2-ročná dcérka a všetko " ja ja ja "

21. aug 2022

Ahojte baby, potrebujem radu...dvojročná dcérka má obdobie " ja ja ja " a už mi to extremne lezie na nervy. To aj vaše deti tak? Proste na všetko hovorí "ja" všetko je jej, na preliezkach dirigentsky deťom hovorí že "ja" a žiadne dieťa som nepočula takto...neviem ako to korigovať. Potom sú strašne záchvaty zurivosti. Ona to az veliteľsky hovorí, nechápem kde to tak odkukala...ignorovať to? Neupozorňovať na to a odvádzať pozornosť? Vysvetľovanie nepomáha....alebo je to proste jej spôsob skúšania hraníc? Keď je u nás kamarátka s dcérkou v podrobnom veku tak to je len rev a krik a neexistuje aby sa druhé dieťa dotklo niečoho čo má ona...ďakujem!

evkamotka
21. aug 2022

My neziaduce spravanie zatrhneme a sice vrestia na pol mesta, velmi dobre si to pamataju ze co a preco. Reve lebo nevie este lepsie spracovat emocie(frustraciu), ze nieco nedovolis. Ale podla mna nie je cesta dovolit to, len aby neplakala.

autor
21. aug 2022

@evkamotka robim to aj ja, neviem odkiaľ ste prišli na to, že dovolím aby neplakala 🙂 Ja nepovoľujem, nech plače. Ide mi o to ze ona to používa pri všetkom. Ideme raňajkovať a ona ukazuje na svoj tanier a vkuse len ja ja ja! Stale zdôrazňuje čo je jej a nepáči sa mi to

marianarem
21. aug 2022

Podla mna si uvedomila, ze je samostatna osobnost a cvici/utvrdzuje sa v tom. Chce mat uz svoj majetok, svoje prava, aj aby veci isli podla nej. Ja by som sa toho nebala, iba by som korigovala nevhodne spravanie - ublizovanie druhym, prekracovanie ich hranic. Placu sa asi vyhnut neda, chcela by, aby jej patril svet, postupne zisti, ze vsetko nie je o nej a zmieri sa s tym. Ale treba vytvorit aj dost priestoru na to, aby tou samostatnou osobnostou mohla byt.

bluesmile175
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
isis234
21. aug 2022

Ona skúša,,, čo si môže dovoliť... Rozprávaj sa s ňou, o všetkom, že nie je tu sama a veci i na ihrisku patria všetkým. Kamoška spomínala, že jej dcéra bola na pieskovisku so synom sama. Hral sa. Keď prišli dalšie deti, ( on sa nechcel deliť s hračkami s nikým) zobral vedierko, misky a povedal : Ideme domov. 🙂 . Keď mala druhé dieťa, on si zvykal. že treba sa so všetkým deliť. Skús sa o tom porozprávať s psychologom.. viaceré navštevujú detských psychologov. ... v dnešnej dobe je to iné..

viestta
21. aug 2022

Je to obdobie, to prejde a zas sa rada nechá obskakovat, obliekat, kŕmiť. Teraz si uvedomila, že veľa zvláda sama a chce skusat, tak jej tu samostatnosť dopraj v čo najväčšej miere. Aj za cenu roiateho jedla, čo musíš upratať, aj polhodinoveho obliekania, ktoré ty stihneš za 5 minut.

ecko80
21. aug 2022

Ahoj, aj moja 2-rocna ma presne taketo obdobie. Vzdy vysvetlim a nepovolim, idem si svoje. Povrieska si a hotovo. Raz to prejde.

whatever1
21. aug 2022

Respektujes ju ked nechce poziciat hracky?