3 mesačná dcérka sa v noci ľahko zobudí a nevie zaspať

pele
21. júl 2012

Ahojte, moja skoro 3 mesacna dcerka je od narodenia citliva na akukolvek manipulaciu v noci. Akonahle trosku precitne, tak je hore a nevie zaspat. Nemozem ju prebalovat, dokonca aj pri papani sa preberie, ak nahodou ju tlaci nejaky grgik alebo ma trosku zapchaty nos. Nie je z toho mrzuta, len je skratka hore a ja ju uspavam, podla stupna prebratia, aj hodinu a niekedy sa mi to ani nepodari, cize hopkame na fitlopte cele dve hodky (co je cas, kolko vydrzi byt hore cez den). Mame ju v osobitnej izbe, zatiahnute zavesy, v noci s nou nekomunikujem. Neviem, ako na nu, mam aj druhe dieta, cez den neposptim, tym padom som poriadne unavena. Ona uz ma tendenciu ani si nepytat papanie v noci, vtedy spi neprerusene, ale len 6-8 hodin a uz je pripravena zacat den. Takze ju chodim kojit uprostred noci, aj ked si nepyta a potom ak mam stastie, ze sa nepreberie, potiahne dokopy 9-10 hodin. Urcite to suvisi aj s tym, ze od malicka ako keby spavala 'dva cykly', jeden v noci, tych 6 hodin a druhy taky isty velky cez den, pomedzi to klasicke kratke spanky. To sa velmi nepodarilo zmenit, akurat trosku okresat, v noci tych 8 hodin a cez den 3-4 hodinovy spanok okrem tych kratkych. Snazim sa ju cez den budit z toho dlheho spanku skor, ale skratka to nejde, je potom mrzuta a aj tak to skonci tym, ze zaspi. Ak mal niekto podobne dieta, poradte prosim. A tiez by ma zaujimalo, ci mozem dufat v zmenu v neskorsom veku. Obavam sa tiez, ze sa bude neskor budit v noci castejsie a tym padom nepospime ani tolko ako teraz.

magali
21. júl 2012

no v prvom rade je este malicka, nato ze ma 3 mesiace ti spi ohromne.. nas maly takto zle spaval asi do roka, no mam pocit ze o dost sa to zlepsilo az okolo 15m, ale ja mam len jeho, takze som bola sice unavena ale este sa to dalo.. inak nepomahalo nic, on sa tiez prebral a myslel si ze je rano a chcel sa ist hrat, tak sme mavali obdobie kedy sme sa v noci aj dve hodiny hrali, tak sa trocha unavil a potom zaspal.. inak som to nevedela riesit.. ale preslo to, teraz spi o hodne lepsie, ale aj tak prespi sam celu noc len raz za mesiac, inak sa budi asi okolo tretej a potom spi s nami. teraz mu idu ocne zuby, tak sa to trocha zhorsilo, to ma vzdy ked mu idu zuby.. ked bol babatko, tak bol hore kazdu 1,5h, potom asi kazde tri, no proste des a to som nekojila, bol na UM a to bolo este horsie, lebo kym som urobila mlieko tak sa vynervoval a potom nemohol zaspat.. hadam niektora mamicka poradi lepsie.. drzim palce

luciferkax
21. júl 2012

Podľa mna ti spí super :D po troch mesiacoch by malo dieťatko rozlíšiť den a noc už poriadne, neboj, príde aj to :d :D JA SOM REzignovala, ked mal tri mesiace, začal spať s nami v posteli (skôr som sa bála, že ho pripučím), a tak aj ked po nadojčení bol dlhšie hore a neplakal, tak ja som mohla apson driemkať v posteli a nemusela hopkať na fitlopte :D
Prebaľovanie v noci som vzdala po dvoch tžýždnoch, ked nebol pokakaný, tak som ho nechala tak, na noc som dávala pampersku, vydržala až do rána :D

sante81
21. júl 2012

som asi vadna, ale mne príde uplne normálne ze ked mi dieta v noci nespí, tak mozno zaspí za 2 hod, tak sa premôzem a nejako tie 2 hod vydrzím, niečo malej porozprávam, ponosíme sa, potom zaspí, som na materskej pre to aby som sa tomu dietatu venovala, či je den či je noc, mala bude mat 4 tyždne syn 3 roky, a som rada ked mi obe deti zaspia večer, v noci vstavam podla potreby, aj ked padam dole hubou, a to sme včera kolikovali do 22tej, plakala 4 hod, a mozno sa ti budí práve preto ze ta pri sebe necíti, ze spí vo vedlajsej izbe

mirka_aa
21. júl 2012

aj podla mna je to normalne co popisujes..spi priam perfektne...ze 6-8hodin vkuse🙂 adokonca aj cez den a plus kratke spanky...ono sa to samo upravi...ja tiez v noci neprebalujem ked sa nepokaka...ani odgrgnut nedam ked zaspi na prse...a niekdey si ju aj nechavam pri sebe v posteli 🙂 tada ked vstane nadranom tak stale... 🙂 drzim palce..

cecil36
22. júl 2012

@pele moj ma 7 mesiacov a teda takto mi neprespal nikdy ako tebe. My spime 20 minut doobeda, 20 minut poobede a potom 4 hodky vecer do polnoci a potom sme hore az do rana, niekedy este zdriemne, niekedy nie a jeho pravidelne vstavanie je 4.40. Si pripadam akoby som tahala non stop sichtu vo fabrike 😀
@sante81 ja si nemyslim, ze zena na materskej sa ma venovat non stop iba dietatu, lebo je na materskej. Spanok je zakladna ludska potreba, rovnako ako jest ci pit. A zena na materskej musi aj uvarit, oprat, postarat sa o dalsie dieta ci deti. Nehovoriac o tom, ze nie kazda zena na materskej si moze dovolit byt "iba" na materskej. Vela zien chodi aj primalom babätku do prace ci pracuju z domu. Niektore preto, ze chcu, väcsina, preto, ze musia (prisli by o pracu, nevyzili by iba z materskej, partnerov plat je velmi nizky atd.). Ja mam napriklad velmi narocne dieta (vid jeho spanok vyssie), k tomu pracujem a ak mi niekto zo znamych povie, ze som na materskej preto, aby som sa venovala iba dietatu, tak za tuto vetu by som doslova vrazdila 😀

pele
autor
23. júl 2012

Dakujem baby. Ako pisete, asi sa neda nic robit, len cakat, kedy to prejde, vidim, ze je to viac bezne, ako som si myslela. Asi prva dcerka bola nadstandardne dobra v tomto🙂 @cecil36 obdivujem ta, ze sa to da zvladnut, ja neviem fungovat ak nemam aspon 7 hodin spanku🙂 Keby bola dcerka len sama, nestazujem sa, ale takto s dvoma je to horsie, do toho este aj ziarlivost starsej, u nas sa prejavuje v noci. No skratka s dvomi je to uz komplikovanejsie. Drzim palce vsetkym, co tiez 'bojuju'🙂