22-mesačná dérka silno plakala

26. feb 2023

Prosím vás žienky nesudte ma. Dnes sa nám stala zvláštna vec. Dcérka ,22m nadránom začala pozerať dlho do okna, ukazovať prstom a silno plakať. Nedalo sa ju utíšiť celé to trvalo dosť dlho . Včera som si náhodou čítala že deti v tomto veku sa boja veľkých predmetov,okno je podľa mňa veľký predmet- aj keď doteraz problém nebol. Stretli ste sa s tým?

nelca84
26. feb 2023

No ano, okno je velky predmet - ak stoji v strede miestnosti. Inak mi to nedava zmysel.

beata_k
26. feb 2023

Nemyslim si, ze to bolo oknom. Pozna ho od narodenia. Je to skor myslene, ze zrazu sa dieta ocitne pred velkym predmetom. Skor sa niecoho zlakla alebo sa jej snivalo. To, ze ukazovala na okno bola zrejme len nahoda. Tazko sa detom vyjadruju zle pocity.

jeanne14
26. feb 2023

Nočný des … nemala narušený spánok poslednú dobu či chorobou alebo niečim iným ?
Po chorobe v novembri, kedy mi dcéra nespala ani cez deň, ani v noci to z nás začalo. Trvalo tri týždne.
V noci strašný plač a krik.
Prečítaj si o tom niečo, čo sa má a nemá v tu chvíľu robiť.
Teraz zasa, minuly týždeň sme grcali doma, taktiež dcéra 2,5r aj v noci a zasa od pondelka v určitú hodinu v noci sadne kričí, kope nohami.

autor
26. feb 2023

@jeanne14 bolo to práveže tak nadránom a odvtedy nespala. Spávala doteraz celkom fajn. Tak uvidíme ďalšie dni . Dúfam že to prejde. Vydesilo ma to

zoja1234
26. feb 2023

Viem ze to bude znieť divne, ale plno ludi tomu verí rovnako ako ja, ak vy tomu neverite, tak môj koment neberte v úvahu- istotne mate v rodine už niekoho zosnulého, neprišiel sa len "pozrieť na potomka"? Je plno štúdií o posmrtnom živote a ešte viac o tom, ze bábätká do určitého veku vidia viac, ako my dospelí..
A nie, nemam alobal na hlave, nejazdim na ufe a mojim domovom nieje area 51 ☺️

autor
26. feb 2023

@zoja1234 ale prečo by sa ho tak bála ak by to bola rodina. To bol čistý des v jej očiach

dzejsik
26. feb 2023

a za oknom sa nic nedialo co by ju vystrasilo? trebars vietor ze by naklonil strom, silny dazd, svetla auta z ulice, atd… deti obcas vylaka aj drobnost, isto z toho nebude mat ziadnu traumu

elanor
26. feb 2023

Bud sa jej nieco snivalo a sa zlakla, alebo nocny bes ci ako sa to vola. Nasa jedna tiez tak mala svojho casu taketo prihody, nieco zle sa jej snivalo, z toho sa zibudila s placom, ale bola taka rozospata, ze si neuvedomovala, ze uz nespi, ze uz nieje v tom sne, ze je doma v posteli. Vzdy som sa ju snazila pomojkat, potulkat, ukludnit, ale ona sa proste nedala, len hucala a hucala a medzi to nemzyselne trhane cosi blabotala, a nebolo jej rozumiet ani bla. Az neskor sa mi niekde v tych jej blabotancoch podarilo zachytit a pochopit, ze rozprava pribeh zo sna a stale reagovala, akoby v tom sne stale bola. Tak som jej do ucha sepkala, akokeby pokracovanie toho sna, ale s dobrym koncom, priste som jej rozpravala co si ma predstavit dobre, ze mamka ju lubi, a som s nou, a je v bezpeci. Pritom sa zacala ukludnovat, az sa uspokojila, ze je vsetko ok, zalahla a spala jak drevo dalej. Rano si nikdy nic nepamatala

zoja1234
26. feb 2023

Tak ťažko povedať, ci také malé dieťa vie rozoznať alebo vycítiť, ze kto bol/je rodina a kto je cudzí, ale myslim ze skôr išlo o to, ze ak to bol naozaj nejaký, nazvime ho "duch", tak možno nevyzeral tak hmotne ako my, mozno sa "jagal", mozno bol "polopriesvitny", mozno videla len zhluk energie ako nejaké svetlo, a keďže to bolo pre ňu niečo neznáme, tak mala strach a preto tak reagovala..

darius_a
26. feb 2023

A nepozerá tablet a nevhodné rozprávky?
Inak iba nočný des.
Zly sen.

lucia147852
26. feb 2023

Nočný des. Naša to tiež mávala istý čas. Ona sa budila takto presne o polnoci a hodinu vrestala jak o život.

autor
26. feb 2023

@dzejsik nie ,žalúzie boli zatiahnuté

zoja1234
26. feb 2023

Autorka, ešte taka otázka, je dcérka pokrstena?

autor
26. feb 2023
zoja1234
26. feb 2023

Tak nic, keby bola, dala by som jej krížik na čielko

dzejsik
27. feb 2023

tak to bolo len zo sna, treba objat, pohladkat, prejde 🙂