3 ročná dcérka po nastúpení do škôlky zle spáva

k_a_j_k_a
20. sep 2012

Ahojte mamicky. Viete mi niektora poradit? Alebo ste sa stretli s niecim podobnym? Moja 3r dcerka nastupila minuly tyzden do skolky. Tesila sa tam, aj sa stale tesi. Chodi tam rada, skor ma problem odtial odist a byva na mna "nahnevana", ze ju beriem zo skolky, kde ma kamaratky a pani ucitelky. V skolke podla uciteliek nespava, to nespavala ani doma, ale je naucena lezat a odpocivat, co robi aj v skolke. Problem mame doma s nocnym spankom, chodieva spavat o 19:00 (o 6:30 vstava), ale v noci ma spanok strasne lahky, vsetko ju vyrusi, okolo 2:00-3:00 sa budi a nevie potom dlho zaspat. Ked ju budim rano, doslova vystreli z postele. Potom byva poobede uz dost unavena, posledne dni som si vsimla, ze je dost bleda a ma cervene ocka od unavy. Vikend nam vobec nepomohol 😒 Neviete mi poradit ako ju "donutit", aby sa konecne poriadne vyspala? Dakujem.

bosoriak
20. sep 2012

@k_a_j_k_a Ahoj, prakticku skusenost s tym nemam, ale dala by som tomu este chvilu cas. Vstup do skolky byva pre deti v podstate prva velka zmena ked uz nie su pod maminym kridlom. Takze sa to moze odrazit aj na podvedomi. Kym dcera nema problemy v skolke, nema ine zdravotne problemy, mozno je to len sposob, akym sa jej mozog vyrovnava s takouto zmenou.
Mozne je aj to, ze ma privela zazitkov na den a mozog ich nevie uplne celkom spracovat. Ani tu jej nemas velmi ako pomoct.
U mojej starsej sa takmer vsetky problemy so spankom riesia tak, ze spi pri mne v posteli, takze tak by som to riesila ja. 🙂
Drzim palce, nech to rychlo prejde.

milka1978
21. sep 2012

@k_a_j_k_a Ahoj ... ja mám tiež syna v škôlke od septembra a má 2,9 roka .... prvé dni v škôlke si nevedel zvyknúť na spánok a chodil domov strašne unavený .... večer zaspal o 20.00 hod ako drevo a zobudil sa až ráno keď sme vstávali do škôlky ... teraz si už v škôlke zvykol spať s plyšovým ježkom takže je to trocha lepšie .... ešte síce chodí domov unavený, ale je to skôr taká "psychická" únava z celého dňa a zo všetkého čo v škôlke robia ... presne tak ako píše @bosoriak .... predsa len tam majú iný program ako ten čo mu urobím doma ja .... učia sa tam, kreslia, spievajú a tiež to neviem ešte jeho mozoček spracovať ... teraz po 3 týždňoch je to trocha lepšie .... chodí zo škôlky menej unavený a plný zážitkov, ktoré rozpráva .... v noci sa mi ešte sem-tam zobudí a rozpráva zo sna čo v škôlke zažil ale to len chvíľku a hneď zaspí .... skúsila by som v tvojom prípade spánok s dcérkou na niekoľko nocí aby si uvedomila, že si pri nej a nič zlé sa jej nestane

k_a_j_k_a
autor
22. sep 2012

@bosoriak @milka1978 dievcata, dakujem Vam za povzbudenie. Budem cakat, ci sa to zlepsi. Zda sa mi, ze posledne dve noci je to uz lepsie, ale nechcem to zakriknut 🙂 Dokonca sa vcera v noci zobudila, presunula sa k nam do spalne a nadranom sa zobrala do svojej postielky s tym, ze u seba ma viac miesta a bude sa jej tam lepsie spinkat 🙂