3 mesačné bábätko a spinkanie

spachtosko5
27. okt 2012

Chcem sa poradiť ako vám spinká 3 mesačné bábatko ? Mne sa tak zdá , že ten môj krpček skoro stále spinká. Ako ja som rada, rasite ako z vody , pekne papká. Je to spokojné a kludné babatko. U nás deň prebehne asi takto : ráno o 6tej sa zobudí z nočného spania, potom si ho prekladám ku sebe do postele, kde zase zaspinká pri mne tak na 2 hodiny, po napapkaní je tak hodinku hore a zase spinká 2-3 hodiny. Okolo 11tej ideme von. V kočíku vydrží spinkať aj 3 hodiny . Zase sa napapkáme , chvílku pohráme a to sa mu už zase drieme . Večer po kupkaní sám zaspinká v postielke , a za celú noc sa zobudí len na papkanie a to 3-4 hodiny. Aké máte skúsenosti ?

zebra41
27. okt 2012

@spachtosko5 zavidime.... 😉

adona71
27. okt 2012

ticho zavidim 🙂

macamac
27. okt 2012

@spachtosko5 mne takto-a ešte viac obaja spávali s tým, že v pôrodnici sa nebudili vôbec 😅 spali aj počas ranného vyšetrovania lekárkou 😅
potom sa budili 1x za noc do cca 2 mesiacov a odvtedy spávali celé noci / 10-12hod./, či šli zuby, boli chorí,.... cez deň 5-6 hod. spánok býval norma...
teraz napr. malá spí od 15.15h - už na noc 😕 😀 a to má 3 roky a 4 mesiace 😉
tiež sa mi zdalo,že som si ich nejak malých neužila-pre to ich spanie. ale čo, hlavne,že sú zdraví 😀 😉 🙂

buď rada 🙂

hamca
27. okt 2012

@spachtosko5 no my sme presne opacny pripad. Moja mala vobec nechce spat. uz ked mala par dni, tak bez problemov vydrzala hore aj 3-4 hodinky. Len hrat sa, hrat a hrat.
Ale suseda ma take iste babo ako ty. Nakoji ju, malinka sa potom pol hodku pohra a sama od seba zaspi aj na par hodin.
Ak ti malinke dobre prospieva, nezaostava po motorickej stranke a je spokojne, tak by som to vobec neriesila a len sa z toho tesila 🙂

anickaaa6aaa
29. okt 2012

Náš malinky ma 2mes a cez den vobec nechce spinkat...cez noc spinka dobre (už aj 8hod vkuse) ale cez den da zabrat...Len by papal a hral sa a hneval 🙂

hajajanka
29. okt 2012

Radsej sem nic nepis, aby to nebolo o par dni opacne 🙂

Jedna sa stazuje, ze jej dieta nespi, dalsej sa nezda, ze jej dieta spi 🙂

zebra41
29. okt 2012

@macamac to fakt 15:15 ju ukladas na noc?? teraz neviem,ci to je preklep alebo naozaj. to toho potom cez den vela nepostihate 🙂

katrin20
29. okt 2012

Aj ja chcem take dieta. Moja mala spi cez den 2x pol hodky a to uz od 3 mesiaca. (redtym cez den max 3 hodky) a v noci sa budi kazdu polhodinu. Ani chvilu nie je v klude. Stale so sebou naraba. Ani minutu nechce byt sama. A sama mi nezaspala nikdy. Tak si to uzivaj. Bud rada ze mas take dieta 😉

macamac
29. okt 2012

@zebra41 no-ja ju neukladám-uloží sa sama 😀 😉 ja to myslím ako poobedný spánok-a ona mi prespí do rána 😅 😉 do 6-tej mi spala- už zimného času 😉 ale ak sa náhodou po 2 hodkách zobudí, tak večer ide normálka-do tej deviatej už spí.
no-ak chcem niečo niekde dlhšie pobudnúť, tak ak poobede nespí, max do tej 18h musím byť doma-a potom je už k.o. a ide spať na noc.

jankapetkott
3. dec 2012

Ahoj, keď som čítala tvoj príspevok ako by som čítala o mojej malinkej,...som veľmi rada, že mi tiež tak krásne stále spinká,....ale tie reči okolia ma už začínajú vytáčať,.... príklad ,,čo tak stále spinká, nie je chorá",.... ,,to nie je ani normálne aby tak stále spinkala",.... atď a včera to zabila babka ,,novinkou" že jedna známa mala bábätko ktoré stále spinkalo a potom zistili, že má leukémiu,.....
Naozaj ani tak nie je dobre, ani tak,.... :(

kika1111
3. dec 2012

@spachtosko5 môj drobec bude mať pol roka a tiež stále spí.. v noci prespí skoro celú noc (občas sa stane že sa zobudí uprostred noci "vyspinkaný" a plný sily sa hrať) no do hodinky zase zaspí. ráno sa zobudí niekedy o 6tej, niekedy o siedmej, napapá sa a o takú hodinku ide zase spinkať.. spí hodinku... vlastne ho dávam spinkať aj 6x za deň. niekedy spí len pol hodinku, niekedy aj hodinu-dve. ak ho nechám hore viac ako hodinu a pol, tak už je taký unavený, že je až nervozny a plačlivý.

drobcek26l
3. dec 2012

Môj drobček má tiež tri mesiace a tak isto stále spinká. Ráno sa zobudí o ôsmej o pol desiatej už zase búva. o dvanástej sa napapá trošku sa pohráme a potom spinká aj tri hodiny. Zase sa napapá, vydrží sa asi hodinku hrať a búva opäť. No a večer po kupkaní stačí jedna uspávanka a spinkáme s jedným zobudením na papanie zase až do rána.
No a inak je to krásne, usmiate a šťastné bábätko. Tak myslím že zatiaľ sa nemusím báť že to nieje normálne.

nikuskalap
10. dec 2012

moj ma tri mesiace a nespi takmer vobec,uz ani npamatam,kedy som sa poriadne vyspala,,,vkuse place,nevie sa sam vykakat,,,a dost si dava aj rucky do pusy,,,tak neviem,,,davam mu probiotika aj espumisan a pije feniklovy cajik,,,nekojim ho,papa nutrilon,,,som ozaj zufala,lebo neviem ci ho trapi brusko,alebo zubky,,,alebo zeby oboje??? ☹

bekelexova
19. nov 2023

@nikuskalap dobry den a davate ho aj na brusko spinkat? Skusali ste rektalne rurky na to kakanie?...