Neviete mi prosím vás poradiť mám 2 ročnú dcérku a vôbec mi na obed nechce spať. Ráno vstane okolo 7 a ide spať večer okolo 22-23 už som z toho zúfala. Dakujem
@mandarinka88 nic, nechaj ju tak. Ked nepotrebuje spanok, nech nespi. Moja na obed obcas spi, obcas nie. Aj mensie deti ako tvoja nespavaju na obed. Tak to neries. Keby bola unavena, zaspi aj na zemi, ako moja, kolkokrat ju vytahujem spod stola
moj syn doma nespaval, ale v školke spal každý den- a to mal ročný odklad do školy...to znamená, že iba potreboval uplne pravidlený režim, ktorý mu doma zrejme chybal..dietatku pomožu ritualy- dodržiavat presny režim, prezliect do pyžama a klud...
@mandarinka88 ja mam dve dcery a od dvoch rokov mi nespávali, nijako som ich nemohla donútiť, tak som to potom vzdala. Neviem ake je tvoje dieťa, ale moje ani jedna neboli nejako zlé, že by som videla že im ten spánok chýba. niekedy sa stane že sa im chce spať, tak to zalomia kdekolvek ( na posteli, na stoličke, v aute, na zemi 🙂 ) ja som sa tiež snažila ich dávať a zistila som že akurát seba vynervujem, tak som to vzdala.
mamička chcela poradiť a nie aby ste sa tu hádali a @katren má pravdu je tu xy tém a netreba zakladať stále a stále nové.
a k téme niektoré deturence proste v dvoch rokoch už spánok nepotrebujú.moja mala obdobie kedy nechcela ísť spať ´na obed.nakoniec som použila miesto slovka spať výraz oddýchnuť si.povedala som jej nech si len na chvílku lahne do postielky aby nabrala veľa síl.a k večernému zaspávaniu.mala tvoja malá nejaký stanovený presný čas kedy si ju uložila do postele?moja napr.vedela že o 19:00 papá,pozrie rozprávky o 19:45 sa umyjú zuby a o 20:00 už musí byť v posteli
@mirkakab presne tak ja sa tiež zbytočkne iba nervujem lebo nikam to nevedie po 2 hodinovom hádani, dohovárani to vzdám, len niekedy sa stane že potom zaspí okolo 17 a nechce spať večer. Ale od septrembra ide do škôlky tak hádam tam bude spávať.
@gubcikova no naša tiež mala taký režím spávala okolo pol 1 na obed a potom oo 20 sme sa umyli a dali kakauko a mala ísť spať fungovalo to dokým sme jej nezmenili postielku za posteľ od vtedy katastrofa, u nás nezaberá ani slovko oddýchnuť si ani nič ked si k nej ľahnem ešte viac ožije. A už nedávame ani kakao lebo potom tiež ožila a bola hore ešte dalšie 3 hodiny.
@katren dakujem aj za ostatné témy prečítam.
my tak fungujeme od 1 roka a to este aj v noci sme sa hrali aj 3-4 hodiny,vačšinou od 1 do 5 ,potom hodinka spanku a znova vydrž do večera 20-21,potom prerusovany spanok a dookola. 😉 😉
ja mam tiez skoro dvojrocnu dceru,no my nemame problem s poobednajsim spankom.ked sa jej chce spi a ked nie tak nespi.ja sa chcem spytat ci mi neviete poradit ako ju mam naucit aby mi v postielke spala celu noc.vecer mi pekne zaspi vo svojej ale v priebehu noci sa mi vzdy zobudi,a musim si ju zobrat k sebe do posteli,lebo inak to nejde.najhorsie je ze strasne kope,a to sa zase nevyspim ja.a myslim ze by bolo rozumne j naucit spat vo svojej,ale neviem ako to docielit .poradte mi prosim,dakujem
@mandarinka88 popytaj sa tu 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/2-rocna-odmieta-spat-cez-obed-co-mam-robit/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/preco-nechce-dvojrocna-spat/
https://www.modrykonik.sk/forum/staram-sa-o-dietatko/2-rocne-dieta-zrazu-nechce-spat/