Ahojte maminky,
dcerka ma 3,5 mesiaca a stale si sama nevie udrzat dudlik,hoci ho silou mocou chce mat v pusinke (najma pocas zaspavania).Vzdy jej po prvom dudlani vypadne.Skusali sme zrezany dudlik znacky Nuk,aj nezrezane Aventy.Nemate,prosim,rovnaku skusenost,resp.tip na iny dudlik?Moja mama hovori,ze podla nej je to tym,ze tie dudliky su malinke - ked som bola mala,boli vraj omnoho vacsie,ktore babo pekne vcuclo a zaplnilo mu pusinku.Tak neviem...
Dakujem krasne za akekolvek (no nie ustipacne) postrehy.
K.
Vykašli sa na dudlik. Tvoje bábätko potrebuje bradavku. Neviem či kojis
Ale je to bábo až také zlé? Nezvládne zaspať bez dudlika? Nevidím v tom zmysel ju učiť na dudlik no a potom ju znovu oducat. Inak ziaden dudlik nie je ortodonicky ani nic podobne. Zije na nom mnozstvo bakterii. Je to iba guma. Tvoja dcerka je malicka. Nauc ju zaspavat pri sebe. Potrebuje maminku nie dudlik. A je vo veku ked si zacina cmulat palce. Je to prirodzene. Zacina ochutnavat. Nie je to znak, ze potrebuje cumel. A never ani mytom o krivých prstoch. Mam kamosa co si cmulal palec do siestich a nema ho ani krivy, ani vycmulany. A co sa týka veľkosti cumlíka tak ich predávajú v rôznych veľkostiach.
no 4m babo je este malicke na to aby si koordinovane vlozilo dudlik samo do pusi 🙂 najma pocas zaspavanie ci spanku ja som to riesila tak ze som okolo pusinky (hlavicky) dala babatku do pismena "U" plienocku a dudlik nevypadol - podlozila som vlastne dudlik plienkou a aj tvaricku tym malo babatko chranenu pred prievanom a neskor si z plienky spravilo dieta mojkacika ak je to velmi "save" dieta tak mu kludne daj cumlik nech vas v noci nebudi na cmulanie prstekov od cumla oducis lahsie ako od prstov drzim palceky
My sme vzdy zboku hlavicky dali zrolovanu plienocku, ta dudlik pridrzala 🙂
Dakujem krasne za vsetky reakcie:
- to podlozenie plienkou/deckou som uz skusala, no nie je to az take efektivne, lebo mala pri zaspavani donemoty kruti hlavickou na vsetky strany 🙂
- ona si dudlik vyslovene pyta, nechce zaspat bez neho, inak by som jej ho nedavala, t.j. cez den jej ho nedavam, ked je hore
- bohuzial nepatrim medzi tie stastne maminky, ktorym dieta bez problemov zaspi na prsniku - z vaznych zdravotnych dovodov mi bohuzial museli laktaciu po par tyzdnoch zastavit, takze tak :(
Dakujem, zrejme sa to dcerka skutocne nauci, ked bude trosku vacsia - aj som si myslela, ze je este malicka, no chcela som pocut nazory skusenejsich maminiek 🙂
mojej sa to tiez v tomto veku stavalo, znama mi tiez poradila dat vacsi dudlik, ona ma o mesiac mladsieho syna od mojej a ten uz mal dudlik urceny od pol roka, tak som jej aj ja taky kupila a fakt to pomohlo, vypadaval ovela menej. ale teda jej sa to nestavalo od zaciatku ale iba v tomto obdobi ked jej uz ten novorodenecky bol maly...
@guglina presne to mi aj napadlo, ci nekupim od 6 m do 18 m (lebo teraz ma 0-6m), vyskusam, dakujem krasne 🙂
dieta moze byt bez dudliku a nemusi mat prsnik...tiez som nekojila a dieta dudlik nemalo. par krat mu vypadol uznala sa ze ho nezvlade sam drzat v puse...dudlik som odlozila a bol pokoj. aspon sa nemusel potom oducat
Ahoj 🙂, no podla mna to robia vsetky deticky, mojej dcerke prestal vypadavat cumlik az okolo 7 mesiaca, ale i vtedy ked zaspala uplne jej vypadol, a zacal jej hned chybat 🙂, takze celu noc som chodila vkladat dudlik do pusinky. Je to normalne, skratka a dobre je to tak a treba to len prekonat, drzim palce