Dobrý deň,
Prosím Vás. 21 mesačný vzdorovitý chlapček. Málokedy ho po dobrom presvedčíme obliecť a ísť von. Väčšinou je to s veľkým revom. Keď musíme ísť ráno so staršou do škôlky tak to je peklo. Dnes som ho ani nepresvedčila a už ma to fakt nebaví nasilu. Potom už vonku je dobre. Skúšala som, že ho aj vonku oblečiem, ale nepomohlo. Všetky možné motivácie od ihriska, mačičky, autobus.. nič nefunguje.
Vydržať? Ešte čo mám skúsiť?
Ďakujem.
@kamamurgasova jasne že musíš vydržať. Veď ty si zodpovedna za neho, snáď nebude vonku len tak len preto že jemu sa nepáči obliekanie
Teraz je to ťažké, má skoro 2 roky, to je obdobie vzdoru, takze len vydržať
@kamamurgasova vydržať. Mam to doma, odkedy skončilo leto. Dcérka má takmer 3 a kým sa dostaneme von, to je jeden nekonečný príbeh. Tiež vozím staršie do školy a rána sú aj u nás náročné. Keď sme von, vsetko je super. Cesta dnu je rovnaká ako von, za svet ju neviem presvedčiť, ze je čas vrátiť sa domov.
@minesasubu nefunguje. Skúšala som.
@kamamurgasova Aky ma vzor v rodine? Tiez ked partner ta vola von (alebo opacne, ty jeho), existuje tisic vyhovoriek preco nie? Ak to nikde neodpozoroval, tak ma len obdobie vzdoru a hladania hranic, netreba mu polavovat a uz vobec sa s nim hadat, proste rozhodnut a hotovo, cez to ina cesta nevedie, nech si place kolko chce, ak mu to robi radost. A ak by zachadzal az do extremov, pohar vody v sprqvny okamih rychlo zmeni jeho postoj 😉
@kamamurgasova hej, je náročné to ustáť. Ale to prejde, ver mi.
@kamamurgasova nesmieš povoliť. To je celé. musíš mu ukázať, že revaním nedosiahne čo chce.
@kamamurgasova nemôžeš mu ustúpiť. On rýchlo pochopí že stačí vyrobiť scénu a ty ustupis. Je to malé dieťa
@kamamurgasova muz ho nemôže obliekať? Jemu robí toez scény?
Keď mi toto robilo decko a ja som musela staršieho brať do školy, normálne v pyžame pod pazuchu, vonku hneď pristala na bundu. Keď chcela potom ostať von, tak neexist, lebo je v pyžame. A pochopila.
@kamamurgasova
normálne ho chyť a obleč bez vysvetľovania. Vidíš ze to nezaberá, šetrí slova aj nervy. Je to o hubu ale tu niet na vyber. Zvykne si. Náš ma 14 mesiacov a niekedy sa takto zjeduje keď poviem, ze ideme prebalit plienku. Sorry, mňa fakt vtedy nezaujima pedagogicky, chápavý a super prístup. Bud ho prebalim alebo bude mat vydarenú kožu s otvorenou ráno. Takže nediskutuje oznámim, ak je mm doma, pridali ho hovorí s nim a hotovo. Keď nie, musím zvladnut sama, rovnako aj so starším. Teraz som tehotna, keby mi to teraz mal robiť 14 kil8vy, v skolke piviem, ze budeme prichádzať neskôr, keďže obliekanie dosť dlho trvá. Ale isto by som mu nepolavila. Sú situácie kede môžeš diskutovať a takéto, kde oznámiť a vybavene. Drzim palce a pevne nervy.
@egonsk 🤦🤦🤦
mam skoro trojrocnu, a je to to iste :D nie a nie sa obliect ... nuz, inak sa neda, len ist na nu jej oblubenou sladkostou. Poviem jej, ze si ju dame vonku, strcim do vrecka a je oblecena do dvoch minut. Takto to robim vlastne uz od minulej zimy ... sice to nie je v tejto dobe s kostolnym poriadkom , ze podplacam svoje dieta sladkostou, ale nic ine sa robit neda
@kamamurgasova tak keď nič nepomáha, sa nepýtaj, nepros, nevysvetluj, proste ho schmatni a obleč nasilu. 14 kilove dieťa neexistuje aby malo takú silu, ze ho nedokážeš ako dospelá osoba obliecť. A nie, určite nie sedieť doma stále lebo nechce, ci dat dieťa vonku pri - 1 len v tričku a ponožkách, aby "zistilo".
Áno, aj moji mali fázu, ze vyvadzali,niekedy sa dalo "jemne a ukecat" no proste keď sa muselo ísť von, a byť niekde na istý, čas, tak som kompromis nerobila. Proste som obliekla, vzala a šli sme. Mne príde až smiešne, aby som 2 ročnému dieťaťu do nemoty dačo vysvetľovala, skrátka cez isté veci "vlak nejede" a jednoducho to tak bude, a hotovo, môže aj revat, koľko chce.
Tiež sme mali take obdobie. Aj som sa snažila vysvetľovať, rešpektujúco do nemoty som sa snažila aby to bolo po dobrom. Ale časom som tiež už stratila trpezlivosť, lebo to nikam neviedlo. Tak som zvolila ráznejší prístup. O ničom som sa už nedohadovala, proste som ju musela naučiť, že keď niečo poviem, tak to platí a nebude so mnou mávať len pre to, že pani má obdobie vzdoru. Dokonca sa par krát hodila o zem, dovtedy som si myslela, že je to metafora 😄 ale pochopila časom, že nie všetko môže ovplyvniť a keď ideme von, tak ideme von či chce či nie. Keď potom trošku poľavila tak som na ňu skúšala aj take, že som jej dala najavo že ani mne sa nechce, ale musíme lebo …. A potom to začala nejak chápať viacej. Ale keď som to skúšala pred tým tak nič. Proste si musela prejsť tým obdobím a pochopiť, že s nami nebude cvičiť
a zobrať si niečo so sebou do ruky ? ja nášmu vždy dam na vyber nech si niečo zoberie aktualne ma rad take mini stavebne stroje bud bager alebo sklapačku