3-mesačná dcérka v noci málo spí

zuzka255
3. jan 2020

Ahojte mám prvé dieťatko dcérku idem si kvam skúsenejším mamičkám pre radu. Dcérka bola ukážkové babetko položili sme ju o 19-20h do postieľky pokukala chvíľočku a zaspala kojila som o 2h a 6h. Teraz cez Vianoce sa to všetko zmenilo spat ideme v rovnakom čase avšak mala spustí taký rev ako keby sme jej neviem čo robili keď sa nám ju podarí nejako uspať zobudí sa o 2h o 22h. A potom sa budí o 24h o 2h a najhoršie je že je od 2h do 4h hore bľaboce si v postieľke. O 4h zaspi zase 2h o 6h ju zase nakojim a vstáva o 7h. Je plne kojená a dost má vyčerpáva kojiť vnoci 5-6x cez deň je ukážkové dieťa žiadny plač pospi hodinu doobeda 3 hodiny poobede a podvečer (17-18h) hodku. Je to normálne takto často kojiť v noci ? Nemala by spat viacej v noci ? Čím to môže byt že sa tak budí ? Ďakujem

arcticcode
3. jan 2020

Je to normalne. Kojime 6-7 razy za noc a to suhajko ma uz 16 mesiacov.

katulkagajdos
3. jan 2020

@zuzka255 u nás presne tento problém, prišli sme z pôrodnice a mala spala v noci aj 5 hodin, kým sa budila na kojenie... po mesiaci sa to začalo zhoršovať teraz má takmer 4 mesiace a zaspí okolo 20tej-21ej a sme hore o polnoci a potom do rana každé dve hodiny, mame take noci že aj každú hodinu sa zobudí... skúšali sme aj večerný prikrm, spanie v postielke( nie so mnou na posteli) - ale nepomohlo. Poradiť neviem, ale nie si v tom sama, proste to asi treba prežiť. U nás ešte ten problém, že staršiu mám doma, čiže mladšia ani cez deň veľmi nevie pospať, lebo staršia ju budí. Asi to treba len prežiť, ale je to teda aj pre nás riadny šok keďže staršia od 3 mesiacov spala od 10 večer do 6 ráno vkuse 😂.

karinka83
3. jan 2020

@zuzka255 my sme takto fungovali 17 mesiacov...skus si pospať s malou cez deň, aby si mala aspoň trochu energie.

luba41
3. jan 2020

@zuzka255 ved spite spolu, nadojči v polospánku - kým sa úplne neprebudíš ani ty ani ona..a vyspíš sa.. a budenie v noci je normálne..,

deti95060810
3. jan 2020

normálne...zažila som. a ráno som ešte išla aj do školy....🙄
decko zostalo s mojou mamou...

asia83
3. jan 2020

@zuzka255 Asi má už vyššie nároky na stravu, chce viac papať, viac nutrične hodnotného. Aby som vstávala 6-7 krát za noc kvôli dojčeniu, nazdar. Nie som otrok. Dám Sunar, kašičku a spí celú noc. A my s ním. 😉

veronika271215
3. jan 2020

@zuzka255 je to normakne, nasa bambulka ma 16 mesiacov a ked ma zlu noc aj 10-15krat chce papat 😉 spi s nami v posteli, takze nemusim vstavat z postele...okrem toho mam doma starsie dieta, takze cez den musim normalne fungovat, a vlastne mala aj tak cez den toho vela nenaspi, takze nemozem si s nou lahnut...Ak mas prve dieta tak ti verim, ze to mas tazke, ja som pri malom bola hotova stale, a to spal cele noci 😀 Da sa vsak zvyknut na vsetko, verim ze sa ti to podari 😉

evalin88
3. jan 2020

Ja vztavam od polnoci cca kazdu hodinu, neviem kolko ma mala ale je normalne ze materske mlieko sa lahsie travi ako ina strava cize je v neakych intervaloch hore, skusila by som dat vecer neaku kasu su rozne druhy treba skusat, hovoris ze v noci je hore aj dve hodiny, ak by si ju kojila ked nie je uplne zobudena, nepomoze to ?? Mate postielku u vas, ci v samostatnej izbe ??

katkamh
3. jan 2020

@asia83 😑 Akože materské mlieko je malo nutrične hodnotne? A Sunar ma byt lepsi? A trojmesacnemu dieťaťu kasu dávať? Tak to je pekna blbosť. Nazdar....

katkamh
3. jan 2020

@zuzka255 je to normalne, neboj sa. Ak je cez den spokojná tak mliečka je určite dost. Skus si ku dať spinkat k sebe ako píšu baby a vyspite sa obe lepšie. Pre mna to bolo ako vykúpenie keď som nemusela x-krat vstávať z postele a prekladať ho. Cez den si zdriemni s ňou keď bude spinkat aby si si lepšie oddýchla. Držím palce 🙂

broni79
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
siska53
3. jan 2020

@zuzka255 nechaj si ju vedla seba v posteli, ani nebudes vediet, ze si dojcila.. aj ked ja som to nepoznala, tak viem, že dojcene deti sa budia casto. Ale.. ked bola mladsia starsia a mala.soplik ( okolo roku, co uz spala uplne celu noc - predtym sa budila len raz), tak vtedy tych par dni sa budila.castejsie kvoli chorobe.. nuz pekne spinkala pri mne a len matne som.si spominala, ze sme sa dojcili.. dieta pokojne a vyspate, maminka tiez.

lucimax
3. jan 2020

@zuzka255 myslim ze spi cez den privela-5 hodin. A potom v noci buntosi. Kolko ma mesiacov? Daj si pozor aby sa jej neprehodil nocny a denny spanok.

sono2
3. jan 2020

Dieťa je väčšie, atd, budí sa na svoje potreby, hlad, potrebuje matku cítiť, úplne normálne pri dojčených deťoch. Plus každé dieťa je iné, jedno spí viac v kuse, jedno menej.
Samozrejme novorodena spí viac.

katrin21
3. jan 2020

A dudlik mate? Skaces pri prvom zamrncani? Nerob to pockaj, ci iba neplace zo spanku s neprestane sama..minutku ,dve..az porom to ries
59% pripadov babatiek malych naspat zaspi, alebo staci dat dudlik...
Poradim ti ako si pospat viac.... daj jej papat ked ides spat ty..v spanku.. tym predides tomu,ze sa zobudi hodinu po tom co si lahnes s ty ziskas suvislejsich par hodin...velmi to pomaha..
Moze sa budit kazde 3h,je to normalne...ale toti ti pomoze.

Moja druha byvala 1-2h po kupani a nakojeni hladna.. revavala,nie s nie zaspat prve tyzdne..az sme zustili,ze ona sa potrebuje dokrmit..cez den dobre spala, tak vecer pred nocou dohanala..

katrin21
3. jan 2020

@luba41 toto je cesta do pekla...uz sa toho spania spolu tak lahko nezbavi a dieta bude pytat kojit este viac... okrem toho je to nebezpecne... nechapem mamy,co pisu,ze deto sa nakoja a oni o tkm nevedia..ja sa zobudim na kazde suchnutie a s dietatom sa nevyspim,ale ze vobec...a od unavy hotova by som ho lahko zalahla... neodporucaju ani zachranari...😉. Kazda sme ina
. Za mna postielka vedla nasej postele je top.
A kojit 10x za noc vacsie dieta je zle...to ma prnik namiesto dudla... radsej dam dudlik a mlieko az nad ranom..ale tu ide podla mna o male babo, mozno 2-3mesacne..to ma este narok papat v noci..rocne dieta uz skor chce nieco cumlat a uspat sa sanim,ako je zvyknute.

katkamh
4. jan 2020

@katrin21 ja napríklad spim lepšie keď je maly pri mne, keď je v prirazenej postieľke tak neviem zaspať a fakt som v strehu na každé šuchnutie a to trvá až kým sa nezobudí a nevezmem si ho k sebe. A ono dudlik je náhrada za prsník, nie naopak.

evittam
4. jan 2020

@arcticcode Tak to nie je normálne v tomto veku. Suhajko ma v noci spat a nie jesť.😉

evittam
4. jan 2020

@katkamh No niekto da dudlik a niekto robí dudel zo seba.

katrin21
4. jan 2020

@katkamh no ved dieta sa dudlanim ukludnuje, ale nie je vhodne aby celu noc pilo mlieko ked je uz vacsie, aj kvoli zubkom. Dnesne dudliky su ortodonticke,zubky nekazia,ale mliecko ano.je sladke...

Ja sa stale potrebujem otacat ked spim..mne to diets v postielke zavadzia..sem tam sa stalo,ze bola s nami 2h v noci v posteli , ale to som iba driemala a rano rozbita..

katkamh
4. jan 2020

@evittam vidim že je zbytočne niečo Vám vysvetľovať

evittam
4. jan 2020

@katkamh A preco mi chces nieco vysvetľovať? Ja to nepotrebujem.😁😉
Niekomu vyhovuje mat dieta na prsniku zavesene 24/7, niekomu nie.

katkamh
4. jan 2020

@katrin21 pani píše že dieťa ma 3 mesiace ak som to správne pochopila. To mi príde ešte dost malé dieťa. A najnovšie výskumy dokazujú že materské mliecko zuby nekazí. Protilátky v mlieku bojujú prostí kazotvornym baktériám na zúbkov. Materské mlieko podporuje vstrebavanie vápnika a fosforu do skloviny a tým sa zuby stavaju odolnejšie a pevnejšie. To platí ak nie je pridaným iný zdroj cukru (umele mlieko napr.) a zuby sú poriadne večer a ráno vyčistené. (Studia Dr. Briana Palmera, DDS) Snáď prírodná nie je taká hlúpa aby isla sama proti sebe.

katkamh
4. jan 2020

@evittam niekto si vie vážiť že sa mu podarilo dojčiť, niekto nie 🤷🏼‍♀️

evittam
4. jan 2020

@katkamh Akoze ak nemám dieťa zavesene na prsniku 24/7 tak si nevazim dojcenie?😁👍
Dojčenie je o krmeni dieťaťa a nie o tom robit zo seba dudel. Ale ak ta to napĺňa a potrebujes to k životu tak ti to neberiem. Ja som deti dojcila a aj som si to vazila ani si nevieš predstaviť ako. Vďaka za vysvetlenie.

katkamh
4. jan 2020

@evittam ja nevravím že dojcenie je o robeni zo seba dudel, je o kŕmení ale aj o veľa dalších veciach. Ak to vy tak cítite, ok. Ale poznam veľa mamičiek ktorých deti majú cumlík a kojili veľmi krátko a zase deti bez cumlikov ktoré boli dojčené dlhšie. Nevravím že to je pravidlo, ani že sa ma dieťa kojit do 5 rokov, ale žiaľ kde nie je dopyt, nie je ani ponuka. Majte sa pekne.

evittam
4. jan 2020

@katkamh To su len hluposti a výmysly "dojcomafie". Obe deti mali aj cumel len na spanie aj fľašku na caj ci vodu od 2.tyzdna a dojcila som.

evittam
4. jan 2020

@katkamh A aký dopyt? Ze neustále mas dieta na prsniku? U nás bol dopyt pravidelny, vekom sa casovy limit posúval. A nebolo treba sa ani nechať dudlat. Deti som nakŕmila a hotovo.

katkamh
4. jan 2020

@evittam ako som povedala na začiatku tejto nezmyselnej konverzácie, zbytočne niečo vysvetľovať. Máte svoju pravdu a iné nevidíte

evittam
4. jan 2020

@katkamh Ale vidim a aj akceptujem nazory inych. Staci to skúsiť. A ja naozaj nemam zaujem o nejaké vysvetľovania. Diskutujem a nikomu svoj názor a skúsenosti nevnucujem. Pekny den.