3,5-mesačný syn sa zlostí na chrbte

editt90
25. máj 2023

Ahojte maminky, malý 3.5 mesiaca... rád je na rukách jak každý, ale keď ho chcem položiť na chrbát na hraciu deku tak sa tam zlosti, reve... niečo ho zaujme ale iba chvilku...tie hračky ho proste nezaujímajú asi...pritom tú deku mam hore na gauči nech neni na zemi..a to isté s prebaľovanim, jak ho položím na chrbát začína revat ..ale potom jak sa má naučiť používať tie ruky alebo sa naučí pretáčať alebo najde nohy keď nechce byt na chrbte....? Čo si myslíte o tom?

pribinak
25. máj 2023

@editt90 dať deku na zem, nie na gauč

lilianka28
25. máj 2023

@editt90 Už je naučený na ruky. Bude to ťažký boj kto z koho. Veľa šťastia a trpezlivosti...

januska12323
25. máj 2023

Daj ho na zem, hračky okolo a nech sa naťahuje.

zuzanka.zuzu
25. máj 2023

@lilianka28 naučený na ruky v 3,5 mesiaci? 🤦
@editt90 však ho daj na bruško na pár minút a hračky okolo neho

lilianka28
25. máj 2023

@zuzanka.zuzu Neviem čo sa chystáš za hlavu. Však sama autorka píše, že je rád na rukách. Samozrejme že sa na to naučil. A že má len 3,5 mesiaca? No by si čudovala, ale aj také malé to vie. To píšem z vlastnej skúsenosti.

zuzanka.zuzu
25. máj 2023

@lilianka28 a KDE má byť 3,5m. bábo? však to ešte pomaly novorodenec, ty studený odchov... predpokladám že tvoje decko keď reve tak ťa vlastne vydiera že? ono v skutočnosti nepotrebuje maminku, však má UŽ 3,5m na tomto svete 👍 hlavne že niektoré dospelé ženy sa boja samé doma po 20h ale svoje partyzdnove deti by najradšej šupli od 20h do 7h rána do svojej izbičky aby si paničky oddýchli ... naučené 🤦 3,5mesacne bábätko 🤦 už mi nepíš lebo sa seriózne povracam

lilianka28
25. máj 2023

@zuzanka.zuzu Ty o čom točíš? Vieš vôbec čítať s POROZUMENIM alebo si si zabudla dať lieky? Tento výlev si nechaj pre seba. Ty sa chytaj za hlavu do nemoty matka dokonalá. Ja sa musím len smiať 😂😂😂... vracaj, vracaj.
Fakt to tu je čistá psychiatria.

kitycat
25. máj 2023

@editt90 ahoj, mne toto obcas spravila mala, ze ju hnevalo vsetko, ruky, pod hrazdickou... ale ked som junotocila na brusko a adala knizku pred seba, tak krik udtal a pozerala a pozerala 😁

Skusaj co to je... ci plienka, ci nejaky vlas, oblecenie skrabe alebo cche pozerat na brusku a este sa nebie sam otocit 😀
A tiez som ju mala na gauci pod hrazdickou... na zemi sa mi zdalo, ze hrozne taha

tiika
25. máj 2023

@editt90 a keď ho dáš na bruško tiež sa zlosti? Skús ho dať skôr na bruško. Začni hlavne vtedy, keď bude vyspinkany, najedený, spokojný. Treba, aby mal dostatok pohybu a precvičoval si ruky, nohy, odtlacanie.. pokial zväčša leží na chrbte v kočíku, potom v postieľke, môže mu to chýbať.. tiež je rad v tvojej prítomnosti a rad pozoruje, čo sa okolo neho deje.

editt90
autor
26. máj 2023

@tiika aj na brušku sa zlosti, aj do takej stoličky ho dávam, posadíme celú stoličku hore na stôl aby videl keď sme v kuchyni a to vydrží pár minút, potom zacne zas....nic ho ako keby nezaujíma...alebo ja už neviem, on vydrží tak hodinu a pol, dve hodiny hore...a kedy ho mám dávať na bruško alebo chrbát keď aj čakám kým mu sadne mlieko v brušku...potom zas je čas ísť spať 😢

opi14
26. máj 2023

Náš sa zlostil na brušku, teraz sa zlosti na chrbáte, lebo chce na bruško. Potom sa jeduje aj na brušku, lebo mu nejde hýbať sa 😁 Keď maly začne plakať keď ho položím a chcem prebaliť, buď začnem spievať, pusinkovat, aby prestal. Keď nepomôže, opäť na ruky ukľudniť a znova. Keď place a jeduje sa, otáča sa na bok je ťažké vymenit plienku 😂 mal 3 mesiace 🙂

tiika
26. máj 2023

@editt90 to ukladanie na bruško je ale veľmi dôležité pre vybudovanie silnej časti stredu tela, precvicovanie vývojových pohybov, držanie hlavičky, vytváranie nervových spojení potrebných pre zdravý vývoj mozgu..

Môžeš ho v polohe na brušku uložiť na postel, sadnúť si na podlahu a rozprávať sa s ním, spievať, masírovať cez oblečenie či bez neho, pretočiť ho na chrbát či spat alebo to vyskúšať inokedy, keď bude pokojnejšie. Tiež sa s ním môžeš všelijako hrať, dať si ho na hruď a pretáčať sa, zdvíhať na nohách a pod.

Ak ti ide o to, že potrebuješ cosi robiť, skús nosič, aspoň sa ti uvoľnia ruky, alebo mu ukazuj čo robíš, zapoj ho, daj lyžičku, hrnček, zacinkaj nimi, daj ovoňať, čo ta napadne..

Vetu, ze si si ho naučila na ruky, úplne ignoruj. Nič bábätko učiť netreba, je to dane od prírody, chce byt na rukách samo, v kontakte s tebou, inštinktívne v tvojej blízkosti, pretože je to tak najprirodzenejšie.