2-ročný syn nás bije a smeje sa na tom

kajka1512
4. jún 2023

Ahojte mamičky
Syn 2r, nás pri hraní slebo aj keď ma nervy výčape kľudne aj po tvari… nikdy to nevidel nikdy som ho nebila
A anu ja ani muž.
Tak isto aj rodičov mojich a krstnú mamu malého. Nič nikdy sme mu nespravili.
Ako na to potom prišiel že bitie je zle?…

sense
4. jún 2023

A ako reagujete vy, to je podstatne

kajka1512
autor
4. jún 2023

@sense niekedy poviem Nie to nemôžeš, niekedy nereagujeme, niekddy od zlosti mu dám “po prstoch” tak jemne že to nemôže… nič nepomáha.

levandulova111
4. jún 2023

@kajka1512 no, mňa tu určite ukameňujú, ale nám keď toto robili moje deti, že čapli nám alebo pohrýzli, vrátili sme im to, nie silno samozrejme. Deti zostali pozerať s otvorenými očami a ústami a vysvetlili sme im, že tak to "bolí" aj nás... Aby proste vedeli, čo robia... Vždy to zabralo a už to neopakovali...

pribinak
4. jún 2023

@kajka1512 silno chytiť ručičky a dôrazne povedať NiE. Ajnza cenu revania
Ak toto dovolíš 2 ročnému tak 5 ročný bude do teba aj kľudne kopať

doriiis
4. jún 2023

No možno je načase mu ukázať,ako to boli.Lebo vysvetľovať môžeš do aleluja.Nepochopi

sense
4. jún 2023

@kajka1512 pokiaľ vidite ze ide dôjsť k takej situácii, chytiť ruky a povedať jasne nie, nemusíš kričať ale zmeniť intonácia v hlase aby vedel ze to myslíš vážne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
4. jún 2023

@levandulova111 prečo by ta tu mali ukamenovat??? Urobi ti niečo zlé? Treba mu to vrátiť aby to chápalo co urobilo. Nie sa 20x doprava a decko ta ma na salame🤦‍♀️🤣
Vidím to vonku.... milanko to nie, nemôžeš, nehadz ten piesok a pod.... 30x mu to povie a aj tak ten piesok hodí. No co k tomu dodat👎

limoncino
4. jún 2023

@levandulova111 úplne súhlasím. Toto moderné rozprávanie sa s deťmi nie nesmieš hádzať piesok presne ako písala baba nado mnou...
Nikto nehovorí zmlatit dieťa do bezvedomia ale ukázať mu, že to boli, tie deti si to neuvedomujú

lentak1223
4. jún 2023

@kajka1512 My máme 15 mesačného a tiež capká. Považuje to za hru. Ako baby hovorili, chytím pevne za ruky, stlačím a držím a hovorím nie. Niekedy aj 5x za sebou. U týchto krpcov proste musíš opakovať, kým im to dopne. Oni na také, čo je zlé a čo nie, ešte musia dozrieť. Len sa netreba dať. Pomaly aj hovoriť, že to bolí, ale nie nejaké omáčky. Keď nezaberá, tak odviesť od hry, činnosti, hračiek. Raz s tým prestane, teraz skúša...len si netreba povedať, že z toho vyrastie a nechať to tak.

zuzanna33
4. jún 2023

@kajka1512 Mi máme doma 19mesacneho syna najmladšieho z troch synov a tiež hádže autíčka alebo skúša nás "biť" keď to urobí mne vysvetlím mu že ma to bolí aj autíčka si pokazí hračky mu zoberiem a hneď chápe no všetko je o vašej reakcii aj samozrejme okolia. A u nás sa skôr súrodenci smiali preto pokračoval ale len komunikácia žiadne tresty na to je ešte malý

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
4. jún 2023

Mas 2 moznosti
Alebo budes capat naspät a ucis dieta tomu ze aha bit sa je normalne a riskujes tym ze neskor bude aj ine deti bit - ved sa to naucilo doma…. ( mam krasne priklady v okoli)
Alebo sa obrnis trpezlivostou a naucis ho ze bit inych neni ok aj ked je to prenho sranda
Je to na tebe

levandulova111
4. jún 2023

@lienka.7 no lebo som tu čítala už také názory v diskusiách, že fyzické tresty na dieťati, aj keď v rámci "normy", tzv. výchovné, sú už na sociálku 🙈 preto už popredu som si myslela, že ma tu niektoré ukameňujú 😁

levandulova111
4. jún 2023

@lienka.7 a áno, vidím to na ihriskách aj ja... Nerob toto, nerob tamto, dieťa to spraví aj tak, zasmeje sa, matka prevráti oči a otočí sa chrbtom, aby nemusela vidieť, čo jej dieťa naďalej robí 🙈 moje keď neposlúchli na 3x, vysvetlila som im to "ručne" 🤷 ľudia po mne zazerali, ale po rokoch počúvam aké mám úžasné deti, slušné, vychované, ako poslúchnu, ako sa pekne zdravia, starším podržia dvere, atď atď... No, lebo kto tým deťom má ukázať smer, keď nie rodič?

levandulova111
4. jún 2023

@limoncino presne, táto doba je veľmi nebezpečná pre deti a mládež... Čo z nich vyrastie? Mamičky benevolentné voči správaniu detí, bagatelizujú problémy a potom to tak aj vyzerá... A v škole? Učiteľ nesmie takmer ani zvýšiť hlas na žiaka, pretože si to s ním príde "vybaviť" rodič, v horšom prípade sociálka.. no a dieťa nadobudne pocit, že je neohrozené, že si môže robiť čo chce a rodičia sa ho zastanú vždy, keď niečo vyvedie... 🤦 Veď dieťa je vizitkou rodičov, ale veľa tých rodičov si to neuvedomuje.....

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
didip
4. jún 2023

@levandulova111 ja síce ešte dieťa nemám, porodim až v auguste ale vidím to v rodine, minule sme boli na návšteve a ich malý nemal problém povedať svojmu otcovi že je hlupák. Samozrejme rodičia len “to nemôžeš”. Potom mame v rodine druhy prípad, raz svojej dcére strelil po chrbte na návšteve u môjho muža, to ja si nepamätám keďže sme spolu ešte neboli ale ten môj muž to si to veľmi dobre pamätá 😃 tiež ich asi vychovávali tým, že keď boli zlé tak dostali. Tie dievčatá sú tak dobré teraz (majú 15 a 18), šikovné, pomôžu. My tiež sme koľkokrát dostali, nevravím, že treba to dieťa mlátiť hlava nehlava ale niekedy ako píšeš je to lepšie dať jednu dve na riť

levandulova111
4. jún 2023

@elizabet173 ok, na vás zabrala výchova v kľudnom "režime", mojím deťom pomohlo zas nastaviť im zrkadlo. 100 ľudí, 100 pováh, na každého platí iné.
Nemyslím si, že by som svoje deti týrala...
Teraz im stačí v puberte už len dohovoriť, keď boli malí, hold musela som zakročiť... Ťažko sa vysvetľuje ľuďom, ktorí sa nepoznajú osobne....

levandulova111
4. jún 2023

@didip no mne v izbe spí už moje tretie dieťa a veru nebudem k nej iná, len preto, že je najmladšia. Ako píšeš, nebudem ju mlátiť hlava nehlava, to nie. No vychovám ju rovnako, ako jej súrodencov 🙂
Napr moja najstaršia behala v bežke, prišla pri stôl, kde sme mali kávu, začala ťahať obrus, mohla sa obliať, tak sme jej chytili ruku, dali nabok, dohovárali, hnevala sa, hádzala sa v tej bežke od nervov ako besná ale aj tak silou mocou chcela dociahnut obrus, no tak som jej po tej ruke capla, vyvalila oči, ruku si dala k ústam, neveriacky na mňa hľadela ale viac sa obrusu nechytila... A názory, že som mala dať kávu preč neberiem, pretože nebudem ja piť kávu v špajzi len aby sa dieťa neoblialo, to dieťa musí vedieť proste čo smie a čo nie a keď dohováranie nepomáha, hold príde na rad vysvetlenie ručné.. 🤷 to neznamená, že deti chodili s modrinami, klobásami, alebo červenými flakmi... To nie...
Len tu na MK to tak vyznie, akoby matky, ktoré dali deťom výchovnú, tie deti týrali, aspoň mi tak prídu niektoré komentáre, ktoré to odsudzujú. Veď každý nech si vychová dieťa ako uzná za vhodné, samozrejme primerane....
A držím palce, nech všetko dobre dopadne a veľa zdravíčka aj tebe aj tomu voňavému uzlíčku, ktorý nosíš pod srdcom 😊❤️

mamamasama
4. jún 2023

Chytit rucky a povedat nie s vaznou tvarou. Ziadne vratit mu. Boze tieto rady tu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Monkey see, monkey do!!!

mamamasama
4. jún 2023

A potom tieto vase otlkane deti otlkaju deti v skolke, ktore o bitkach nic nevedeli. Bravo! 👏👏👏

lienka.7
4. jún 2023

@elizabet173 hej, prevrátit oči? Otočiť sa? To myslis teraz vážne ze je ok? Keď nejaké nevychovane decko hádže piesok do očí mojej malej a jeho matka sa iba blbo zasmeje ze je ešte "maličký " (3-4rocne dieta je maličké?????) a ďalej čumím do mobilu, mam chuť plesnut nielen jej nevychovanemu decku ale aj jej samej!!!
Moja hodila piesok presne 2x, prvý a aj posledný. Hodila 1x, dostala upozornenie, ze to sa nerobi a ešte raz a ide domov. A cuduj sa svete, pochopila to👌 len ten "malicky" milanko, ktorý je mimochodom od nej starší to stále akosi nechape, presne tak ako jeho matka. Zaujímavé ze?
Mimochodom môj dedo, ktorý bol jeden úžasný človek hovoril, že jedna "vychovna" je účinnejšia ako pol hodina presviedčania 👌 a mal uplnu pravdu. A ešte dodám, v živote má neudrel, stačilo, že zvýšil hlas a poslúchla som na slovo.
No ze to nevedia dnešné deti, asi bude niekde problém, hm?

lienka.7
4. jún 2023

@levandulova111 uplne s tebou súhlasím. 👌👌👌

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ninusa221
4. jún 2023

Môjho priatelia nebili nikdy a keby vidíš ako sa ku rodicom správa p tak otras je som proste v šoku mňa mama bila a mám voči nej rešpekt máme veľmi pekný vzťah. Myslím si že občas dieťa splieskat nieje nič zle keď si zaslúži však skoro všetkých nás rodičia bili a tu sme žijeme 😀

levandulova111
4. jún 2023

@elizabet173 veľa záleží aj na povahe toho dieťaťa, povaha je asi najdôležitejší ukazovateľ, podľa toho sa treba zariadiť, podľa mňa... Určite tu teraz rozprúdim smršť, ale napr takí rómovia, sú aj takí, ktorým sa venujú sociálni pracovníci, snažia sa, vysvetľujú, ukazujú aj krajší zmysel života, ale oni majú inú kultúru, iné povahy... Samozrejme sa nájdu aj medzi nimi výnimky a vyrastú z nich študovaní ľudia aj napriek podmienkam, v ktorých žili, no je to minimálne percento...
Mám kamošku, tá má tak rozmaznané dieťa, že to pekné není, skáče im po hlavách doslova, kope do nôh, šľahne po tvári a oni jej stále len dohovárajú a nám vysvetľujú, že ona z toho vyrastie (pôjde už do školy tá malá)... Ako si "pomôcť" s takým dieťaťom? Skúšať dohovárať aj naďalej kým nepôjde na strednú?
Moje deti majú takých spolužiakov a spolužiačky na škole, kde rodičia proste "neriešia" a na rodičovských združeniach stále počúvame tie isté mená a ich rodičia sa nikdy združenia nezúčastnia....
Niekomu stačí dohovoriť, niekomu treba vysvetliť ručne, to je môj názor 🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
chiarisimo
4. jún 2023

Jeden lepší extrém ako druhý, nájdite si zlatý stred. Ja Vám poviem toľko príkladov na to, ako mi pasuje k mojej výchove dieťaťa. Jedny tu vysvetľujú, druhým v okolí deti fackajú a mlátia... a tie potom mlátia iné deti. Preboha, dajte sa tu niektoré dokopy! Takže keď dieťa môže mlátiť rodiča, môže automaticky mlátiť aj iných... Jednoznačne by malo byť dieťa nejakým spôsobom upozornené, že sa to nerobí...