20-mesačná dcérka váži 17 kg

14. feb 2023

Ahojte, moja dcerka ma 20mesiacov a važi presne 17kg .. čo je naozaj dosť.. na ročnej prehliadke mala 11kg. Meria približne 90cm sladkostí papa naozaj minimalne a celkovo je to slabý jedak a skoro stále papá len mlieko je stále dojčená. V noci sa budí na mlieko strašne veľa krát, cez obedný spanok tiež sa budi na mlieko myslite že aj to je problém že ma tak veľa kil? A v pohybe je nonstop.. ja aj muž nie sme tuční , muž keď bol dieťa ale tučny bol ale či až takto to neviem ..

diewcatqoo
14. feb 2023

Poradit neviem, ale zarazilo ma to, lebo moj 6 rocny syn vazi len o kilo a pol viac 😳

bublinka1426
14. feb 2023

to normalna vaha nie je, toto je vaha tak 3-4 -5 rocneho dievcata, skor smer lekar a ist na krvne testy, (aj kebyze je vyssia a ma tazsie kosti, je to naozaj vysoka vaha a tympadom moze trpiet chrbtica a pohybovy aparat)
moja ma 5 rokov a 18kg.

zuzubb007
14. feb 2023

Tak 20 mesacna ma uz jest vsetku stravu a kojit tak max rano a vecer na spanie, zrusit kojenie furt, ked dieta chce, je to veru dost kil moja 6,5 rocna ma 19,5 a to je vysoka na 8 rokov

majusqa77
14. feb 2023

ano, moze to byt aj mliekom. a este hlavne ak pije aj nejake umele. Treba ubrat mlieka, prejst viac na normalnu stravu a sa to upravi

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikusjk
14. feb 2023

aku stravu okrem mlieka jedava a ako casto?

sense
14. feb 2023

Naozaj dosť podľa teba alebo lekárky... Ty vidíš ako tvoje dieťa vyzerá. Moja mala v roku ce 11 kg a 82cm a to nemala ani 3 keď sa narodila, v 2r mala 15 kg à 96cm, v 3r mala 20kg. A nebola tučná ale mlieko mala od dvoch rokov lem ako doplnok a v noci už nemala. Je dávala normálnu stravu. Podľa tabuliek bola váhou vždy norme a výškou nad normu a ostalo jej to doteraz. Ak ale odmieta normálni stravu, tak treba obmedziť mlieko.

abriela
14. feb 2023

Môj do 2 rokov okrem polievok, krupice a ovsených vločiek nejedel skoro nič. Fungoval na materskom mlieku, dojcila som ho 20x za 24 hodín a vyzerala som samozrejme ako z koncentráku. Ako 2 ročný vážil 12kg, takže mliekom to asi nebude. Ak je zdravá, neriešila by som to.

tanyan
14. feb 2023

Možno príde teraz rastový skok a natiahne sa to do výšky...
Naša mala v 23 mesiacoch 16 kg a 95 cm a vyzerala normálne. Tú váhu si potom držala rok a narástla pri tom za ten rok 10 cm, takže v troch rokoch mala 105 cm a tých istých 16 kg.

cimage
14. feb 2023

Ak sa ti to nezda, tak sa porad s pediatrom. Moja 4r ma ledva 16kg, taka dlha spagetka. Bola kojena do 3r, na poziadanie, nielen rano a vecer.

ema22270
15. feb 2023

Tazko povedat ci je to az tak vela, asi podla toho ci sa jej to teraz zastavi, mozno aj na rok - este stale moze mat v 5 rokoch okolo 20kg. Nema nejaky problem so stitnou zlazou?
Nas ma 5.5 roka a ma 116cm a 20kg.
V roku mal tak 11kg. Potom to uz islo pomalsie.