22 mesačná dcérka uteká z postieľky

lexilaracroft
14. feb 2016

Nasa dcerka ma 22 mesiacov a uz ujde aj zo zamrezovanej postielky. Uz ma aj klasicku postel aj tu z mrezami no nic ju tam neudrzi. Vcera sme ju nahanali po dome do polnoci a nakoniec som ju musela dat do manzelskej a partner isiel na gauc lebo stale blbla a spanok ju obchadzal. Den pred tym sme ju nasli spat na gauci. Teraz som skusila novu taktiku ze som pozhasinala aj telku obaja lezime a ona si furt beha po baraku. Myslela som ze ked nas uvidi spat tak bude chcet spat aj ona ale marne. Slecna si zmyslela ze je hladna tak sme znovu na nohach. Ako mam to dieta donutit vecer zaspat za vase napady dakujem.

nanulik
14. feb 2016

nic v zlom ale co vam brani v tom aby spala s vami v posteli?

katkakovac
14. feb 2016

Kniha Kazde dieta moze dobre spat. Ked ju precitas a spravne pochopis, za par dni budes mat po probleme. Zo spekulanta za 3 dni ukazkovy spac😉 obcas este skusa, ale rychlo pochopi, ze s nami uz nacvicovat nebude.

sardinka335
14. feb 2016

v prvom rade sa musíš rozhodnuť, ze budeš dosledna...pretože to čo je u vas doma je chaos a je to chyba vas rodičov a nie dieťaťa. Nastav si jednoduchý večerný rezim - napapať, okupat a do postele - tam si k nej sadni a čitaj rozpravku, pusa, zhasnut a hotovo...ziadne nahananie - tak len uputava vašu pozornost a dari sa jej to. A tu novu taktiku si kolko skušala? Jeden večer 5 minut? Keby si to robila neustale - večer čo večer tak mala by pochopila, ze je zhasnute, rodičia lezia a po tme asi sama behat po baraku nebude či?
Aby som ja išla do manzelskej s dieťaťom a muž čo musi ist rano do roboty na gauč? Pripadne aby som večer o x tej robila ešte jest lebo dieťa si zmyslí? A čo som trafena uz uplne? Dcera s vami cviči prvu ligu. Dieťa netreba nutiť, proste treba konečne mat aj nejaku autoritu a jasne pravidla.
Ja poznám takých rodičov čo ,,plaču,, ze v noci o 03:00 ,,musia,, pustiť dcere rozpravku lebo inak beda - jačí na cely barak. A oni s ledva otvorenymi očami naozaj s nou pozeraju neviem čo a rano idu do roboty. ked sme s mužom počuvali tuto story tak sme mali usta otvorene a ťukali sme si na čelo, ze je niekto tak blbý.

janinah
14. feb 2016

Rodičia ležia,všade tma a ona behá po dome? a potom je zrazu hladná? a vy skočíte jej jedlo chystať?no,cvičí s vami,lebo JEJ TO VY DOVOLÍTE....ste nedôslední a bez režimu,raz je večer,tak umyť,vyčurať,pomodliť a spať......ak sa ináč nedá,tak aj výchovná po zadku pomôže....inak si koledujete o riadne problémy s vlastným deckom

sue
14. feb 2016

@lexilaracroft 😲 vieš si predstaviť, ako vám bude skákať po hlave o pol roka???

Viete jej vôbec povedať nie???

22mesačné decko má za každých okolností o ôsmej večer ležať najedené, napojené, umyteé s umytými zubami v pyžame v posteli - po rozprávke...
Ak "nechce" spať, MUSÍ potichu ležať pri malej nočnej lampičke s mojkáčikom v ruke.

Aké behanie? Akéjedenie? To čo nevychovávate, že vy ležíte potme v posteli a rozmaznaný fracek behá po dome???

Kriste pane 😝 tvrdá som, ale nikdy som svojho syna neudrela, a takto mi neskáče po hlave. Urobte si tam poriadok a začnite s výchovou !!!

misel0806
14. feb 2016

@lexilaracroft suhlasim s
@janinah dietatu treba vytvorit rezim. V noci ma dieta spat a nie behat po dome. Lebo si na to zvykne a bude to tazke ju odnaucit. Potom bude cez den spat a v noci hore uplne naopak. Aj to vecer jest mozno sa jej nechce preto spat lebo je najedena a s plnym bruchom by som ani ja nezaspala jednoducho jej treba povedat nie ale to zavisi len na vychove rodica...

katrinka8
14. feb 2016

Jednak to, čo baby popísali vyššie - najmä to behanie po dome a cirkusy s jedlom.
Ale otázka je asi to, prečo sa jej nechce večer spať - tam by som hľadala niekde príčinu toho. Koľko a kedy spáva cez deň? Môj synček mal 2 roky v novembri, a cez deň potrebuje spávať cca 2-2,5 hodiny (ráno skoro vstávame, musím ho budiť), resp. toľko spáva. Bohužiaľ, kvôli rodinným okolnostiam, ktoré sa nedajú zmeniť, musí chodiť spávať až okolo 14-tej (skôr výnimočne sa dá o 13-tej), čiže keď vstane o 16:30 alebo niekedy aj neskôr, tak, samozrejme, že nezaspí o ôsmej večer. Ale v posteli byť musí najneskôr o pol deviatej. Ja ležím s ním, spáva s nami v posteli, väčšinou okolo 21:30 zaspí. Neriešim to však, viem, v čom je problém u nás, ale - bohužiaľ, zmeniť to nejde - budiť ho skôr poobede nemá cenu, lebo je potom veľmi mrzutý. Ten svoj čas z rána proste potrebuje dospať. Už sa nám aj párkrát stalo, že poobede nespal (bolo to asi 3x) kvôli nejakým okolnostiam, vtedy o ôsmej zaspal asi behom 2 minút. Ale spánok ešte potrebuje, takže takto to riešiť nechcem. Porieši sa nám to, snáď, s nástupom do škôlky, prípadne cez letné prázdniny 🙂
Tým chcem povedať, že by si si mala skúsiť pozrieť spánkový režim dcérky. Možno sa u Vás s tým niečo dá robiť a poposúvať jej to spanie tak, aby bola unavená a zaspala. A, samozrejme, nenechať ju, nech Vami manipuluje nočným cirkusom.

timea7
15. feb 2016

@lexilaracroft v máji čakáš druhé bábätko, takže je najvyšší čas stanoviť pevné hranice dcérke. Ako to, že behá po dome?! Ako si reagovala, keď to urobila prvý krát? Ona sa evidentne na vás baví. Dieťa v jej veku už veľmi dobre rozumie, ak ti z tej postieľky 54 krát vylezie, tak ju tam 54 krát vrátiš. Dnes, zajtra, pozajtra. O týždeň pochopí, že inej cesty, ako si ľahnúť a spať niet. Prečo jej ideš dať jesť, hádam večerala, či? Keby nedostala nič, pochopí, teraz bude iste skúšať, či to zafunguje aj dnes. Platí jediné - dôslednosť. Rodičia majú večer pre seba, ale dieťa ide spať, žiadne také, že vy dvaja si ľahnete a ona behá po dome, vieš si to predstaviť u vás o pár mesiacov s novorodencom? To kto u vás určuje pravidlá? Vy alebo dieťa?

lexilaracroft
autor
17. feb 2016

@nanulik nechcem aby si zvykla spat s nami v posteli za chvilu budeme mat druhe babo a myslim ze to uz hovori samo za seba

nanulik
17. feb 2016

@lexilaracroft no vy musite vediet ako vam to vyhovuje. ale podla mna chce byt mala s vami. nemohli by ste dat jej postielku pri vas? kazdy by mal dost miesta ale bola by blizko. alebo ine riesenie, nas mal raz obdobie ze sa v noci budil a chcel sa hrat, par dni som to vydrzala, ale raz som povedala nie, ani svetlo som nezapalila, chvilu mrncal, vymyslal. potom ked videl ze nema sancu, zaspal. chcela som tym povedat ze niekedy sa da najst kompromis ktory bude vyhovovat obom stranam, a niekedy proste musi rodic ukazat ze on ma posledne slovo.

lexilaracroft
autor
17. feb 2016

@nanulik dakujem za odpoved. Z niektorych odpovedi tu som sklamana. Clovek sa obrati na modry konik o radu ci pomoc a docka sa len vysmechu zo strany ziem ktore si tym zrejme povzbudzuju svoje ego. Aj to ma napadlo dat este jednu postel k nasej aby sme mali troj postel jak letisko to by bolo fajn. Dcerkina postel je nizsia lebo nasa ma dole sufliky ako perinac. Vcera som si lahla k nej do tej postielky co sme jej kupili no je kratsia ako dospelacka tak som sa tam krcila no po chvilke zaspala a ja som mohla ist. Lenze tiez to nie je konecne riesenie. Je to proste len situacia z ktorou si treba poradit. To vsak neznamena ze sme zli rodicia ako tu niektore naznacili

zitova
17. feb 2016

Ja mam sice len 11 mesacneho syna, ale tiez vo vela veciach skusa a je vyrvaly. Jedine riesenie je, mu nedovolit ani raz to, co nechcem aby robil. Postielku ma u vas v izbe? Ak ano, napr. zamkni a vzdy ked vylezie ju vrat spat.. ty vies, co ti na malu plati, ale hlavne je ani raz nepolavit.

zuzanaete
17. feb 2016

@lexilaracroft Napisem okukanu radu zo supernanny. Ked dieta vylezie z postele 1. X, tak pomojkat, povedat, ze treba spinkat, uz je noc ... a vratit spat do postele. Ked vyleze 2.x, povedat, ze treba spinkat ... a vratit do postele. Ked vylezie 3.x, tak bez slov vratit do postele. A kazdy dalsi raz vratit do postele bez slov. Jo zo supernanny tvrdi, ze kazde dalsie slova a akakolvek aktivita je odmenou pre dieta, ze vyliezlo. Dieta dosiahlo svoje - pozornost. Treba mat extra pevne nervy a vydrzat. Prvu noc sa moze situacia kludne zopakovat aj 100x, postupne to bude ubudat. Dieta casom zisti, ze to rodicia myslia vazne a ze sa ma naozaj spat a nie vymyslat. Drzim palce. Verim, ze najdete sposob, ako situaciu zmenit. Pripadne si pozri nejake videa supernanny z UK s Jo. V telke ta metoda fungovala. 🙂

nanulik
17. feb 2016

@lexilaracroft ja ta chapem, moj ma 5 rokov a donedavna spaval pri nas. ale nam to nevadilo. chapem aj ak s tym ma niekto problem. tiez sme mali postel vedla manzelskej. ale nebol to velky rozdiel vo velkosti. mozete skusit tak prisunut ze budete mat hlavy vedla seba, ak vam to velkost izby dovoli. bude mala pri tebe ale kezda budete mat svoj priestor. niektore komenty si nevsimaj. dokonale mamy maju dokonale deti

lexilaracroft
autor
17. feb 2016

@zuzanaete rozhodne to vyskusam. Zo zaciatku som mala nervy lebo ked to robi tristo krat dokola tak to vytaca. Potom som ju skusala ignorovat tvarili sme sa ze spime sak si sama lahne ale nepomohlo. Ona ma svoju izbu sama. Ja som vlastnu izbu v zivote nemala a to mam dve sestri a brata na jej mieste by som bola stastna jak blcha. Kim sa dala zavriet v postielke s mrezami tak bol klud do desat minut spala.uz som rozmyslala ze jej namontujem zapadku na dvere. Lebo ked som stala pri dverach a nepoustila som ju dalej von tak sa pekne vratila do postielky ale nemozem ju tam zamykat nie je predsa zviera. Hadam sa nauci.

zuzanaete
17. feb 2016

@lexilaracroft Este je malinka, aby si uvedomovala privilegium vlastnej izby. 🙂 Ja som tiez dnes zistila, ze by drobec vyliezol z postielky, ale spava v spacom vaku, tak ma pohyb obmedzeny. S tym postupom, co som napisala, je potrebne mat pevne nervy, nadych, vydych a vytrvat. Prvy den to moze naozaj trvat aj 3 hodiny, druhy den mozno uz "iba" 2,5 .... Drzim palce. Pripadne daj potom vediet, co zabralo.

lexilaracroft
autor
18. feb 2016

@zuzanaete no neviem si predstavit nasu malu spat v spacom pitli. Na obed som ju davala spat a vracala sa do obyvacky asi 20x potom ostala v izbe a mrncala. Po hodine ticha som ju isla skontrolovat a pekne sa hrala s kockami ani neviem ci spala. Vecer uz o osmej sme telku vipli aby verila ze sa ide spat a strazila som pri dverach na chodbe jak bachar. Vyliezla uz len tri krat a potom mrncala desat minut a bolo ticho. O jednej v noci som pocula plac. Sdela na posteli a plakala aj slzicky jej isli. Trochu som ju pomojkala zaspievala a pekne si sama lahla tak som ju len zakrila a isla prec. Cakala som ze este vyleze ale ne. Teraz bola hore uz o pol osmej pohode. Dakujem za radu zrejme bude mat uspech. Uvidime vecer ci to nebola iba nahoda 🙂