Ahojte , mam 22 mesacnu dcerku ktora sa posledny tyzden vobec nechce obliekat ale ze vobec nic ani plienku ani ponožky aj ked je poviem že jej pustim rozpravky alebo dam tyčinky no proste hocičo co ma rada povie nie. Nechce ist ani vonku uz mam hlavu smutnu je to strasne neviem či to je len obdobie alebo čo…
Mám dcérku v rovnakom veku a tiež vie veru vymýšľať ...nechám ju chvíľu holú..bosu ..pobeha si ,poskace a potom to ide .Keď sa chystáme von a nechce sa obliekať,tak sa oblečiem ja a poviem,že idem teda sama..vezmem kľúče a to sa oblieka jedna radosť .Dám jej vždy na výber ,čo si chce obliecť a takto to ide ľahšie .Je to len obdobie .Skúša ,kam až môže ,čo si môže dovoliť .Len veeeeela trpezlivosti 😁 a hlavne nepovoliť .
Snad jej nepustas telku a nedavas tycinky ked ti povie nie. To akoze akceptujes nie? Debatujes s ani nie dvojrocnym dietatom? Lebo jeho nazor rozhoduje hej 😅 Vo veku, kedy dieta nevie obsiahnut mentalne "dosah" svojho nie - teda budem mokry, spinavy, bude mi zima, holy - nepatri sa to - rozhoduje mama, obliekam a nedebadujem... bude sa vzpierat, ako pise kocka vyssie, beriem kluce a idem k dveram, bohuzial nie je hotova.
@mamkalentedkova no ja keď jej poviem že idem von sama jej to vobec nevadí ona sa radsej bude hrať veľa razy som akoze aj odišla a zatvorila dvere pravdaze mala som ju na kamere a ona sa hrala .. aj jej dávam na vyber proste nezabera fakt nič.
@anjelicek26 skušam naozaj všetky možne spôsoby ktoré sa vyskúšať hadam dajú. A nezaberá nič jedine nasilu obliecť aj to je schopná si vyzliecť.. a navyše už je parádne chorá
je to obdobie, nas ma take iste - prvykrat si uvedomuju vlastnu volu, plus obdobie vzdoru, atd. takze ignorujem a to jeho nie castokrat skratka neberiem do uvahy (hlavne po tom ako mu dam na vyber a aj tak je to nie) a este nam funguje povedat mu, co ho kde caka napr. nechce sa rano obliect a ist na detske cvicenie - tak mu poviem, ze tam caka Natalka a budeme mat zasa drahu, kde bude skakat a ze na konci dostane peciatku alebo nechce ist von, tak mu poviem, ze ideme na to ihrisko, kde je to velke auto co ma rad a toto vela krat zaberie a ked nezaberie ide aj tak von 🙂 chce nechce
Daj jej na vyber - obleciem ta ja alebo ty sama? Das si tieto nohavice alebo tieto.
Klasika - obdobie vzdoru
Ja neriesim. Obliekam ho na kolene, chrbtom k sebe, niekedy je to ako obliekat chobotnicu. Na niektore deti ako na mojho nefunguje dat na vyber. Proste vsetko je nie a uteka prec. Dobedavna mi pomahalo pustit vyjazd hasicov a policajtov, ked boli najvacsie zimy a bolo treba vrstvit. Teraz sa to trocha zlepsilo. Ale ide leto, odfukneme si na chvilu. 😅
Náš má 2 roky a 3 mesiace, a tiež sa nechce obliekať. Proste vždy mu dám na vyber. Buď sa oblečieš sám alebo ťa oblečiem ja. A či bude kričať alebo nie je už jeho smola. Dostal na vyber.