3-ročný syn si nechce sadnúť na wc

9. aug 2024

Syn 3 roky pracujeme na odplienkovani
Nakoľko som si myslela že už dozrel/leto …
Ale problém nastal keď si musí sadnúť na nocnik
Jednoducho nechce a cura po stojacky….
Teda je stále ocurany keďže si nevie ho ani chytiť a už vôbec že trafiť do nocnika 🫣
Kaka iba do nohavíc tiež si nesadne
Ja som zufala lebo som chcela aby už nastúpil do škôlky ale nemôžem ho tam takto dať …..
A tým že nesadne a sa poriadne nevycura stále sa mu stane o 5-10 min nehoda
Skúšala som aj redukciu na veľký záchod ale ani tam dokonca už nechce vojsť
Máte niekto podobný problém ?

janka_266
9. aug 2024

Nechce si naň sadnúť lebo sa ho boji? Nepáči sa mu? U nás pomohlo, že som mu kúpila nálepky autíčok a nechala som ho, nech si ho oblepi ako on chce, aby sa mu páčil 😃to ísť potom aj so schodisku k wcku, to bolo pred rokom, teraz nemá problém ísť na akékoľvek wcko.

nikoleta999
9. aug 2024

Môj syn síce nemá problém si sadnúť na redukciu ani na wc, ale keď ma svoje dní, chce cikať, ako veľký, tak si ku záchodu dá stupienok, čo ma pri umývadle postaví sa, dá hore misu a vyciká sa ... samozrejme asistujem, lebo to by som mohla umývať hádam všetko :D ale napríklad, mne sa odplienkoval do týždňa a zrazu ma blok s kakaním a kaká iba do plienky ... Nechávam tak, po čase skúsim znova presviedčať na wc ...

titla
9. aug 2024

U nas to bol boj. V noci plienka sucha od 1,5 roka, aj ked sme sli na ihrisko alebo niekam, plienka cely cas sucha, vycikal sa akonahle sme prekrocili dvere bytu. Ale do plienky. Na zachod, na nocnik ani za svet! Ani skusit sadnut. Presviedcanie, uplacanie, citanie, nalepky, ze tam spolu v tom zachode sediet budeme a cikat budeme (bola som uz zufala). Nic. Tak som mu nedala plienku. Ked sa pocikal, nechala som ho mokreho chvilku - uzi si to chlapce! Za tri dni bol odplienkovany. Nehod sme mali minimum.

basska_b
9. aug 2024

A taky ten detsky pisoarik? Moja dcerka kakala do gati 20 dni a potom sa to zrazu prelomilo, dala som na nocnik, pred nu polozila lego a podarilo saaaa a odvtedy ziadny problem. Zachod bol problem este dalsie 2 mesiace... ale boli sme na chate a zabudli sme nocnik. 3 dni zadrzovala a potom uz musela... bola som tam s nou, podarilo sa... a blok bol prec a uz odvtedy aj WC bol najlepsi kamarat

zd582uo
9. aug 2024

Podľa mňa nie je pripravený. Môj nebol, keď som ho skúsila odplienkovať na začiatku leta, robil to isté, čo tvoj, cikal kade tade, vkuse mokrý, urobil aj 30 mláčok za deň... A kakal tiež len do nohavíc, všetko zásadne po stojačky. Počkala som dva týždne, medzi tým sa s ním veľa rozprávala o kakaní a cikaní, naučila som ho sedieť na nočníku bez cikania najprv oblečeného a potom vyzlečeného (hrali sme sa, spievali, čítali knižky). O dva týždne na nočníku sedieť vedel a skúsila som zasa odplienkovať, pochopil to za tri hodiny s tým, že sa už rovno pýtal, žiadne nehody... Deti dozrievajú rôznym tempom, mne sa oplatilo počkať, kým bude pripravený a len ho na odplienkovanie jemne navádzať cez hry, divadielka, knižky, ukazovanie cikania jeho kamarátov vedľa ihriska a teda na učenie na to, že nočník je kamarát.

katka8382
9. aug 2024

Moja malá ešte nerozprávala, tak len hmmmmkala, protestovala, plakala, keď som ju chcela dať na nočník. Až ma raz osvietilo, opýtala som sa jej, ci chce ísť na nočník sama a ja mam odísť, lebo, keď bola aj menšia a kakala do plienky, schovávala sa pod stôl. Hanbila sa na nocniku kakať predo mnou. Od vtedy to išlo. Ona mi to len nevedela povedať, ze sa predo mnou hanbí. Potom to už bolo aj tak, ze keď sme boli napr spolu na WC, ja som sa musela otočiť, aby sa mohla vykakat. A tak je to do teraz. Potrebuje byť sama.

autor
9. aug 2024

nocnik mu nevadí lebo do neho cura po stojacky ale sadnúť vôbec ani za svet
Koľko kníh mame o 💩 básnicky rozprávky nič nepomáha ani to že je dlho mokrý že ho neprezleciem .už mám pocit že sa to nenaučí
Už mesiac sme bez plienky cez deň a večer mu dávam až keď zaspí aby sa pýtal
Sú lepšie aj horšie dni len nechce sedieť
S kakanim budeme mat iný problém keďže zadržiava
Teraz ma trápi len to sedenie
Je mi až trápne niekedy keď poviem že syn budem mat v septembri 3 a nie je schopný sa pýtať 😔

autor
9. aug 2024

@janka_266 nálepky vyskusame možno to pomôže ďakujem 🙂🙂🙂

ivonadusa
9. aug 2024

odpoved na otazku nemam no… myslim si, ze 3 roky je dost dlho cakat na odplienkovanie. moje dievcata v roku a pol boli uplne odplienkovane. trebalo zacat skor. tak oen taka rada pri dalsom dietati.. 🙂 ja som tu radu tiez dostala

autor
9. aug 2024

@ivonadusa skúšali sme to od 18 mesiacov bez úspechu stále po nejakej pauze
Videla som neni dozretý a že má svoje “tempo”
Verte či nie mna to veľmi trápi ale zase nechcela na neho tlačiť keď som videla ze nerozumie a nasilu sa nedá všetko

katkaseiner
9. aug 2024

necitam komentare...moj na nocnik nesadol... proste mu pipik furt vytrcal, nebolo mu to tak dobre... do zachoda bolo zas vysoko... tak sme kupili maly pisoar - plastovy a nalepeny na stene kupelne... ano, bolo velakrat ze sme ho zabudli vyliat (alebo on) a proste ta prisavka pustila a mali sme kupelnu plnu stanky :D ale no prezili sme... potom sa prekonal a isiel rovno na zachod. Proste ho nocnik vobec nenadchol. Nic ine ti neostava len skusat... drzim palce, deti su obcas riadny herci ale tak nechceme im z normalnych veci robit traumu.... skus nalepky za odmenu 🙂

ivonadusa
9. aug 2024

trebalo este skor. ja od vyse polroka som drzala pod pazuchami na nocniku na kakanie. ked zacali tlacit, sup sup na nocnik. tak po kratkej dobe vedeli ze toto je spravne. curanie az po roku si uvedomovali…

selest
9. aug 2024

U nás pomohli odmeny. Keď sa naučil sedieť postupne sme odmeny zredukovali až úplne vynechali.

vreckovka2
9. aug 2024

Podla mna nie je pripraveny. Mozno aj preto zadrziava stolicu, lebo prilis tlacis. Ja som tiez raz skusila skoro a zadrziaval 4 dni. Takze uz som viac neriskovala. Ja som pockala. Bolo to prakticky bez nehod, po necelom mesiaci vie cikat aj postojacky sam vonku a neocika sa. A teda u nas vymenil plienky za lego 🤷‍♀️. Vedela som vsak, ze je pripraveny. Uz bolo treba len postrcit.

janickacrazy
9. aug 2024

No je to ťažké, každé dieťa je iné. Niektoré ani 3-rocne sa pýtať nechce. Môj najmladší tiež nechcel, mohla som sa aj na hlavu postaviť. Do škôlky nastúpil s plienkou s tým, že skúsime, uvidíme. Až tam mu to dajak docvaklo, keď videl ostatné deti. Ale aj tak som sa mu musela najskôr vyhrážať, že do škôlky nepojde, ak nebude cikať na zachodik. No po mesiaci v škôlke bol bez plienok. Páčilo sa mu tam, tak sa prekonal.

andreatytler
9. aug 2024

Nieco mu na tom nocniku vadi. Skusala si sa ho opytat preco si nechce sadnut?
Skusala si mu nechat nocnik nech sa s nim hra a ma ho ako stolcek ze si nan sadne ked ma nohavice?
Skusala si iny nocnik? Mosno ho tento niekde tlaci. Su nocniky co hraju hudbu ked sa dieta vycika. Mozno ho to bude motivovat, alebo sa toho bude bat. Zober ho do obchodu nech si vyberie svoj vlastny nocnik.
Skusala si ukazat ako na nocniku sedi a cika babika?
Mojmu synovi vadilo ze bol nocnik studeny. Prvy krat som zacala skusat odlplienkovat v zime. Bol pripraveny, ale v momente co si sadol, z neho vyskocil, lebo nezniesol ten studeny pocit na holej kozi. Musela som cakat do leta, kedy mu studeny pocit nevadil. Ale on mal nocnik ako hracku uz od 1 roku a par krat na no sededel v nohaviciach.
Mame nocnik z Ikea. Super lacny, pohodlnny a prakticky, kedze ma odnimatelnu vnutornu cast a nemusis vtrepat cely nocnik do umyvadla aby si ho umyla.

luccija
9. aug 2024

Neviem ako inde, ale u nás v škôlke trvali na tom, že chlapec má cikať po stojacky mali pod wc stupienok a práve preto, že si sadli a curali vedľa, alebo na slipy, ktoré si ledva stiahli.S kakanim bude boj ešte väčší.Nevien poradiť toto robí veľa detí, ak máš muža nech ho zoberie on na wc väčšinou s mužmi robia deti menší cirkus.Odmenovat nálepky, dohovoriť, že je už veľký deti v škôlke budú tiež tak chodiť na wc...

danyelia
9. aug 2024

Skús mu kúpiť nočník, ktorý vyzerá ako naozajstný záchod - akože ,,splachuje,, a dá sa tam dať na držadlo toaleťák...naše deti chodili pišať a kakať celý deň od radosti 😁