3,5 mesačné dieťa po preložení do postieľky nespí a plače

baska222
26. dec 2020

Ahojte, potrebujem radu. Mame doma 3 a pol mesacneho chlapceka. Je skvely ale tie nase spanky 🙈 Snazime sa mat svoj rezim a prist nejako na spankove ritualy ktore mame ale problem Je v tom ze nas maly nam zaspava na denne spanky len na rukach a po prelozeni do postielky tam vydrzi 3-5 min a je hore - bud place alebo mrnci. Na Nocny spanok sa ideme uspavat o 20:30 a do 5 min zaspi a do 10 min je v hlbokom spanku a potom sa preklada do postielky. Povacsine sa este pomrvi , ocka neotvori len nieco pomrnci , uisti sa ci som tam alebo ci pridem, pohladkam ho , dam cumel ktory aj tak vypluje. No , otazka je ako ho uspat a nasledne prelozit tak aby sa nezobudil . Neze by mi to vadilo , je krasne ked na mne zaspi ale potom som obmedzena a neviem ist ani na zachod a ani nic urobit. Ako naucit dieta spinkat same alebo zaspat same. ?
Pocas dna je hore 1,5-2 hodinky a 1 hodinku pospi. Sme na UM a v noci je kazde 2-3 hod hore. Pribera krasne ale viac ako 100-120 ml nikdy nevypije. V noci len 90 ml .
Tak ahojte

janickacrazy
26. dec 2020

@baska222 no keď si si ho naučila zaspávať na rukách, tak teraz bude problém ho oducit, skús uspavat napr. v kočíku cez deň a večer už v postieľke nakŕmiť mliekom a už ho odtiaľ nedávať preč, byť pri ňom, ak bude plakať, postupne si zvykne, inak budeš mať problém, keď bude mať 10kg a bude naučený na ruky

elizabet173
26. dec 2020

@baska222 neuspavaj na rukach, on po zobudeni ocakava, ze je na tych rukach stale a ked zisti, ze je v postielke a nie na rukach, place. Nakrm, pomojkaj a poloz do postielky. Drz za rucku, hladkaj, sepkaj mu, postupne sa nauci.

baska222
autor
26. dec 2020

Hej veru tak sme ho naucili, 🙈 musim ho naucit bez ruk, dakujě zienky
Chce to trpezlivost od odducenia to mivravia vsetci ze cim akor tym lepsie kym je takyto malicky
Len ked reve jak slak tak mi to neda a vezmem ho kedze reve jak slak chudacik ale musi si zvyknut

emilka_1
27. dec 2020

@baska222 neskúšala si ho dať do perinky? Alebo aspoň zavinut do plienky, či to pomôže? Môj bez perinky nezaspi, ruky mu lietajú všade 🙈 obaja synovia od pôrodnice boli v perinke a nedám na to dopustiť, ich spánok funguje ako svajciarske hodinky (mimo zubov, spankovych regresii, atď, no celkovo spinkajú pekne).

ktochytavzite
27. dec 2020

Viesco,j neviem co to je o uceni,to jovoria zeny ktorym spalindeti ko dudky alwbo mli tke tie deti ospale,ze kde m polozite tam budem.
Ale kto mal deti tke tie energickejsie,kontktnejaie tak pochopi teba,no vyplkt asi nie,a v kocri ti nespi,zeby ho tam kocikujes?Spon sa prejdes k zbodis poporodne kila neskor bude mat kvalitnejsi spnok a pospi v kuse 1-3h A n robotu ksli,ak mas jedno dieta tak co venuj sa jemu

elizabet173
27. dec 2020

@emilka_1 ano, niektore deti potrebuju byt zavinute, maju akoby vacsi pocit bezpecia, nerusia ich ruky, aj ked teda ja som to mala opacne. Rev, kym som ho z perinky nevyslobodila. Mal ju dva dni, potom som to vzdala a bol pokoj

baska222
autor
15. mar 2021

Ahojte, dakujemVam za vase komentare. Syncek uz soi bez ruk a spinka. Trvalo asi 4 tyzdne kym sme to zvladli ale je to uz super. 😊😊

domi07
29. sep 2022

@baska222 Ahoj, ako sa vám to podarilo? Ďakujem pekne za odpoved 🙂