Fakt neviem kde robím chybu s dcérou som vola na materskej 3 roky. Od 2 rokov to ide dole vodou, začala uprednostňovať otca až tak že si myslím že ma neznáša.Nemozem sa jej ani dotknúť všetko môže len tatko, samozrejme zo začiatku som vola rada, že si oddýchnem ale momentálne toho už mám plné zuby je to pre mňa veľmi ponižujuce, že sa takto správa aj pred cudzími ľuďmi hocikde.Čo robím zle? Zase dcéra navštevuje často obidve staré mamy kde každá má na ňu iný meter ako sa povie a tatko jej samozrejme všetko dovolí aj keď spraví zlé niečo podľa neho to je,, len dieta,,.
@3didi33 aj moja 2 ročná je tatova ale sú veci, ktoré môžem len ja… mala dom pocit, že otca uprednostňuje ale zistila som, že to je len preto lebo jej cely deň chyba.. a sa s ňou Šali a je s mím sranda…krik nepomôže pri výchove… musíš s ňou rozprávať, zapájať ju do všetkého… nech si sama vyberá z dvoch možnosti( samozrejme dáte tie čo sú pre vás prijateľné), mojkat sa s ňou, hovoriť jej keď zaspáva že ju lubite, aj sa jej ospravedlniť… proste ako s rovnocennou…
A ako sa spravas ty k dcére? Lebo aj ja občas zvyšok hlas, aj zakazem, ale stále ma stiska a obima a lubime sa. A to je ockove dievčatko, je ku nej mäkký a ja vždy musím zatrhnúť veľa jeho nápadov. Venuješ sa jej? Čítaš jej knihy, maľujte spolu, máte spoločne aktivity? Povieš jej ľúbim ta, obimes ju? Lebo deti v tomto veku sú len naše zrkadla. Nehľadala by som hneď chybu v mužovi. Aj keď pre teba to je to najjednoduchšie, hodiť vinu na iného. Lenže ak je dcérka k tebe úplne apatická a nemôžeš sa jej ani len chytiť, bude chyba aj v tebe.
@katkami123 súhlasím
Ako aj mne prasknú nervy a kričím, ona rici, presadzuje si… beží do izby s nervou ale o 5 minút príde, že má sopel a mám utriet..a príde sa pomojkat aj ja a už dobre … jej vysvetlím a ideme sa hrať
Nie je to bezne.
@katkami123 súhlasím
@autorka a ako je to s tými babka i keď píšeš, že dcérka je tam často? A koľko je s tebou a ako sa jej venuješ? Lebo ak je s babami potom príde domov a trávi čas s otcom a s tebou je najmenej ani sa nedivím, že ta nechce. Vztaj treba aj budovať a to presne tak ako ti hore píše katkami123 a ostatné baby. Áno, a svokra ju môže manipulovať proti tebe, 3rocne dieťa je veľmi ovplyvnitelne, ale na druhej strane ak máte pekný vzťah tak 3rocne dievčatko si maminku nedá.
A teraz mi napadlo… od kedy sa tak správa? Či keď ste s ňou boli vkuse a odrazu sek, či nemá pocit že ste ju “ opustili”…skúste s ňou tráviť viac času…robte niečo čo má rada… možno čo ste robievali predtým
@3didi33 Nenapisala si vela ale zda sa ze muz po dietati nekrici. A ty ano. Muz dieta netresta a zda sa ze ty ano. Ak iba ty stanovujes pravidla a trvas na ich dodrziavani, tak je mozne, ze si ty zla v jej ociach.
Ale kricat sa da prestat.
@katkami123 s dcérou trávim všetok svoj čas (kreslené, čítame, chodíme plávať,do centra, všade), keď som s ňou sama všetko funguje,akonahle pride manžel z práce jej správanie sa mení
@3didi33
Pripominas mi trochu moju mamu. Aj ona bola pred okolím tou najlepšou a najobetavejšou matkou a chyba bola v každom inom a najviac v mojom otcovi a jej svokre, len ona bola chúďatko bez chyby. A pritom za zatvorenými dverami bola čistý Adolf Hitler. Ešte aj moja chyba bola to, ze som sa s nou nechcela tuliť, pritom bola histerický cholerik. Ty tiež hadzes vinu na všetkých okolo seba. Ale dieťa ma problém s tebou a nie so vsetkymi okolo teba, ktorých ty obvinujes, ze kvôli ním sa dcera sprava inak. Pozri sa v prvom rade ako sa spravas ty a uz prestaň stále obviňovať všetkých dookola. Ak len ziapeš do dcérke, tak sa nečuduj. Čo dieťa od teba dostáva, to ti aj dáva.
@3didi33 je to uplne normálne. Ak je s tebou v pohode ked si s nou sama tak je všetko v poriadku. Ona este nevie, že teba to trápi. Týmto len ukazuje ,ze ma rada aj ostatných clenov rodiny. Dieta v tomto roku spracováva vela informaci a pocitov, nevie to este všetko tak spracovať. Je to úplne normálne. Aj to ze matka zvýši hlas je úplne normálne. Dieta v tom veku si este absolutne neuvedomuje ak rodičov ,,rani" . Toto patri k tomu. Su to emócie , rast, vývin.
@3didi33 v prvom rade si myslím, že by ste sa s jej tatkom mali porozprávať a ujednotnit sa vo výchove, lebo tam to očividne cele zacina. Jednak to škodí vám, a za druhe takýmto štýlom ze jej všetko dovolí z nej vychova akurat tak rozmaznane dievcatko, to si neuvedomuje?