Ahojte, moj maly z nicoho nic zacal robit hystericke sceny pred spanim. Doteraz spaval pekne, krasne sam utekal do postielky a ulozil sa s cajikom a hrackou a teraz uz asi tyzden odmieta zaspat cez den aj vecer, robi strasny cirkus v postielke. Pred 14 dnami mal uraz - udrel si hlavicku do stola - to bolo 3.2. Potom hned nato aj ochorel, mame antibiotika a solmucol sirup. Teraz je 17.2. A tento stav placu trva asi tyzden. Teraz neviem, ci to moze byt tym uderom - boli sme aj na pohotovosti, zrengenovali ho, dva dni nas pozorovali v nemocnici ale bol uplne v pohode. Ked sme prisli domov hned dostal nejaky zapal priedusiek a cas kedy zacal vymyslat sa kryje s casom kedy zacal dostavat solmucol....moze to suvisiet? A zhorsuje sa to kazdym dnom. Dneska hodinu reval kym zaspal poobede. Ja pri nom sedim, nekricim, spievam mu, rozpravam...inak je taky isty ako predtym, akurat zacal viacej vzdorovat ked nieco chcem ja a on nie 🙂....mohlo by to byt aj nastupujuce obdobie vzdoru? Doterz to bolo ukazkove dieta...zlate, dobre naladene, pozitivne
@petra_pepa mohol mať aj zlý sen a preto sa bojí spať. Ale najpravdepodobnejšie bude jeho zistenie, že po úraze a v čase choroby ste sa k nemu správali inak,lebo ste sa o neho báli, čo je prirodzené a mohol so dovoliť možno viac ako inokedy. Plus nastupujúce obdobie vzdoru. Riešiš to výborne - sedíš pri ňom, spievaš mu, rozprávaš, treba vytrvať, On čoskoro zistí, že si nič nevyreve. To, že začal viac vzdorovať je pre jeho vývoj veľmi dôležité, ale zároveň musí mať jasne stanovené pravidlá, ktoré do jeho života vnášajú pokoj. Drž sa, nesmie na tebe poznať, že ťa jeho správanie vytáča, buď láskavá, kľudná, ale nepopusť.
ďakujem za povzbudenie, ja sa bojim kvoli tomu urazu hlavy, ci predsalen sa mu tam nieco nepomotkalo :( asi sa po chorobe pre istotu objedname na neurologiu - iked vsetci mi vravia, ze to urcite nie, ze deti sa kolkokrat tresknu vselikde a nic sa im nestane...lenze naozaj je to uplna zmena ... vcera vecer som mu hodinu citala, rozpravala a zaspinkal pri tom - parkrat uz aj mal nabeh na rev, ale nejako som ho vzdy zaujala, ze si zase lazkal a pocuval, akurat ma mrzi, ze cez den robi cirkus, lebo dva dni v tyzdni ho strazi babka a ona ho neda spinkat ked bude protestovat...takze rezim sa nam dost narusi :(...doteraz jej zaspaval za 5 minut...
boli ste v nemocnici, bola si stale pri nom predpokladam, ked bol chory, tiez si sa viac starala...mozno si zvykol, deti si na dobre lahko zvyknu🙂
moja ma tiez take obdobie, ze vrieska jak najata, hlavne ked od nej odbehnem, co rpedtym nerobila, tak asi to len treba vydrzat. drzim palce.
ano to je pravda, ze v nemocnici som stale bola pri nom, potom som tyzden s nim bola sama doma, lebo muz bol prec a maly bol chory, takze sme sedeli spolu doma a dceru vozili do skoly a na kruzky stari roidiia, ale robil to uz aj vtedy, hoci som stale bola pri nom...v odstate to zacalo niekedy po tom navrate z nemocnice...
@petra_pepa nemyslim si, ze je to ansledok urazu..skor, maly ti rastie, vie, ze bol v nemocnici, boji sa, ze odides...alebo dovod..predtal byt unaveny v tom case, co bol vtedy, co je normalny jav..preto, ked vidis, ze ti place, ja by som ho nenutila silou mocou lezat v postielke...ale pockala mozno pol hodinku..
No dneska v noci sa dvakrat zobudil s jacanim,ze pavuk pavuk.musela som ho zobrat k nam do postele, lenze na to neni zvyknuty a stale sa budil...teraz na obed tak vrestal ze on tam nejde spinkat ze tam je pavuk ze som musela ukolisat na rukach a zase ulozut v nasej posteli. Na zajtra sne sa objednali k homeopatke...co by ste mi poradiki? Ja neviem, stale si to davam do suvisu s tym ako sa udrel do hlavicky...:((
@petra_pepa moja mi to robila cca 2 mesiace dozadu, nechcela ísť večer sama spať, furt ukazovala na jedno miesto, niečo sa jej muselo snívať, myslela si, že je to realita a zľakla sa, čiže teraz pred spaním kontrolujeme závesy, pod posteľou, či tam niečo nie je, ona sa presvedčí, že tam nič nie je a spokojne zaspí
To sme spravili, cely byt sme skontrolovali....nepomohlo :(
@petra_pepa antibiotika.....precitaj si letak 🙂
ak ich beriete len chvilu popros dr. o ich zmenu....ak ich uz doberate tak to uz snad nejako zvladnete.
resp. este pozor na to ci sa mu po nich lepsi....ci zaberaju.....aby zapal ,,neudrel,, napr. na uska, hlavicku....mozu ho boliet uska, hlava....aj z toho ze aj by chcel a nemoze spat moze byt taky protivny