ahojte mamicky, moja dcera ma 3,5roka a stale sa v noci budi, ze chce spat so mnou... pred tym spavala so mnou a budila sa aj vtedy a teraz sa uci spat sama a zobudi sa min. 2x za noc a je strasne tvrdohlava a ked ju k sebe nezoberiem, reve aj 3hodiny vkuse. Poradte mi prosim, skusala som byt na nu aj velmi prisna a pohrozovala som jej tym, ze jej capnem (co som aj potom urobila) a aj som jej nahovarala aka je velka, sikovna, poslusna a dobra ale vsetko zabera len na chvilocku. Uz som fakt zufala, odkedy sa narodila prespala celu noc len 2x, co som si musela zapisat - taka som bola vtedy stastna 🙂
Naša má 4,5 roka, svoju izbu má až od 3rokov a stále chodí k nám do postele. Niekedy zaspáva sama, niekedy si pýta tatina a on potom prejde do spálne. z týždňa sú asi 3 noci, kedy príde v noci k nám. Ja som ju tiež posielala do svojej postele, aj som si s ňou na chvíľu ľahla, ale to nič dlhodobo neriešilo... Manžel má názor, že na čo ju vyháňať, veď je ešte malá a raz sama prestane za nami chodiť. Keď vyrastie, bude nám za tým ešte smutno. Tak som sa s tým zmierila, zvykla si a nechávam to tak... Pre mňa je pokrok, že po nás v noci nevykrikuje (lebo aj tak to bolo, že som musela za ňou vstať) ale pekne sama príde, že či si môže k nám lažkať a tak spolu potom spíme až do rána.
ahoj, nasa ma tiez skoro 4 roky a pride k nam do postele, a vsetci si to uzivame, tym ze mame este maleho, tak niekedy musi tato ist do jej postele,. my si to uzivame a tesime sa pokial to tak je, skus si to uzit aj ty a vsetci sa vyspite
Naša je obložená hračkami. Vždy si ich k sebe pritúli a tak má asi pocit bezpečia (najnovšie bábiku) aj si ju vybozkáva 🙂 a keď náhodou zo začiatku povedala, že mami je tu tma tak som jej povedala, že v noci býva tma, lebo sa má spať a spinkáva sama vo svojej izbičke už aj 2 roky.
Ahoj nasa ma 3 roky a tiez sa pyta casto k nam do postele ale moja polovicka ma na to nazor ze deti nepatria do manzelskej postele a tak jej vysvetlujeme ze musi spinkat sama lebo je uz velka a ze babatka len spia pri mame niekedy si poplace ale uz vacsinou to pochopi a pekne zaspi a rano len co ocko vide z postele uz pribehne ku mne
My máme síce menšie dieťa, ale tiež by som to riešila podobne, ako ti odporúčajú kočky - keď príde, nechajte si ju pri sebe, uvidíš, že časom bude chcieť ukázať aká je už veľká a samostatná a vydrží spať vo svojej postieľke 😉
ahoj, tak si skús ku nej ľahnúť a keď zaspí, tak odíď do svojej postele. Postupne si zvykne na svoju posteľ a ty môžeš potom prestať zaspávať pri nej, lebo už bude vedieť spať aj sama, aspoň u nás to fungovalo, nemáme problém, v pohode spí sám a aj sám zaspáva, postupne som mu hovorila , že už je veľký na to aby som pri ňom zaspávala a pochopil to, alebo možno by jej pomohla malá nočná lampa, aby sa nebála. aj tú máme po ruke, keď sa v noci zobudí môže si ju sám zapnúť a v pohode ďalej sám spí. 😉