dobry den..chcela by som sa spytat ci ma niektora z Vas skusenost stym ze trojtyzdnove babo nespi uz 12 hodin..neplakala cely den.az teraz je nesvoja!neviem si uz rady,myslim ze take babo by malo spinkat vacsinou casu..stale by len papala ..prosim o radu...dakujem
podla mna je to malo spanku. mozno neplace, ale unavena musi byt. skus zavinut. Karp ma vybornu metodu, vola to "Pat S". Upokojovanie dietata zahrna v sebe
- zavinut (toto treba robit vzdy)
- dat ho do polohy na boku alebo na brusku (v naruci)
- sycat do ucha (fen, vysavac urobia rovnaku sluzbu)
- dat mu cumel
- kyvkat hlavickou
Kedysi bolo aj vyborne video, kde to nazorne ukazoval, ale uz ho zial stiahol, je spoplatnene. Ale na youtube najdes vela odkazov na videa, napriklad som nasla toto
- tu najdes, ako zavinut, a ako ho polozit nabok
https://www.youtube.com/watch?v=WkR_e1L6zxIa tu najdes, ako mu kyvkat hlavickou
https://www.youtube.com/watch?v=QCg4EsJM6vcNuz zacala jej kolika a tam ti nepomoze ani karpovych "pat s" aspon nam to nezabralo. Nechcem ta strasit ale priprav sa ze to uz taketo bude viac menej stale az po nejaky ten 3mesiac. Mozno aj dlhsie ale hlavne niektore dni ked sa ti bude zdat ze nemoze byt horsie tak zrazu ti zacne spavat. Uvidis rychlo to prejde hoci my sme sa trapili skoro 5mesiacov ale uz je to za nami. Teraz nam pre zmenu idu zuby aby som si nahodou nemyslela ze si oddychnem trochu 😀
@ibajeho fakt? u nas karp celkom zaberal. pravda, museli sme furt kyvkat ako hlupi, ale pomohlo.
@anet13 aj tu je to celkom pekne..
@vietnamka uplne vazne, sak som bola taka zufala ze som este aj do knihkupectva bezala po tu knizku. Ono to zaberalo ked bol unaveny a nevedel zaspat. Vtedy ano, ale ked mal koliku som sa mohla aj na mihalnice postavit proste plakal mi aj 5hodin vkuse. Som sa bala ze na mna susedia socialku zavolaju 😀 och ake mile spomienky na tak tazke obdobie. No ale ona to mozno bude mat lahsie lebo ma dievcatko a tie vraj na koliku skoro vobec netrpia.
@anet13 jojo pozname....prve dva tri - mesiace des a hroza...nespala skoro vobec a ak, tak si dala 30 minut a dost...potom po 3 mesiacoch to predlzila na 45 min.....cca do roka....raz /dvakrat denne po 45 min.......ale nam ako tak spala casom aspon v hybajucom sa kociku, tak sme sa prestriedali vsetci a cim bola starsia, tym viac sa dalo...a ked nespala cez den, nespala ani v noci...velmi velmi dlho sa budila kazde 2 hodinky...aj menej....ale po roku (odstavila som ju) zacala spat celu noc a aj cez den si zvykla mat jeden spanok 2 a viac hodinovy....len tych prvych par mesiacov bola ozaj katastrofa.....potom som si zvykla...
@ibajeho vies co, podla mna je ta kniha uplne super, ale mala som tieto vyhrady
- on uplne vylucoval bolestivu koliku ako pricinu placu, podla mna to nie je pravda. deticky si tisnu nozicky k brusku, a pomoze len rektalna rurka.. nech sa nehneva, to JE kolika.
- ako pripady "uspesnych" rodicov uvadzal, ze napriklad nejake babo otec uspavat tak, ze s nim 20 minut masiroval po dvore na rukach. Mne toto popravde nepripada ako velmi efektivna metoda, 20 minut, kazdy spanok?
Ale napr. kamoska mala tiez tento problem s dcerkou, 6 tyzdnove dieta 9 hodin v kuse nespalo, z toho polovicu casu plakalo. pomohlo az zavinutie+tie ostatne veci. Aj dalsie baby, co som im to odporucila, si to pochvalovali. Za vyskusanie nic neda, a budeme drzat palce, aby to zafungovalo.
@mirka907 oooch, vracaju sa mi spomienky. Nasa dora vedela spat len na fitlopte, a to som s nou musela hopkat pocas celeho spanku, ziadne ze uspim a polozim. Tiez spala po 40 minut, ale zato 6x denne! Toto trvalo pol roka, a potom mi to zacalo ohrozovat zdravie, lebo mi odchadzal chrbat.
Tak pekne krasne prisla na rad kniha Kazde dieta sa vie naucit spavat. To oducanie bolo hrozne, ale jej to velmi pomohlo (nehovoriac o nas). Odkedy sa naucila zaspavat sama, spi hodinu a pol v kuse (minimal ne), a jej pocet spankov sa zmenil zo 6 na 2. Aj v noci spala lepsie a dlhsie.
u mojho maleho zaberalo cvicenie nozickami, pri kazdom prebalovani sme pocvicili a za par dni sa to upravilo, jasne, ze obcas plakal, ale uz ovela menej a spaval tiez kludnejsie a v noci aj dlhsie.
moja dcera mavala tiež koliky, a keby sme jej nedavali rekt. rurku, tak si to neviem ani predstavit, pekne sa jej ulavilo a mohla spať.
Pre take male bábätká je naozaj najlepšia zavinovačka, získajú pocit istoty a tepla. Ked nasa bola nervozna a nemohla zaspať, tak som ju trošičku silnejšie zavinula a skakala na fitlopte do blba ☹ , ale pomohlo to 🙂 . Obcas ju aj teraz zaviniem, ked je taka nepokojna a to uz ma vyše 7 mesiacov a nohy jej z toho trčia 😝
Je to knizka od autorov Anette Kast-Zahn a dr. Hartmut Morgenroth ale myslim ze pre teba zatial zbytocna, lebo autori odporucaju svoju metodu (vyplakania sa) az od 6tich mesiacov. Mam ju dlho doma a az donedavna som si hovorila ze nikdy v zivote nenecham svoje dieta vyplakat sa aby zaspalo. Teraz ma Teo 10 mesiacov a ja som na konci so silami, tak som knizku opat otvorila a idem na to... Ale ty skus uhontrlat v kociku, my sme byvali cele dni vonku lebo len vonku spal, v noci mi prve tyzdne casto spaval na rukach, lebo akonahle som ho prelozila bol hore a plakal. Take babatko malinke potrebuje este veeeeela spanku. Drzim palce,
ak kojís, tak dávaj pozor na to čo si zjedla aby malu nenafukovalo, ja som mala zeleninové rizoto a bola z toho večerna 5 hod kolika do 23tej, skusila som rektálnu rurku, zavinovačku, nosenie na rukách, dudlik, cvičit nozickami, dávat na bok, polohovat, prikladat teply kapesník na brusko, kvapky espumisan, tych pomôcok je vela, musís príst sama na to čo ti zaberie. aj u nas to tak je ze jeden den spí cely den, je akurát hore na krmenie, druhy den prekuka aj 6 hod, ale je spokojna, len jej treba občas niečo povyprávat, drzat ju za rucicku, ponosit, nakrmit prebalit, vtedy je to maxim spokojnost, tiez mame 3 tyždne
toto robil aj moj mal strasne koliky velmi som stresovala ze nespi nic po hodine uspavania sopal 10 minut a zase odznova.....nevim ci to malo suvis s mojim jedalnickom lebo uz sokm takmer nic nejedla len dvojdnove rozky z maslom a sunkou....az po troch mesiacoh sa to upravilo...a to ma islo roztrhnut ked som citala ze novorodenec spi 20hodin denne- HA HA HA
@emajbova my sme to vyskusali, ked mal 6m, lebo malo spaval od mala, cez den max 2h!, ale nezabralo a tyzden som skusala. Citala som inu knihu Kdyz dite nechce spat a ta mi viac pomohla...az na nejake vynimky uz zaspava v postielke bez vekleho placu do pol hodiny a pospi 2x 1,5-2h.
@vietnamka Ahoj spominaš tu nejaku knihu o oaku knihu prosim ta ide?malá má 1,5mesiaca a pravidelne o pol 8 ma budí s plačom, na rukách ju musím nosit až do 12 bo ked položim porad chyti nervy potom na 4h zaspi a ideme zasa odznovu až do 20h potom zasa na rukách až zaspi natvrdo naštastie spi v noci dobre ale tie dni ma ubyjaju, nič doma nespravim , len je namne naceckavena a nikoho druheho nechce, ked skuša niekto druhy ju ukolisat tak zasa spusti ale až sa zavzdušnovať začne, ked si ju vezmem ja tak aspon neplače.
Ahoj, no náš má 8 týdnů a je i bylo u něj normální, že vydržel tak dlouho hore. Nás naštěstí bruško netrápí, pěkně si prdká nějakolikrát denně, takže jsem věděla že od bruška to není. Pěkně se na nás smějě, povídá a až když už je moc unavený pláče tak že neumí zaspať. Já si ho v tu dobu buď vezmu do kočíka a jdeme na vzduch tam vždy zaspí nebo si ho vezmu k sobě do velké vany a učíme se plavat(miluje vodu takže plakat přestane, na dobu než je velmi unavený) a potom ho nakojím a většinou mi zaspí na prsníku a potom prospinká skoro 2 dny 🙂 takže je to asi individuálné, každá mamina musí přijít na to či miminku něco je nebo jen neumí zaspinkat a v tedy si s ním nějako pohrát až se tak unaví že zaspinká. pevné nervy
tak pridávam sa sem k vám ☹ moja dcérka (mesiac a týždeň) cez deň vôbec nespáva..je schopná byť od 6 hod do 22hod hore..spí tak 2 x po 20 min a potom minutovky na mne..nebývala taká, zo dňa na deň sa to zmenilo 😒 😒
v nocí spí pekne, potiahne tie 4 hodky..ale ten druhý spánok už je strašne nepokojný mrnčí, poplakáva, 😒
trápi nás aj bruško 😒 😒
My sme mali s dcérkou presne toto isté do 2 mesiacov, kým som ju kojila (od 6 ráno cez deň ak zdriemla na pár minút a zase plač a takto dookola až do polnoci, potom od únavy zaspala na 3 hod. a zas plač. boli sme z nej už zúfalí). Ako sme začali dokrmovať UM je ako vymenená, krásne si pospí cez obed 3-4hod. a v noci sa budíme 2x. takže u nás bol asi problém s mliečkom. aj keď zo začiatku priberala, posledné 2 týždne pribrala len 150g, tak sme museli dokrmovať a hneď prvý večer sme krásne zaspali bez plaču okolo 8 a zobudila sa len o 3. držím palce nech sa to rýchlo vyrieši aj u vás😉
aj moja malá toto robila, do 6 týždňov len papala a spala, ale potom to začalo, tiež nespala veľa hodín, ale ona potom už od vyčerpania plakala a plakala a nemohla z únavy už ani zaspať. Držalo ju to asi tak do začiatku štvrtého mesiaca. Potom sa to už dalo do normálu. Držím palčeky.