3-mesačné dieťa nechce byť na brušku

11. aug 2024

Zdravicko. Máme 3 mesačného synčeka. Na brušku vôbec nechce byť vydrží max minúty, stále plače. Je nejaký spôsob ako ho zaujat? Už som vymýšľala všetko možné,proste nechce byť na brušku. Len sa bojím, že mu ochabnu svaly na chrbte a nebude vedieť dvíhať hlavičku dlhšie ako minútu. Prosím poraďte. Skúšali sme aj rehabky, ani tam nechcel byť na brušku u fyzio. Plakal

miskamisiq
11. aug 2024

Plače, lebo sa mu to nepáči. Môj malý stále plakal na brušku, dávala som ho počas dňa často ale na krátko aby som ho nevystresovala. Postupne sa to lepsilo až sa mu tak zapáčilo, že len brušku chcel byť.
Chodila som s nim na fyzio od malička do roka pokým nechodil aby som mala istotu, že napreduje správne 🙂

tamta
11. aug 2024

Nema reflux? Vtedy zvyknú mať problém s polohou na brušku...

sense
11. aug 2024

Moja neznášala byť na bruchu,plakala, mala reflux...
A nemala žiadne problémy čo sa vývinu týka. V roku už chodila

marianarem
11. aug 2024

Nemusis ho podla mna za kazdu cenu davat na brucho. Moj bol ako tvoj, vydrzal na brusku strasne kratko. Ja som na tom dost trvala, ale realne ten cas na bruchu bol za den tak 10-15 minut v 3 mesiacoch, cize skoro nic. Ale nosila som ho vela v polohe tigrika a klokana, to sa mu pacilo. Svaly si vyposiloval tam. V 3.5m sa zacal otacat z chrbta na brusko a ako sa otocil sam z vlastnej vole, tak uz na brusku byt chcel a vydrzal dlho. V tych 4m sa uz automaticky tocil na brucho, uz ani nechcel byt inac. Druhe dieta by som uz do toho tak netlacila.