3-týždňové bábo veľa plače

30. máj 2024

Ahojte, mam 3tyzdnove babo, ked sme prisli z porodnice pekne spinkal, papal.. mam pocit, ze teraz vkuse place, jedine na rukach a ked ho dojcim je pokojny. Nemozem ho nechat ani sekundu sameho, hned to vyciti, zobudi sa a place. Co mu moze byt?
Je dojceny kedy chce, niekedy takmer cely den na prse, plienka cista, kaka mi pekne. Sem tam grcne, ked sa vela oje. Nerozumiem co mu moze byt. Ale ja sa bez neho nepohnem, vsade musi byt so mnou aj na wecku😄🤷🏻‍♀️uz som objednala satku, lebo je neznesitelne ho mat v kuse na rukach, ide mi odpalit ruky😀
Dakujem za rady.

svokrinjazykmonika
30. máj 2024

Prvé tri mesiace a bábätkom sa volajú štvrtý trimester 😁 ešte to tak nejaký čas bude. Tiež som prvé tri mesiace len preležala v posteli s bábätkom na prsiach. To prejde. Teraz už len s láskou a to spomínam, nikdy som nepovedala toľko netflix ako vredy. Ale to je len spomienkový optimizmus, bola to riadna psychiatria nemôcť ísť v kľude na záchod alebo sprchovať. To prejde, prejde. Treba vydržať. Určite nosič alebo šatka, to je parádna vec.

anjelicek26
30. máj 2024

Môj Bruno ma 11 týždňov a stále ma 7.zmysel na momenty,keď opustim miestnosť, je ako sova😅🤣🥰Inak krásne spi.. nevadí tak sa flákam som pri ňom keď spinka, ved časom podrastie bude lepšie.

ivangeline
30. máj 2024

To tak býva, viac je hore, zvyká si. Ráno však nie je problém (aspoň pri mojich 5tich nebol), ked sa zobudí, ho uspať do hodiny znova a ked zaplace, nadojčiť v ľahu a spí ďalej. Až poobede/večer je nonstop na mne alebo uspim a do 45min zas.. chvíľka ok a zas chce byt na mne a spať..Je to len obdobie. 🙂

panizima
30. máj 2024

Potrebujete si na seba zvyknut

blaazi
30. máj 2024

aj u nas tak so syncekom, teraz 8t zacalo sa to trosku zlepsovat. Uz len mesiac si hovorim 😄 aj dcerka taka bola, po troch mesiacoch sa zmenila, zacala byt spokojna aj sama v izbe pri spani alebo sa hralana podlozke.

svetlonos
30. máj 2024

Možno ma koliky. Ten náš mal od 2 týždňa. Keby nemám šatku a nosič zbláznim sa. Úplne super pomocník bola aj elektrická hojdačka! Okrem na rukach jedine tam vedel byt pokojný chvilku aj sam. Dokonca tam par krat aj zaspal.
Pred pôrodom som povedala, ze je to zbytočné dráha blbost 😂 a netreba nám to.
Jedna z najlepších investícií to bola.
Inak som tiez musela byt s nim pocas spánku.
Oblizila som sa v posteli jedlom, pitím, strikovanim, knihou atd - idealne aj plienku pre dospelých 🤣🤣🤣
Keď nane zaspal, nedostala som sa na wc minimálne 2 hodiny.
Koncom 3 mesiaca presne koliky prešli a bolo už super, hádam ani neplakal inak 🙂

tiika
30. máj 2024

Myslím, že si to presne popisala. Začína viac bdieť, uvedomovať si seba a svet, nechce byt sam, vyslovene chce byt s tebou, cítiť tvoju blízkost, chce tvoju pozornost. Vraj take malicke babo považuje mamku za svoju súčasť, neuvedomuje si rozdiel medzi ním a mamkou a tiež, keď ju nevidí, mysli si, ze zmizla, nerozumie časovej ani priestorovej súvislosti, tomu, ze sa opäť objaví, ze ona stále existuje.
Šatka či nosič je super riešenie 👍

andreatytler
30. máj 2024

Moze to byt kludne povahou, ze je extrovert a potrebuje spolocnost.
Asi ta nepotesim, ale mam 4 rocneho a sama som na WC bola asi 10X za prve 3 roky. Este aj teraz tam za mnou casto chodi.
Pre mna bolo jednoduhsie sa s tym zmierit a nechat ho, ale kludne si mozes urcit hranice co je pre teba uplne nevyhnutne a trvat na tom. Neobetuj mu svoje minimalne naroky ako hygiena, jedlo a podobne, lebo sa budes cochvila citit ako otrok. Ak nechas dieta v ohratke plakat 5 minut lebo si potrebujes umyt zuby, je to v poriadku.

terry658
30. máj 2024

Môj má 11 mesiacov a je nonstop na rukách. Už má 14 kg......ale prosto sa cíti dobre len pri mne. Keďže mám dve staršie deti tak viem, že on raz prestane. Druhorodený sa chcel nosiť ešte ako dva a pol ročný.
Kúp nosič, šatku prosto hocičo čo Ti pomôže znášať to lepšie a už len trpezlivo počkať kým bude samostatnejšie bábo.

autor
30. máj 2024

Dakujem

tenerifka
30. máj 2024

Toto obdobie, kedy zvyknu deti najma vecer nekontrolovatelne plakat, zacina v 3.tyzdni a trva do kinca 3.mesiaca. U nas to tak bolo pri vsetkych detoch a zmena nastala zo dña na deñ po dovrseni 3.mesiaca. Hovori sa tomu aj novorodenecke koliky, ale nikto presne nevie, ci to je dozrievanim nervivej sustavy, vela podnetmi, alebo bolest bruska

autor
30. máj 2024

@tenerifka moj praveze cez den place, pospi mozno 3x po 30min ale v noci je ok 🤷🏻‍♀️