2 ročné dieťa odmieta obedný spánok. Prečo?

miska246
5. jún 2012

Nasa Timejka ma 2 roky a posledne obdobie nam na obed vobec nechce spat. Mam ju nutit, alebo ju nechat tak? 🙂

betina1984
5. jún 2012

Nechaj ju tak, mozno si lahne o hodinku neskor. Niektorym detom sa nechce spat, ak vstavaju rano neskor. Mozno zaspi o 14.00. Uvidis...

emily_666
5. jún 2012

nie je to tou nemocnicou ? to bude dlho trvať, až sa dostanete do normálu 😢

zuzkalenka
5. jún 2012

Aj moja Lenka mala také obdobie skúšali sme každý deň ísť spať a po takom 1tt sa to upravilo. Držím palce 😉

bonaquaba
5. jún 2012

nechaj ju zbytocne ju nenut, moji dvaja starsi drobci, tiez taknechceli spavat a ja som ich nutila lahla som si knim a ze ideme spat, no tak ja som sa vyspalala a oni sa tam hrali primne na posteli, takze zo spania nakoniec nic nebolo, akurat ja som bola viac unavena ako predtym a potom vecer mi skor zaspali, tazke aspoon vecer som mala pre seba a mozno ti bola mala zvyknuta na nejaku hodinu a ak jej presla ta hodina, tak uz jednoducho nezaspi, u na je to teraz 11 hodin, ked ju vtedy nedam spat, tak az o 2 mi zaspi a to uz ju radsej nedavam, lebo to je pre mna neskoro

zuzin78
5. jún 2012

ahoj ked nechce spat ,tak ju nedavaj. moja Sofi od 2 rokov vobec na obed nespala ale uz o 19ej isla spat a trva to az doteraz . mladsia Zara tiez uz spi cez den skoro nic.
zalezi ,kedy vstava, ak o 8ej tak sa jej urcite nechce spat o 12ej, moja vstava o 6ej . funguje 13 hodin dennne, 11 hodin spi, niektore deti potrebuju viacej spanku a niektore menej 😉

lenka_b
5. jún 2012

Ja by som ju nechala. Niektore deti nepotrebuju tolko spanku, ako ostatne 🙂 Ona ked bude unavena, tak zaspi sama aj pri hrani sa 🙂 Neboj sa 🙂)

yashmin
5. jún 2012

ja by som ju urcite nenutila naco je to dobre ona bude nervozna a ty tiez sak a tebe ked sa nechce spat tak nespis ...je to tak? ja mam sice 9 mesacneho ale ja ho ukadam iba vtedy cez den spat ked vidim ze je unaveny ziaden presny cas nema.... 😎

usiko
5. jún 2012

no,skus poposuvat cas spanku na ine hodiny a ak nepomoze, tak ak sa da, tak aspon nech je v postielke v kludovom rezime, nech si rozprava, oddychuje,hra sa, ....ak to dokaze, ak nie, tak asi to nepotrebuje a nechattak.....

salma22
5. jún 2012

nasa Vaness vobec nespi cez den a vecer zaspi niekedy skor a niekedy neskor podla toho ako sa vonku vyblaznila a nalady ....a niekedy ked ju dam po prechadzke na loptu pozerat rozpravky tak zaspi aj pri nich 🙂 ale len niekedy

sampo
5. jún 2012

nechaj ju zatial tak. Moja to robieva pravidelne..3 mesiace nespava, potom 2 mes. spava a tak dookola, uz som si povedala, ze to nebudem riesit, lebo sa potom zbytocne rozculujem 😀 ale davala som ju po obede si aspon lahnut, vyzeralo to tak, ze ja som lezala a ona behala okolo. Ked potrebuje spat, tak zaspi do 10 min. Nam sa tieto spave a nespave obdobia striedaju od babatka 😉

monline
5. jún 2012

aj my sme mali obdobie, kedy cez deň vôbec nespal, ale vtedy sa ráno budil pomerne neskoro, okolo 8 - 8,30....a večer zaspal do 5min o ôsmej....teraz sa budí o siedmej a cez deň spí dve hodiny...niekedy sa podarí uspať ho už pred jednou, niekedy aj neskôr....potom večer zaspí o pol 10

jankako
5. jún 2012

akurát v tohto mesačnej mama a ja píšu,že aj troj ročné deti by mali spávať.ked nespia bývaju podráždené a nesústredené na hru.mne sa neosvedčilo ked malá asi pred pol rokom štrajkovala zo zaspávaním,pár krát som ju teda nedala,no a večer bol hrozný na zaspávanie.išla spať neskor,ako ked spala naobed.v školke bude musieť spávať,alebo aspoň oddychovať..možno má len také chvílkové obdobie.ako je to dobre,ked ide dieťa spať a mám chvílku preseba,zrelaxujem sa,všade je ticho,porobím si čo treba,proste vypnem a ked sa zobudí, ja som psychicky oddýchnutá. 🙂 takže u nás spánok nanezaplatenie 🙂

ivankamotovska
5. jún 2012

tiez si myslim,ze ked nechce spinkat,tak ju nedavaj.. mozno si prechadza nejakym obdobim a je to len docasne... vyskusaj si k nej lahnut, precitat nejaku rozpravku alebo skor vymysliet nejaku rozpravku, mozno sa zapocuva do tvojho hlasu,ktory ju urcite ukludni a zaspinka 🙂) uvidis,, ale kazde dieta je indivudualne a niektore naozaj nepotrebuju spinkat cez obed, staci im nocny spanok... vela stastia 🙂

anjelicek26
5. jún 2012

Saska od 2,5 roka nespavala, za to o siedmej odpadla a spala do pol osmej do rana, nikdy sme nemali problem s tym, ze by nevedela zaspat.. nas takmer 2 rocny spi este 2-4 hodiny denne... kazde dieta ma ine potreby spanku, treba to respektovat... dieta spat aj tak neprinutis, len bude vynervovane ono aj ty, ze nevie zaspat a bude robit hluposti

hoogy
5. jún 2012

to zavisi od toho ci mas pocit ze to potrebuje alebo nie. moj maly tiez okolo dvoch rokov zacal strajkovat a to spaval 3 hodiny denne. nechcela som ho moc nutit,ale chybalo mu to. tak sme chodili spat na silu. teraz zase chodi spat na obed sam. zoberie sa ze on ide spinkat. a spi 2-3 hodiny. proste to potrebuje.

m.i.r.i
5. jún 2012

nenutila by som..ja som tiez bola nespavec..ale skusila by som regulovat spanok trosku..lebo je rozdiel ked ti dietatko spi v noci vkuse 12 hodin a potom cez den nespi ako napriklad nas maly, ktory spi v noci 10 hodin ( od 20:00 do 6:00) a potom si cez den tie 2 a niekedy aj 3 hodinky pospi...susedka sa tiez stazuje, ze jej nespi mala, ale ta spi od 21:00 do 9:00..cize 12 hodin vkuse, tak sa ani necudujem, ze uz nespi...z fyziologickeho hladiska je vraj lepsie ak deti cez obed spavaju, teda ak maju kratsi nocny spanok a nieco pospia aj cez den..aj ked len hodinku..ten oddych ich nastartuje na druhu cast dna a su menej podrazdene....ale to by asi chcelo len potom dieta skor budit rano, aby spalo aj cez den a zas neviem ci je to vzdy dobre...a ja niekedy vidim aj vyhody v tom, ked dieta cez den uz nespi - my napriklad kvoli obednemu spanku riesime vikendy...kam ist, kedy ist..ked cez obed musi doma spat..uz sa aj tesim ked mi cely den vydrzi a budeme moct ist na celodenny vylet s piknikom 🙂

cikyta
5. jún 2012

Aj moja od 2.rokov nespí na obed. No akonáhle sme začali chodiť do škôlky a vstávali ráno o 7, tak v školke na obed o 12 hod.bez problémov zaspala a vraj ju musia po 2 hod.nasilu budiť ! 😀 (No doma mi nespáva...Ráno potiahne do 8 a už potom nespí...presne,ako píše @zuzin78 )

danu
6. jún 2012

@miska246 pozri do tem od katren, je tam aj taka ista otazka, v diskusiach sa pripadne este opytaj