Ahojte náš malý má 3,5mesiaca a veľmi málo spinká cez deň.. väčšinou tri krát po pol hodinke + v kočíku niekedy 2 hodky niekedy aj 2,5 .. aj je unavený, šúcha si očká má ich červené a plače od únavy ale prost esám nezaspí, bud ho v kresielku hojdáme a tak zaspí alebo na rukách .. neviete mi poradiť nejajé metody, alebo prečo vlastne sám nezaspí... ďakujem zatiaľ
@anicka246 ziadna metoda asi neexistuje 🙂 babo chce byt jednoducho s tebou, takze asi nemas moc na vyber, lebo jedinym riesenim by bolo nechat ho sameho v postielke, nech sa vyplace a zaspi od jedu, ale to asi nechces...takze ak ta bolia ruky, tak skus nosic, alebo satku...inac, ja si namyslim, ze maly malo spinka, podla mna je to celkom bezny rezim, ak teda v noci spinka normalne 🙂 takze len vydrzat, casom sa to zlepsi 😉
tak môj Tomáško - má už 2,5 roka a tiež nezaspí sám :D
Ten tvoj je ešte maličké babatko, potrebuje cítiť svoju mamu. Sú aj vyplakávacie metódy, ale tie sú až do pol roka, a ani potom som proste nemala chuť ani silu nechať svoje deti vyplakať.
Ja som dlho uspávala na fitlopte na rukách, alebo som si ho jednoducho dala vedla seba do postele a cucal, kým nezaspal 🙂
Užívaj si, kým je malé babätko - rýchlo vyrastie 🙂
@anicka246 to je bežná vec,že bábätko nevie samo zaspať. a čím je viac unavené,tým viac sa nedokáže uspať. so staršou chodíme spať doteraz bu´d ja alebo manžel,ale zaspí aj sama. mala totálne rozdielne obdobia zaspávania,stále bolo treba zistiť,čo ju v tom ktorom období uspí- hladkanie, kočíkovanie,spievanie, hranie sa na mrtvého vedľa nej 🙂 🙂 a mladšia ak je v pohode,netrápia ju zúbky,kakanie,ani nič,tak zaspí sama,dokonca jej vadí,keď sme pri nej a keď nevystihneme čas primeranej únavy a je príliš unavená,alebo je z niečoho znepokojená,tak ju treba všakovako uspať, držať jej rúčky, dať ruku na čelo, spievať, nechať,nech ma hladká po tvári a tak. to sa bude ešte všelijako meniť, hlavne treba zistiť,čo dieťa upokojuje a uspáva. platí hlavne kľud,prítmie, primeraná únava, cuckanie (cumeľ, dojčenie), prípadne monotónny pohyb.
@rolak no on si dosť zvykol cez deň na kresielko v tom ho hojdáme a zaspí ale večer nechcem aby sa tak uspával, aj ked akurát pred chvílkou sme ho tak uspali lebo na rukách nechcel spať.. a čo sa týka toho dojčenia práveže to nechápem lebo teraz po kúpaní máme tak že nechce papať musí si trocha pospať a až potom sa napapá a bud zase plače alebo už spí...
velmi ta nepotesim,
moja ma 7 mesiacov a to co pises u nas trva od narodenia, vecer zaspava po 22hej v noci je hore 4x a viac, rano o 8mej uz cvirika cez den 2x 20 minut. zaspi na prsniku alebo na rukach...nic ine nezbera...metoda nechat vyplakat sa....sa mi vobec nepozdava, takze tiez som bezradna...prajem nech sa vam to upravi
moja dcéra má 2,5 roka a ešte stále nedokáže zaspať sama, ked ma nececká 🙂 tak ma aspoň musí držať za ruku, okolo to je jedno. a ked bola taká maličká tak som ju chodila kočíkovať dvakrát denne aby si dobre pospala 🙂 .
Môj malý nevedel zaspať ked nemal moje ruky na tvári zaspával aj 1 takto strašné-nakoniec som to vyriešila tak že si vypil mliečko pri mne na gauči v obyvačke pritúlil sa a zaspal za pár minú a potom som ho preniesla do postielky neskôr do postele. 😀 😀 😀
Ked to prestalo mal asi 4r. vždy s tým že postielka za ním plače a kúpili sme postelné čo miloval a malé nálepky McQuina a hračky do postielky-nevadí že hned nespal a ale zaspal sám. 🙂 🙂 🙂
moj zaspaval krasne sam prve 3t (prvy ani tolko), teraz je to uz o uspavani....a cim slabsie spi napr. doobedu, tym dalej je tazsie ho poriadne dat spat poobede. Preto ho kocikujem, nosim v nosici, aby pospal co najviac, aby sme sa do vecera netrapili ze mi bude hore 4h, uplakany a ja nervozna, ze spi po 5 minutach.
A jedna metoda by bola ako naucit aby sam zaspal v takom veku 🙂...nechat plakat, od unavy zaspi, par krat to urobit a pride na to, ze mu nikto nepomoze...ale neodporucam pokail su ine moznosti 🙂
3,5mesacne babatko potrebuje hlavne mamu😀
KLUDNE si ho daj na rucky a jemne kolisaj potrebuje citit tvoju pritomnost my sme do 5mesiacou kolisali v kociku a na rukach ale nelutujem pretoze male babatko potrebuje citit mamu blizko seba a teraz?
maly zaspi bezproblemou a sam bez nejakych zlozvykou dostane mliecko a cumlik a spinka
a davaj ho skorsie spat ako je uz urevany a unaveny lebovela deti nemoze zaspat koli tomu ze uz su moc unavene