Maminy mate alebo ste mali 2 rocne deticky co nechceli spat cez den ? Mala ako mala 2 roky ako keby seklo a odmieta spavat a dovtedy spala ukazkovo najhorsie ze okolo17. je uz na nezvladnutie ale spat ani za nic, tak teraz neviem ci ju dako nutit alebo ju nechat tak. 😒
Naša Lesinka od 2 rokov poobede prestala spávať, a už nikdy ani nezačala, pokusy z mojej strany boli všelijaké,nezabralo nič, pravdou ale je, že celú noc potom prespala bez budenia od 19-19:30 až do rána , takže svoje aktivity som presunula na večer. Bolo to dosť namáhavé. Tiež mala obdobia, že bola okolo 17-18tej zlá ako čert, väčšinou som ju vzala von, medzi deti ale po pár týždňoch ju to prešlo. Joj ale to už bolo dávno,už bude mať pomaly 6 ale poobede sa už spinkať nenaučila 😀 Aj zo škôlky som ju musela brať hneď poobede, aby nerušila spiace deti, teraz s nimi oddychuje v postielke,ale nespí.
ani moj maly nespinkaval od zhruba dvoch rockov...nedavala som ho nasilu.dala som raz-dva a ked sa mu nedalo spinkat nenutila som ho.
no skús si s ňou ľahnúť u nás to teraz takto funguje. Spinká ako kedy 20min.,hodinu dve či tri. 😉 . Za vyskúšanie nič nedáš........... 😉
moje deti tiež prestali v tomto veku pravideľne spávať cez obed................ale museli aspoň ležať a buď sme si čítali alebo pozerali DVD.........a večer o 18.30 spali............niekedy sa stalo že zaspali aj cez deň.....no večer už šli po 21. spať a to premňa bolo dosť neskoro...........
aj nasa starsia od dvoch rokov cez den uz nespavala.. zato v noci spala 19:00-7:00 presne podla budika 🙂
tuto mensiu ked nedame cez vikend na obed spat, tiez podvecer trocha chysta hysaky..okolo 17:00 ma kriticku polhodinku..
ked viem, ze cez den nebude spinkat, pustim jej po obede rozpravku a musi mi slubit, ze bude aspon pekne lezat na gauci - tak si trocha oddychne..
Ani my uz nespavame, ale je pravda, ze ked zaspal poobede, odvalil sa rovno na tri hodiny a potom sme vecer isli az o jedenastej. to uz bolo tiez narocne. Teraz uz nezaspi vobec. Narocne je aj toto, ale zas potom spi od pol deviatej zhruba do pol osmej-osmej. Myslim, ze pocet hodin, kt. ma venovat spanku, sedi a ked dieta vydrzi a nie je vecer neznesitelne, treba asi respektovat jeho biorytmus. Ja som tiez vsetko presunula na vecer, aj ked je pravda, ze niekedy som uz total unavena, lebo moj muz chodi domov väcsinou az vecer (rekonstruujeme si byvanie). Zacala som robit tak, ze po obede si bud citame knizku alebo kukneme na chvilu nejaku rozpravku, prip. oboje, aby vedel, ze po obede sa oddychuje a lezka. Neviem, co bude v skolke, ale myslim si, ze nie sme jedini 🙂
moja mala tiez okolo druhych narodenin odmietala naobed spinkat, tak som ju nechala tak, dva dni vydrzala v pohode az do deviatej vecer 🙂 a na treti zaspala nad olovrantom okolo stvrtej a odvtedy uz zas bezproblemov spinkame 🙂 dokonca sa aj sama pyta ze chce spinkat
moja ma 2r a 3mes, a uz hodnu chvilu nespi poobede. vynimkou su dni,ked je fakt unavena, ale aj to s nou musim ist na kludnu dlhu prechadzku kocikom,aby zaspala. ale potom potiahne aj tri hodky a ako pisala @amima vecer zaspi az okolo pol 11tej, to tiez nie je ziadna vyhra.
inak ked nespi cez den vecer zalahne okolo pol 8mej a rano potiahne aj do 9tej. cize spanku sa venuje cca 13hodin 🙂
Tiež od 2 rokov nespíme ☹ keď ho prinútim, ide večer spať až o 23:00 a to sa už vôbec nedá. Tak sme si takto zvykli a večer o 20:00 už spinkáme
my máme 23mesiacov a teda obedný spánok u nás nehrozí,nepomáha ani ked si spolu ľahneme, ani ked jej pustím rozprávk, nič. Potom okolo 5-6 poobede už vie byť mrzutá,vtedy už musíme von,lebo nič nepomáha. Ale pre mna je väčším problémo to,že vstane o 7-7.30 ráno a frčí celučký den až do 21-21.30 a niekedy i viac a väčšinu času sa dožaduje pozornosti- hrať sa s nou, kresliť s nou a moja robota stojí ☹
moja dcera ma rok a 8mes.a tiez by uz najradsej na obed nespavala ale vidim ze jej to chyba,tak sa k nej pritulim a zaspinkava pri mne.Ale cim dalej tym zaspava horsie.Mam pocit ze ochvilu aj my obednajsi spanoch vynechame ☹
Mam presne to iste. Uz 2 tyzdne nespi poobede. Je to na nervy a podla mna to nie je dobre ani pre vyvin mozgu. Nic s tym neviem urobit. Skusala som mozne aj nemozne, vysledok ziadny. Priviazat ju predsa nemozem. Asi uz spat poobede nebude. Ked spala, tak chodila spat o 21.00 az 22.00 a teraz o pol osmej je K.O.
Moja nespavala cez obed cca od roka a pol vobec ,iba vynimocne ked aj isla tak potom vecer este o 11tej behala. Teraz ma ani nenapadne ze by mala ist spat cez obed 😀, uz mi to pride divne po takej dobe. A ona celkovo malo spavala, tak som to ani neriesila. Nemyslim ze nutit by bolo riesenie.
mne mala nespáva už od 20 mesiacov ☹ a nedonútila som ju nijak, keď som si s ňou išla lahnúť ani len to nepomohlo, keď ležala sama húúúúkala tak že sa dovracala tak som sa na to vykašlala. Vôbec jej ten spánok nechýbal nebola ani unavemá ani protivná. Teraz začala chodiť do škôlky a učiteľka prvý deň povedala že malá len ležala a ďalší už dokonca spala!!
Podľa mňa presne o tom to je, ak dieťa prespí cez noc 11-12 hodín, tak cez deň už nechce spať, ak spáva v noci menej, napr. 9 hodín, tak cez deň kľudne ešte 2 hodiny prespí, vyžaduje to, proste dokopy to dieťa približne za 24 hodín potrebuje cca 11 až 12 hodín. Všetko má svoje pre ja proti, tie deti čo cez deň spia, chodia potom neskoro večer spávať, tie čo nespia zas pekne večer už okolo 19 - 20,00 hod odpadnú a spia až do rána. Len málo je takých detí, čo spia aj cez deň 2 hoďky a večer už o 19,00 zaspia a spia trebars do 6-7 rána. My máme napr. opačný problém, malá strašne vyžaduje denný spánok a spala by aj 2-3 hodiny, lenže večer ju neviem dostať do postele skôr ako o 22,00, niekedy až 23,00. Takže je to prašť ako uhoď, sú ale ešte aj opačné extrémy, teda dieťa čo ani cez deň nespí a ešte aj večer vydrží ťahať do 22,00 😝 😀
Maminky odlahlo mi ako Vas citam, akurat sa moja cerstvo 2 rocna dcera rozhodla, ze nebude cez den ani za svet spat....rev uz len pri pohlade na postel...som myslela,ze to idem silit, ale ako Vas citam nema to vyznam a necham tak, v noci spi celkom fajn, takze uvidim ako sa to ide vyvijat!!! 🙂
ani ja som od dvoch rokov nespavala a tu som. moja maminka si lahla so mnou, vyspala sa a ja som sa len hrala pri nej na posteli. no nijako ju neprinutite spat. ja som nasmu starsiemu hovorila, aby pocuval vonku traktory, zvon na kostole, ked odbijal 12 hodin a tak bol ticho az zaspal. ale tak ked naozaj nechce, tak nechce.
Moja mladsia nespi od 1,5 roku na zaciatku to bolo blbe presne ako pises okolo piatej neznesitelne teraz na nej uz vobec nie je vidno unavu ide spat okolo 19-20.00, a vstava okolo 7.00, ak ideme niekde autom okolo obeda zaspi tam a ak aj len na 10 minut to jej staci na to aby bola hore do 22.00 tak pre mna je lepsie ked nespi cez den 🙂....starsia nespavala cez den asi od 2,5 roka a teraz zacala spavat v skolke a pred 22.00 ju do postele nedostanem 🙂
moja mala jedno obdobie kedy nespala, ale do postele musela tak ci tak aj ked nespala ale aspon si odpocinula a nebola vecer ako cert vzdy si zobrala nejaku knizku ci hracku a niekedy som ju nasla ako na nich spí, teraz ma 4 roky a stale chodi poobede spat, tiez sa stane ze nespi ale aspon si odpocinie
mne to tak mama poradila mala nas troch rok po roku a vraj keby sme na obed nesli do postele aj ked sme nespali asi by zosalela 😀
ja som prave hladala takuto temu, lebo moj syn (v decembri bude mat 3) nehce na obed spavat. musim mu naslubovat hory doly aby mi zaspal okolo tej 14.00. ked nespi tak je cele poobedie neznesitelny :( a je mu jedno ci spi na obed ci nie, spat chodi az o tej 22.00 alebo 23.00 hodine a to tam este lezi v posteli a hra sa... vecsinou zaspi az posledny takze ani chvliku nemozme byt s priatelom sami a uz nam tolezie na nervy... a rano sa mu zase nechce vstavat a spi tak do 8.30 niekedy az do 9.30. ja kedze som tehotna a mam velmi zly spanok tak sa tiez sama skoro nezobudim atak si nevieme vytvorit ziaden rezim :( a ked prijide o mesiac male babo do nasej rodinky som zvedava ako to budeme potom zvladat :( ale asi to nebude lahke :(
moja dcera ma 2r. a 9m. , nespava mi cez den od jej prveho roku zivota 🙂 nepotrebuje spat. aj napriek tomu , ze cez den nespi, vyddrzi do polnoci kludne hore,je dobra, hrava, semtam mrncava,ale OK. a v noci spi mizerne,,,
niektore deti nepotrebuju spanok skratka ,,, 🙂
u nas sa tiez obcas stane,ze nechce spat ale potom vecer uplne odpadne, ked sa jej nechce spat musi si aspon lahnut,aj ja potrebujem time out 😀 ale niekedy ju motivujeme nejakou maskrtou,pripadne vyletom alebo jej hovorim,co bude ked sa vyspinka..u nas ale bol vzdy rezim polievka a islo sa spat,takto fungujeme uz celu vecnost,teraz zje uz aj druhe a vie,ze ide spinkat..proste tak to je a hotovo 😉