Baby ahojte, 20 mesačná dcérka, momentálne asi obdobie vzdoru. Zúri na všetko, začala nás s mužom capať, biť.
S mužom smejú nikdy neudreli, ani po zadku, sme proti takejto výchove.
Ako reagovať? Ignorovať? Vrátiť? Snažiť sa dohovoriť?
Ďakujem
je to normalne v tomto veku, ak ju mas na rukach, zlozit s doraznym NIE, ak iba pride a chce capnut, chytit ruku, pozerat sa do oci a tiez zvysenym hlasom povedat nie. Prejde to
Ak by vyssie spomenute nezabralo, tak ked uz capne, opustit miestnost. Samozrejme v ramci bezpecia dietata. Spoji si, ze take spravanie nie je pripustne a ostava sama.
Aj nasa to robila v tom veku. Tiez nevieme ako na to prisla, kedze sme ju nikdy neudreli, ani akoze po zadku 😃ani my sa nebijeme s manzelom 😃a ani telku nepozerame. A ona vzdy, ked mala moznost, tak nas udrela 😃
Nevratili sme jej to nikdy samozrejme. Skusali sme dohovaranie typu, to je nono, potom ze nas to boli, ze sme smutni. Nic nepomohlo podla mna 😃 len cas. Jedneho dna proste prestala a uz nas nebije.
Teraz ma 2 a pol roka a zacala nas posielat prec 😃”choď preč, nemám ťa rada”😃
No....mňa tiež dcérka začala najprv kusat až ma to bolelo...dohovaranie nepomohlo....kusla som ju teda aj ja....ostala prekvapená a zrazu prestala....potom začala do nás kopať....kopla som ju aj ja...prestala...začala nás fackat...vrátila som jej to.....ze ju to bolí? Aj mňa to bolelo....a prestala s tým....skúšala...dokiaľ sme jej to s mužom nezačali vracať rovnakým spôsobom.....
Určite nie vrátiť, to by ju učilo že vrátiť úder je oka a ani nie ignorovať. Chytiť ruku, ideálne ak stihneš pred tým než buchne a hovoriť jej, že to je zlé, že to len zlé deti robia a že to maminku bolí. Ak to je ozaj len obdobie, tak z mojej skúsenosti toto pomohlo, rýchlo to prešlo.