20-mesačný syn vstáva o 5:30 ráno

babyttcirl
29. okt 2022

Ahojte mamicky,

Chcem sa poradiť. Maly ma 20 mesiacov a začal mi skoro vstávať. To znamená 5:30 cely tyzden. Ide spať vecer o 8smej a cez den ma rôzne dlhy 1 spanok- niekedy 2 hodiny, niekedy hodinu a pol, niekedy 2.5. Nie som naňho zvyknutá, ze tak skoro vstava. Mám mu skrátiť obedny spanok? Aby potiahol rano aspon do 6:15? Poradte prosim. Sesternica sa bude meniť cas zajtra takze uz neviem kedy budeme vstavat😅. Dakujem za radu.

zuzkaa1991
29. okt 2022

@babyttcirl neviem ci pije mlieko ....moja vie ze pokiaľ je tma sa spi (ma 4.5r a kedze o pol 7 je tma a sa.ma vzdy pyta kedy bude rano 🤣🤣) ale k veci vzdy od mala som robila akoby bola noc dat. Mlieko po tme a ticho lezat aj ked sa mrvi musela lezat a to este zaspala

marianarem
29. okt 2022

@babyttcirl Ano ja by som skratila obedny spanok.

gertrudaosem
29. okt 2022

@babyttcirl podľa mňa normalny čas vstávania. Moja dcéra tiež vstávala tak a veľa detí tak vstáva. Ja by som to neriešila ale brala ako je.

zuzuliennka1
29. okt 2022

@babyttcirl mozes skusit skratit obedny spanok, ale priprav sa aj na to, ze to nepomoze a je to proste obdobie.
mne syn okolo 2r vstaval medzi 3:00 a 4:00, kazdy den, 5:30 uz bola pohodicka😁😁

ivana11155
29. okt 2022

@babyttcirl alebo môžeš vyskúšať dať trochu neskôr spať.

luliu
29. okt 2022

5,30 je super. Môj v tom veku vstával o 4.00 dlhé obdobie. Nepomôže nič

enoula
29. okt 2022

Nemen mu obedny spanok, mozno bude len podrazdenejsi ak bude kratšie spat než potrebuje. A tak ako zacal skor vstavat, tak moze opat zacat neskor, moze to trvat tyzden, mesiac,,.. to neovplyvnis podla mna. U nas v tom veku este len zacinal postupne neskôr vstavat ako tesne po 5tej a bolo jedno kolko spal na obed, kedy siel vecer spat a pod

belllinka
29. okt 2022

Este si to dnes uzi, od zajtra sa posuva cas, bude ti vstavat o 4:30 😬

erika237
29. okt 2022

Podla mna ak chces mozes vyskusat upravit obedny spanok, ale dcera mala tiez obdobie, ze vstavala o 5 a vyspata ako ruzovy pucik, v tomto pocasi ma uz asi tyzden, co spava do 7 - 7:30 ale vacsinou o siestej byva hore.

ciusinka
29. okt 2022

@babyttcirl Nepoteším ťa,ale môj syn bude mať 8 a vstáva o 5:30 stále 😄 večer spí o 20:00 🙂 teším sa na zajtra,keď budeme vstávať po posune o 4:30 😅

andrejka1974
29. okt 2022

Úplne normálne deti sú zvyknuté ráno skoro vstávať nepomôže mu meniť denný spánok potom ti večer zalahne skôr a vstane skôr treba len vydržať mne takto vstával môj najmladší syn tak do 9.00 pokiaľ vstali ostatní počas dovolenky som mala upratané aj navarené neboj keď bude mať tri roky do škôlky už vstávať nebude chciet

tani777
29. okt 2022

Moja 2 rocna posledny tyzden tiez vstava takto skoro,niekedy spi na obed aj 3 hodiny,niekedy 1 hodinu..ak spi hodku,vecer ide zasa skoro spat (neda sa natiahnut,byva potom preunavena a je to strasny boj),a zas len vstava skoro rano..ale tak,ako mala obdobie,ze posunuty spanok naopak (neskoro vstavala,neskoro obedny spanok,neskoro vecer-zacarovany kruh),tak aj teraz je to len obdobie..prejde to 😊 ja osobne moje baby nechcem budit,sama to neznasam,a obe su strasne nervozne a podrazdene potom,trva im aj hodinu-hodinu a pol sa "spamatat z toho"..

beata_k
29. okt 2022

Nic mu neskracuj. Moj tiez takto vstaval, o 5:00. Trvalo to par tyzdnov a opat sa vratil k 6:30. Netreba hned deti mordovat do bezvedomia len aby spali. Ja viem, ze je to neprijemne, ale schvalne to nerobia.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajuga
29. okt 2022

To, ze pre teba je to skoro este neznamena, ze je to skoro pre dieta 🙂 deti vstavaju aj skor. Podla mna ma uplne v poriadku nastaveny spanok, aj vecerny, aj denny. Zajtra sa meni cas, takze sa pripav, ze si o pol 5 hore 😁 ale to vies ovplyvnit. Kazdppadne, vsetko je len obdobie, prejde to a raz neboj, potiahne aj do 6, pol 7, aj neskor... my sme vstavali jeden cas o 5, preslo to. Proste je to faza, deti si idu svoje,pokial je syn pocas dna uplne ok, tak to neries a premoz sa ;)

alanko20
29. okt 2022

O normálnosti skorého vstávania pomlčím, ale tiež sme tak dlho vstávali, niekedy dokonca aj skôr. Toto sa dá len prežiť. Inú radu nemám. Dodnes neviem, ako som to prežila.

0silvia0
29. okt 2022

@babyttcirl su deti, ktore vstavaju skor a tie, ktore vstavaju neskor. Ved si s nim pospi poobede, neries to tak. Ber to ako je.

koniarova
29. okt 2022

Vstava aj zaspáva ti ukážkovo. Začni mu preto do toho rýpať,aby si sa už vôbec nevyspala. Problém máš s tým ty,nie on. Nie je stroj. Zjavne mu to stačí.

nikpa
29. okt 2022

@babyttcirl malý mal obdobie keď vstával asi pol roka okolo 4h ráno 🙄 aj spánky som posúvala aj jesť som mu začala nad ránom dávať do fľaše, či nepomôže ale nepomohlo. Potom sa to samé volako upravilo ale bolo to na prášky. Ráno o 7h sme bývali prví na ihrisku a to som už mala navarené a naloženú práčku 😀

sunflower87
29. okt 2022

@babyttcirl najstarší syn takto vstával odjakživa. Zvykla som si, o 8:00 som už mala navarené a odchádzali sme vonku. Na obed išiel spať asi o 12:00 a večerný spánok 19:00 - 19:30.
Treba sa na to nastaviť, ísť skôr spať, aby si si aj ty oddýchla.
Teraz má najstarší skoro 10 rokov a nezvykne vyspavat.

larazivago
29. okt 2022

@babyttcirl toto asi nezmeníš.. Deti nemožno nastavovať, majú svoj rytmus. Nie sú na kľúčik. Dcéra vstavala o piatej. Teraz ma 7, a potiahne do pol siedmej😁 zvykla som si.

mamkalentedkova
29. okt 2022

Môžeš skrátiť obednú spánok a môže sa stať ,že bude potom.spat ešte horšie ..mám 16 mesačnú a v noci k nej minimálne 4 krát vstávam a ráno už aj od 6:00 veselo stenové..dokonca sa stane ,že niekedy aj v noci nevie dve hodiny zaspať ..deti nie sú ako budík..jednoducho nich nenastavis podľa.seba

zuzanka.zuzu
29. okt 2022

@ivana11155 neblázni, nemôže ho dať skoro spať lebo sme na slovensku 🙊 tu keď dieťa nespí o 19-20h tak v diskusiách panika prečo dieťa nechce spať 🙄

katka281
29. okt 2022

@babyttcirl ja by som mu neskracovala denny spanok, nech sa vyspi kolko potrebuje. Nas syn istu dobu vstaval o 4:30 az 5:00...preslo to, teraz uz spava do siestej rano. Je to len obdobie, treba vydrzat.

sisaka
29. okt 2022

Nerypala by som sa do jeho obedneho spánku, je malý, spať potrebuje, bude zbytočne mrzutý.

Môj muž má pomaly 50 a vstáva aj cez víkend o 5. ráno, môj otec tak vstával tiež, kým nešiel na dôchodok, teraz vstáva o 6. Každý má iný biorytmus, niektorí ľudia sú ranostaji….

beahaydee
29. okt 2022

Dcera 2,5 roka tak vstava tiez. Je jedno ci ma dlhy obedny spanok, kratky alebo ziadny, ci ide spat neskoro alebo skoro. 5.20 je hore, presna ako hodinky. Dnes som mala uvareny obed a este stale bola vonku tma… Asi sa s tym treba len zmierit a cakat, ci sa to zmeni. A na posun casu sa teda netesim…

majamat
29. okt 2022

male deti vstavaju skoro. je to bezny jav. su aj deti, ktore spia, ale teda to si nevyberieme. potom pride puberta, rersp adolescencia a nevies ich doobeda dostat z postele. 😀

basska_b
29. okt 2022

Ale sak dnes sa meni cas, bude vstavat 6.30 😄
Ja som zistila, ze kedykolvek dam decka spat, zobudia sa 7.00. Proste prestane sa vylucovat melatonin, zobudi sa metabolizmus, mechur...

juliet86
29. okt 2022

na pobavenie do Cubiconu v BA sa da ist uz od 6 30 😅😅😅 som vravela ze sme sa uz nudili doma od 4 49

evica17
29. okt 2022

Môj 2 ročný vstáva okolo 5:30-6:00 keď vstáva muž, ale je zvyknutý sa ešte hrať v postieľke,má tam Macov alebo mu podám daku knižku čo si číta a ja ešte chvíľu môžem spať. Dakedy si ešte aj on ľahne,že ho to unavi alebo keď mu je už dlho,začne kričať že chce ísť von a vtedy vstávame. A takto to začína robiť aj 9 mesačný.