Ahojte mamicky. Mam doma 2 rocnu dceru.. uz vyse roka bola tak naucena, ze som ju vecer dala do postielky spat a odisla som a ona zaspavala sama. Uplne bez problemov. Nemusela som vobec pri nej byt. Zrazu posledny tyzden vzdy ked odchadzam z izby zacne strasne plakat az kricat a zaspi len ked ju drzim za ruku. Mate nejaku podobnu skusenost? Neviem co robit aby sa zas nenaucila ze musi niekto pri nej byt az kym nezaspi.
@zuzu1102 nesnivalo sa jej nieco kvoli comu sa boji zaspavat sama?pri zazatej lampicke nezaspi?
a preco by pri nej nemohol niekto byt?je to tvoje dieta, tolko clovek moze obetovat
@zuzu1102 presne toto som riešila s mojim 2 ročným synom cca mesiac dozadu. Dovtedy zaspaval sám a zrazu jedného dňa chcel, nech som tam s nim a držím ho za ruku. No a vyriešila som to tak, že som mu vopred pred spaním vysvetlila, že aj maminka si chce oddýchnuť a ze ho do postele uložím, dostane pusu a ja pôjdem preč. A tak som aj urobila. A výsledok bol taky, ze mrnkal asi 10 sekúnd, potom sa utíšil a zaspal sám. A odvtedy už zasa zaspáva sám bez plaču 🙂
@zuzu1102 deti maju rozne obdobia. Raz ta potrebuju viac, inokedy menej. Nasluchaj jej potrebam.
@zuzu1102 separacna uzkost.