ahojte, mam tri a pol mesacnu Sofiu a ta bola celkom fajn babo, spavala uz osem az desat hodin vkuse v noci! Pred cca 10 dnami sa vsetko zacalo menit, z nicoho nic sa zacala budit v noci, zaspava okolo 9, zacina sa budit okolo pol jednej, pol stvrtej a hore bola uz o 6:40, potom som ju dala este do kocika uspat po hodinke bdenia, spala cca pol hodku :(( , cez den to tiez nie je bohvieco, je casto mrzuta, akurat vydrzi tri a pol hodky spat v kociku poobede, viem, mohlo by to byt aj horsie, ale pytam sa, preco ta zmen???? a kedy sa to zas upravi? Moze byt pricinou aj stvordnova dovolenka na lyzovacke?
Ak mate podobne skusenosti, dajte mi prosim radu alebo ma odporucte na podobnu diskusiu, velmi pekne dakujem...... 😒
ano, o tych zmenach v tychto fazach som co to pocula, len som si vzdy myslela, ze po tych 3 mesiacoch, to bude lepsie, len dufam, ze sa to uz nezhorsi o moc, lebo z toho budem na prasky ☹ .... viem, ze vzdy to moze byt aj horsie... 🙂
dakujem za podporu ! 😉
u nas je problem vzdy zmena prostredia /ako pises o tej lyzovacke/, a dokonca uz aj tak malemu babu mozu ist zubky..alebo je to tak ako pise lubina. moje baby /dvojicky/ maju pol roka, a za ten cas boli presne TRI noci v klude, akoze spali a nevrestali 😖. a vies si predstavit, ked to mam dvojmo..
a nepotesim ta, nech skusam cokolvek, nic nepomaha. trochu zaberie, ked sa najedia az po krk-ale potom zas grcaju..akurat mladsej som dala minule Nurofen, bolelo ju ucho, tak spala. no ale nadrogovat dieta kazdu noc asi nie je riesenie 😉
@kolinia ako prve Ti gratulujem, ako krasne Ti spinka malinka 🙂 , ved to je nadhera!
Suhlasim s Tebou, ze sa to mohlo zmenit kvoli dovolenke, ale mohlo to aj jednoducho byt zato, ze mala je uz silnejsia a uz tolko spanku nepotrebuje. Akoze 3,5 hodinovy spanok v kociku - to uz nebudes poznat, s tym sa uz budes musiet coskoro rozlucit... ved kazde dieta rastie, vydrzi dlhsie hore a dospieva. moj syn uz spava dokopy cez den a cez noc nie viacej ako 12 hodin, uz by som povedala ze len 11 hodin, vynimky su 12 hodin. takze sa netrap, priprav sa na domace prace inak, zjednoduchsi si co sa da a najdete si svoj novy rezim. nocny spanok neries, to pride same. to ze je hore "uz" o 6:40 - ved to je krasne, moj syn byval hore aj o piatej. mozes to skusit posunut - aby sla skorej spat vecer - tak, ze cez den nenahas tak dlho spat, po stvrtej/piatej uz skus neulozit na spanok, a takto sa Ti to poposuva.
Tak to si môžeš aj tak gratulovať pri tak malom dieťaťi, poznám bábätká ktoré sa budili v noci každé dve hodky 😀
@kolinia to je super, že ti tak spinkala..moja má čosi cez 4 mesiace a o takých dlhých spánkoch môžme len snívať 😉 aj cez den spí len takých 20-min.
Podla mna je to uplne prirodzený jav, mení sa, vyvíja...a tak ma napadlo, vzhladom na jej nárok na výživu počas rastu- máš dosť mliečka,ak kojíš?
A možno to budú aj zábky, u nás to tiež začalo v 3 mesiacoch 😎
tak nasa mala presne toto zacala robit ked mala 3 mesiace....dovtedy spala v noci super. Od troch mesiacov sa zacala v noci budit a niekedy aj hodinu nevedela zaspat. U nas to takto bolo az do prvych narodenin.....to asi nechces pocut 😀 😀 😀 😀 Ale od jedneho roka spi krasne od 7mej do 7.30-8.00 vo svojej izbicke pekne sama.
Majka1981 hm, len ked ja zato nemozem, ona je zvyknuta od narodenia na pravidelny prechadzkovy rezim na cca 3-4 hodiny, samozrejme uz nie vzdy vydrzi tolko spat v kociku, len asi kazdy druhy den, doobeda vsak spi raz cca pol hodinu...tiez premyslam, ze jej ten spanok skratim, len ktovie, ci bude spat aspon do pol 8 :-P, ostatne mi nevadi...,
@andrealisy ako je to mozne, ze sa zacala budit a nezaspala hodinu, taka mala? Ty kojis, ci vtedy si kojila, aj pri tom plakala? Alebo si len tak mrnkala a zaspala sama? Ja nekojim, iba 6 tyzdnov som kojila, nedostatok mlieka po zlim porode a depky poporodne... ☹
@kolinia skus naucit spat doma a nie vkociku, moznoze sa Ti to zmeni 🙂
moj syn spava uz len doma, v kociku len vynimocne ked nieco musim surne vybavit, teraz ma 15 mesiacov.
v noci to tiez poznam - ako pisu ine baby - ze sa zobudi je vyspaty a chce sa hrat. to v ziadnom pripade nesmies dovolit... musi sa to vydrzat, v noci sa proste nehra... je to velky protest ale dieta to musi pochopit. my sme to mavali pravidelne, moznoze aj kazdy druhy tyzden
😝 p 😝
papa drzim palce
@kolinia
no ona neplakala len sa mrvila a nevedela zaspat. V tej dobe sa jej aj objavil ekzem takze ju to asi svrbelo. Ja inak stale kojim, neprikrmovala som umelym mliekom.
no ok, dnes mi v kociku spala len pol hodku, aj to prvu stvrt hodinu, ako sme isli von a potom stvrt hodinu, ako sme isli domov, inak este doma potom chvilku, ale potom som ju zobudila radsej, co ale narobim, ked mala jednoducho v kociku zaspi, tazko povedat..moja sestra vravela, ze jej mala spavala dobre vonku v kociku aj ked mala pat sest mesiacov, takze asi zalezi od babatka, uvidime .... 🙂
no to hranie v noci nehrozi, to by som musela dako odnaucit, nato by som nemala nervy, radsej ten tyzden alebo kolko, co to trva odnaucit ako keby sa nemam roky vyspat, to by nebolo dobre pre celu rodinu!
Je to uplne prirodzena zmena, takych bude este viac. Dietatko takuto znemu prvy raz prejde ked ma 6 tt, potom presne ako pises v 3 mes. a dalej v 6 mes. a este dalsie. Je to tak, ze dietatko sa meni stale, a to ze vsetko bolo super neznamena, ze to tak bude stale. Objavuje svet a vyvija sa a tak sa aj meni. Chce to len v pokoji prejst vsetkymi tymi detskymi obdobiami.....a tesis sa na to asi "najlepsie" co zacina tak okolo 2 - 3 rokov a to je vzdor, to je este len potom zabava. My sme akurat v tejto faze 😠 .