlom a teda som nemala problem v tom ze by nechcel pustit prso. V tom veru neviem ako poradit. Co ak by si ju drzala na kolenach aj dlhsie ako pol hodinu. Proste neskusaj prelozit do postielky. Zobudi sa aj vtedy po 30 minutach? Ja casto este aj teraz spim na obed v kresle so synom v lone aj 2 hodiny, neprekladam do postielky. Uz sice len cez vykendy, lebo chodi do jasli.
Pises ze sa ti niekedy podari ju uspat po tom ako sa zobudi po 30 minutach ale trva to aj pol hodinu a potom zase spi len 30 minut. To nevadi. Ja by som ju kludne uspavala na dalsiu pol hodinku spanku. Aj ta extra pol hodina by mi stala za to, ale zase neviem ako to zvladas s prsom v puse, ci to nie je prilis narocne byt dudel pre babo.
@andreatytler zobudí sa aj vtedy po 30 min ,ked ju drzim na nohach.. možno raz do týždňa sa stane,ze sa preberie a opäť zaspi , ale ináč futt tie 30 min☹️ no pridem si ako dufel to veru, teraz jej idú zúbky, tak trošku to je uz nekomfortne..no ak ju necham s prsom v ústach,asi sa toho ďalšie 2 roky nezbavim...aj dnes rano som ju nechala na nohach s prsom a 30 min... ona ked sa preberie, vyzerá hrozne unavena,a aj ďalšie zaspanie jej uplne ze visi na vlasku, očká prižmurené,uz už by zaspals..s zrazu sa pomyka s preberieme.akoby ona sama nrchcela zaspať,ale telíčko áno
@henriett11 Chuda, nevie ako zaspat po tych 30 minutach... verim ze sa to casom nauci, kedze v noci sa jej to dari. Este ma napadlo, mate v izbe tmu zec den? My sme kupili zatemnovacie zavesy. Ako to riesis ked sa zobudi v noci? Hned sa ti podari ju douspat alebo na kolenach s prsom. Asi by som sa snazila robit cez den to iste co robis v noci.
2x 30 minut spanku to je dost malo... ale zase zalezi ako dlho spi v noci.
Co robis po tom ako sa zobudi po tych 30 minutach cez den? Rozpravas na nu alebo tam ostanes s nou len ticho sediet?
@andreatytler no cez den mame klasické žalúzie,a taku vnutornu roletu a uz som cez čiastočne sklenené dvere prehodila aj deku...ako mozem skusit este tie zatemnovacie zavesy, ale npride mi to ze je to v tom...ked mala 3-4 mesiace,bez problémov mi spavala v takych istých podmienkach..ja neviem co sa potom stalo,ale cca od piateho mesiaca je to celé zle...ked sa c noci budi,zalezi casovo ze kedy - ked je cas kojenia,tak kojim,ak to je trosku mimo (kratsie intervaly) tak ju viem niekedy utisit tym ze jej dam ruku na hrudnik,niekedy pohojdam a polozim..a ked ma prilis velku párty,ze sa moc preverie,tak si ju zoberiem k sebe do postele na prsnik a spime az do rana len s tym,ze si ju niekedy prehodim na druhy...
A cez den ked sa zobudi po tych 30 mmin spm skusala aj hovoriť ,ale to dopadlo horsie,preberalonju to.tak teraz skm tíško, ponuknem jej prsnik, hojdam ju, potom to skombinujem a konim a hojdam po stojacky,niekedy na nohách hojdam..no ono to vyzerá ze zaspava v podstate tou kombináciou ( hojdanie po stojacky a trosku cucne) ,ale sama sa zrazu preberie.uz som zrusila vsetky rušivé elementy, no ona sa dokaze zrazu zapozerať aj na zaclonj/garnizu hoci aj na mna a zacne sa smiať a tvari sa ,ze uz stačí.no kruhy pod ocami a furt ziva 🙈🙄
@henriett11 Okolo 4-5 mesiac maju deti prvu spankovu regresiu. Vtedy sa uplne im prehodia spankove fazy maju taky spanok ako dospeli. Deticky zobudi aj najmensi suchot, maju dost velke problemy so zaspavanim a ten uzasny novorodenecky spanok je na velmi dlhu dobu prec. Zubky, separacna uzkost a psychomotoricky vyvoj im brania v spnku az do 2 rokov. Vtedy sa vela problemov strati a deticky sa nucia prespat celu noc a mat celkom pekny denny spanok. Vies 7 mesacne dieta uz vnima a zaujima sa o okolie ovela viac ako novorodenec a tak je kludne mozne co si vravela, ze ona by aj chcela spat ale telicko (alebo mysel) jej nedovoli, lebo ju caka nieco velmi zaujimave, co moze objavit.
To je uzasne, ako ju dokazes v noci uspat len tym ze na nu das ruku. Aspon tie noci mate dobre. Kolko hodin v noci spi?
Urcite by som na nu nerozpraval ked sa zobudi pocas dna. To ju zarucene preberie. Robila by so presne ako ty ze len mlcky drzim v naruci. Viem ze skusas uz vsetko, ale to hojdanie po stojacky by som zrusila. Z toho ti odide chrbat.
No fakt si uz vsetko skusila, neviem veru co este poradit. Predpokladam ze si skusila ukladat castejsie ako 2x denne. Ze by mala aspon 3 denne spanky po 30 minut. Nas syn v tom veku dokazal byt hore maximalne 4 hodiny. Odhadujem ze vy ste hore aj 5 hodin.
@andreatytler jasne ,skusala som niekolkokra denne, v rôznych casoch..ale dnes sa stal asi zazrak a mohol by vydržať..rano spala 30 min,sice u mna naruci 15 min ,potom som sa odhodlala ju polozit a o 15 min bola hore + kocik 2 hodky, plua poobede 30 min.. normálne keby mozem ,otvorim sampus😅😂 bodaj by to vydrzalo..velmi pkene Tindakujem za podpoeu a rady, aj si mi co to ozrejmila, i ked sprava ze do 2.rokov budem riešiť spanok ,ma moc nepotesila 😂😅😂
V noci mi inac spava tak,ze ak mam stastie prvy spanok ma 4 hod, Niekedy 3 potom kojim, dalsie zobudenie je bohuzial o hodinu a pol na to,tp len tisim..ak nezaberoe tak idem prebalit a hodím.si ju do postele..ak zaberie, tak o dve hodky zase...keby ten prvy 4 hodiny spanok vedela dat este raz za noc ,bolo by to fantastické 😁 ale radsej sa neatazujem, lebo mala som npci ked som bola hore kazdu hodinu a to som vyzwrala fakt biedne.ani cez den nespala, v noci takto...uf uf..a ano, bohuzial niekedy bdieme 4/5 hodin..kolko ma vas syn?
@henriett11 Aj mna skoro svihlo ked som pocula ze 2 roky ale vies co, ubehlo to strasne rychlo. Ale zase ja mam velku pomoc od muza. Bez neho by som to asi nedala a nechala syna vyplakat. Obdivujem kazdu mamu, ktora sa sa stara sama.
Syn ma 2 roky a az teraz pozorujeme naznaky toho ze vie zaspat aj sam bez toho aby sme ho zobrali do narucia. Teda dari sa to muzovi (on ma k nemu sluzbu v noci) a velakrat muzovi staci povedat: Lahni si a spinkaj a on si lahne a spi. Ale ked pridem k nemu ja, tak sa pyta na ruky.
Spanok sa velakrat menil. Boli zle tyzdne a potom zase dobre.
@andreatytler to bude tym ze my mamy to nedavame takto prisne🙈😄 ja ju tiez neviem nechat dlho plakať..ako keď spustí vydrzim čo to, ale nie natolko aby pochopila..vcera som usoavala dve hodiny z dôvodu,ze som ju uz nechcela vrátiť na prsnik..nakoniec to vzdala a od únavy zaspala v náručí bez hojdania..hojdanie ju uz iritovalo,zaspala az ked som si s nlu sadla a nasledne sommju dala do postieľky...no bol to ťažký boj 🙈
@henriett11 viem, ze je to uz davno, co si riesila detsky spanok, ale moj syn spava presne ako popisujes. Prosim ta, ako sa to vyvinulo casom. Nejake rady prosim nemas? Vdaka
@henriett11 a co tak ju uspať na posteli počas kojenia? Ona leží pije a keď dopije spi, nebude na rukách ale bude na posteli, tak so mto robila aj ja a pomohlo