Caute mamky, trochu sa obavam, ale mozno si aj namyslam. Ide o to, ze syn ma pimaly 21 mesiacov, a nejak ignoruje hracky. Ked sme u kamosky, tak hracky su topky a zahra sa s kadecim. Teda, umyva mopom podlahu, tlaci gombiky, ktore svietia, tlaci auticko, sem tam skontroluje kolieska, zatoci s nimi. Take zakladne.
Doma ma dost hraciek. Nema ale zaujem o nich. Nekresli, nepostavi vezu, s autickami sa nehra tak casto. Ma velke smetiarske auto, tak do neho vklada kocky, otozi ho nabok a sadni sa nanho s knizkou, aj kolesa sem tam potoci na kontrolu. Co ho bavi je vysypat kocky, zhodit svetko na zem a robit bordel. 😑 A robit si vkladacku z hocicoho. Dat ovladac do pracky. Dat zvieratko do wc. Dat do pohara kocky a kadeco. Aj s ozajstnou vkladackou sa mi minimum pohra. Potom ide dalej.
Niekedy si ale zoberie aj salku a pije akoze z nej. Da aj mne ochutnat. Donesie aj kanvicu, naleje mi caj akoze. S plysakmi sa mazna, dava pusu. Prisiel k nam sused, trochu mladsi, tak pekne akoze telefonoval s hrackou, aj sme sa zasmiali. Moj ani to nerobi. Napriklad aj to pitie z pohara mi pride, ze to ma naucene. Alebo vsetko krmi, vsetko dava vsetkemu jest a hovori mnam. Napriklad chytil prasiatko a dal mikulasovi k ustam, ze mnam a pozera sa na mna a sa usmieva, ci som to videla.
Co ale ho bavi od neviem odkedy, su knihy. Vela citame. Vela ukazujeme. Vela obrazkov uz vie aj pomenovat. Ma velmi rad 3 prasiatka, tak ked sa pytam z rozpravky na nejake veci, tak 1 slovom mi odpovie. Napriklad, kam vyliezlo prrasiatko - povie strom. Atd.
Co sa hry este tyka, tak sa skryje, vyjde, a povie kuk.
Podla mna su unho hry slabe. Je to este v norme? Ci mam nieco robit? Aj spolu sme zvykli hrat, piect kolace z plasteliny a dat jest plysakom. To ho bavi asi 15 minut. Potom uz mi plastelinu odhodi, dava si do ust.
Co citam maminy v skupinkach, odpadavam, ake su deti sikovne a ako pekne sa hraju. 😳 S legom, kreslia, puzzle, vkladacky.
Jejda, som sa rozpisala. 🤦🏻♀️ Ale tak ked mi porafite, tak sa podakujem. A nie... Nesledujem ho, ako chora. 😅
Dakujem!
Normálne dieťa 🤷
@januska12323 tak super! 🙏🏼 S nicim nemeskame!? Snad pride aj nejaka hracka, ktoru ju bude na dlhsie bavit. Ale uz neviem, aka. 😬
Citas privela diskusii na nete. Pri prvom som bola aj ja v strehu. Neukazoval prstom, nehral sa, na kazdeho akoby tak "civel". Dnes je z neho 6r chalan, uzasny, talentovany tanecnik. Hracky ho dodnes nebavia. Nepozna spidermana, zato rozozna zobcovu flautu od priecnej. Pri mladsej som sa na vsetko vykaslala. Neskoro zacala stat, neskoro zacala chodit. A tiez je zdrava. Uzivaj si ich!
Nič v zlom, ale...ako to zvládali naše mamy bez MK? ..niektoré mamičky aj do skupín pridávajú len to "pozlatko", co to nepoznáš? Trend sociálnych sietí...
Je super, ze rad číta!! 🙂 keď začne rozprávať, budeš usta otvárať, akú ma slovnú zásobu. Bud rada za to.
"S legom, kreslia, puzzle, vkladacky." Okrem tých vkladačiek ani jedno z týchto aktivít nie je ešte pre 21-mesačné dieťa. A to, že sa vydrží hrať s niečím 15 minút je úžasné. Daj mu čas.
10-15 minút je normálny čas u takto malého dieťatka, oni ešte nevydržia dlho, neboj časom sa to zlepší
@nique
@terezka2911
@andrea_82
@lucka_ke diky mamky. Presne ma to napadlo, ze ako to prezili nasi rodicia bez netu. 🤦🏻♀️Ked necitam a neporovnavam, tak si poviem, ze mam super chlapceka doma. A teraz co robim? Nedoverujem mu a nenecham to nanho. Sprosta vlastnost prvorodiciek. 🤦🏻♀️
Inak dakujem vam! Ste super baby. ♥️
Náš má podobný vek, najviac ho baví liezť po nás 😃 doma potom knihy, autíčka, vláčik. Kreslí asi 2 min, aj to len keď vidí, že ja si kreslim, potom mi pomáha. Potom ešte tammagneticka tabuľka na kreslenie. A úplne najviac tie nálepky viackrát nalepovscie od jiri model. To prelepuje každý deň 😃
Je to ok,ani môj prvorodený sa nevedel sám zahrať stále ma ťahal hrať sa sním,alebo aby som sa pozerala ako sa hrá,hračky majú tiež dosť raz za čas sa pohrajú alebo keď sú nové hračky tak im to trvá kým sa nezunujú asi týždeň ak sa pokazia tak skôr ale u iných detína návšteve sa pohrajú.Vezmiho nekde na ihrisko medzi detimyslím vnútri dakde nie von do zimy,uvidíš že sa zahrá,prípadne sa hraj sním 🙂
Náš syn má tiež podobný vek a viem aké to vie byť náročné 😃 Nášho ale najviac bavia skladačky, ktoré kupujeme cez tento obchod https://www.kidmania.sk/. Majú tam super výber pre akékoľvek ročné dieťatko a tento eshop určite odporúčam. S manželom rozmýšľame, že mu kúpime najbližšie nejaké puzzle, keďže si myslím, že aj to by ho celkom chytilo.
@janka_266
@alison11
@jankaruzova kocky, predstavte si, ze vcera sme sa vratili domov (boli sme tyzden u rodicov), a zacal sa mi so svojimi hrackami hrat. Isiel zaradom, co ma na polici. 🤦🏻♀️ Ale ze so vsetkym. Este si aj sadol na svoje kreslo a hovori, ze rybar, udica v jeho ruke, a potom siel chtytat magneticke rybky. 😆 A este si aj potlieskal, aky je sikovny.
Ja nechapem toto. Ja som normalne pozbierala 80% jeho hraciek, dala do tasky a skryla. Budem mu ich menit.
Áno to odporúčajú aj psychologovia keď je hračiek veľmi veľa dieťa si nevie vybrať a preto sa nevie hrať. 🙂
Tak to robí aj náš, keď odniekiaľ prídeme 😃 vsetkymmusi skontrolovať, že či fungujú a nič nezmizlo 😃
Sorry za preklepy. Pisem ako hotentot.