2 ročný syn má strach zo stolice. Čo robiť?

marcellka32
8. júl 2012

Prosím poradte,som zúfalá,niekomu to mozno príde malicherne,ja v tom vidím problém.Syna 2,3 ročného som zo dňa na deň skúsila odplienkovat,prve 2 dni sa darilo(nepýta sa len sám sadne na nocnik a cika),prve dva dni dokonca aj kakal do nocnika.Od tretieho dňa máme problém kakat či už do nocnika alebo do plienky,celý deň zadržiava stolicu,plače,nehrá sa,večer ked už to nevydrží vytlačil 5 cm stolice,nie je tvrdá,len syn je zablokovaný,nechce sni na nocnik ani do plienky,prosím poradte...za vsetky úspechy v nocniku sme Ho chválili a tlieskali a teraz toto..

miskakyska
8. júl 2012

Viem o čom píšeš..je to na nervy, viem..mali sme problémy zo zadržiavaním stolice 2roky,nepomohlo absolútne nič...proste to nerieš..čím viacej sme to riešili,vysvetlovali,prosili,vyjednávali tým to bolo horšie...malý stolicu niekedy držal aj 5-6dní..aj na gastre sme boli,ľanove semienka,sušene marhule,slivky,odvar z ovsenych vločiek,vlákninu no absolútne nič nemalo naňho účinok..držím palce!

kika72
8. júl 2012

Ahoj, my sme mali ten istý problém. Sám chodil bez problémov, cikať aj kakať, či už do nočníka alebo na vécko. Potom nastal akýsi zlom a začal zadržiavať stolicu. Kakal len s krikom, aj to som ho doslova nasilu držala na vécku na mise. Nebola iná možnosť, keď nekakal aj 4 - 5 dní. A to mal stolicu úplne normálnu. Spätne som uvažovala, čo to mohlo spôsobiť. Myslela som, že sa zľakol, potom, že nemá súkromie, no vyšlo mi z toho, že ho musí pri kakaní bolieť riťka alebo bruško. Začala som mu dávať Probiotiká, a pomaly po asi 3 týždňoch to prešlo a kakal v pohode. Pravdepodobne mal narušenú flóru v črievkach (babky ho krmia samými cukríkmi, napriek tomu, že som to zakázala). Neviem Ti poradiť, čo pomôže, je to len moja skúsenosť...držím prsty, chce to trpezlivosť, no určite to prejde.