20 mesačná dcérka sa hanbí

mamamastyl_eu
7. máj 2020

Ahojte mamicky,

chcem sa vas opytat ci mate skusenosti s hanbenim sa vasich drobcov. Moja dcerka 20 mesiacov sa z nicoho nic zacala vstkych hanbit /aj clenov rodiny, ktorych dlhsie nevidela/ Ked k nam pride nejaky dospelak zabori sa mi hlavou do hrude a nepohne sa odo mna. Podobne je to aj na prechadzkach, ak je na ulici nejaky sused cela zamrzne a nechce ist dalej. Mate podobnu skusenost? Je to len nejake obdobie? Predtym sme s nicim takymto problem nemali. Dakujem za odpovede 🙏🏼

sissy27
7. máj 2020

@mamamastyl_eu je to obdobie, prejde. Hlavne ju nenúť ako cvičenú opičku a nepresviedčaj, že sa nemá hanbiť.

lucindav
7. máj 2020

@mamamastyl_eu ono to mozno aj bude povahová črta.. ja tiez nemusím stretnutia s novými ľudmi a zoznamovacky, alebo predvádzanie sa atd..a to mam cez 30 😂😂 je este malička, nevadi ze sa skryje k mamine..

nana8989
7. máj 2020

Naša ma 18 mesiacov a tiež som si to všimla cca pred 2 týždňami, že sa hanbí 😊 tiež si úplne schová hlavu 😂 a hanbí sa všetkých, či babiek, susedov, bratrancov a to je s nimi často. Je to len obdobie 😊

louise
7. máj 2020

U nasej to prislo v 3 rokoch. A po case preslo.

selest
7. máj 2020

To moze byt take obdobie ze si zacina samu seba uvedomovat a preto sa hambi, ci to prejde neviem. Tiez mame doma 18m drobca a tiez som si vsimla ze sa zacal trosku hambit dokonca aj mna. Ked sa mu prihovorim nech zopakuje nejake slovo tak sa zacne usmievat a skryvat tvar a potom po par minutkach skusi a kedze mu to nejde zas sa hamblivo smeje😂zlate to je

anos18
7. máj 2020

@mamamastyl_eu ja som bola strašne hanblivá od malička a prešlo ma to až na gympli 😁😁

tatisna
7. máj 2020

Obdobie. My sme mali opačný problém 😁 Nikoho sa nebál a hocikoho aj cudzích vonku vzal za ruku že pod so mnou...🙉

mamamastyl_eu
autor
7. máj 2020

@nana8989 no to dufam, onedlho pribudne surodenec, tak si nevm predstavit, co bude ptm 🤷‍♀️

mamamastyl_eu
autor
7. máj 2020

@louise uvidime, co bude neskor. Chcela by som ju od januara dat do skolky...ale ak toto nepomine, neviem ako sa s touto zmenou stotozni

louise
8. máj 2020

@mamamastyl_eu To je este dost casu, uvidis. Ale napriklad moj 4rocny Teo sa nikdy nehanbil, je to vesele a spolocenske dieta. Od roka chodil do jasli a nebol problem, tak som vobec necakala, aky drasticky odpor nahodi k skolke. Skolka je uzasna, ucitelky perfektne, trpezlive a laskave. A Teo uz rok a pol skoro kazde rano plac a divadlo. V skolke je potom spokojny, ked ma uz nevidi. Ale to, co predvadza od zobudenia po dvere triedy, to je hodina citoveho vydierania a kazdy den sedivy vlas navyse. Tak problemom nemusi byt len hanbenie, dieta si svoj problem najde. 😀 Drzte sa

mamamastyl_eu
autor
12. máj 2020

@louise dakujeme 😊