2 ročná dcéra zrazu nechce zaspávať sama.

zuzu1102
27. dec 2019

Ahojte mamicky. Mam doma 2 rocnu dceru.. uz vyse roka bola tak naucena, ze som ju vecer dala do postielky spat a odisla som a ona zaspavala sama. Uplne bez problemov. Nemusela som vobec pri nej byt. Zrazu posledny tyzden vzdy ked odchadzam z izby zacne strasne plakat az kricat a zaspi len ked ju drzim za ruku. Mate nejaku podobnu skusenost? Neviem co robit aby sa zas nenaucila ze musi niekto pri nej byt az kym nezaspi.

miadi
27. dec 2019

@zuzu1102 separacna uzkost.

simona92101
27. dec 2019

@zuzu1102 nesnivalo sa jej nieco kvoli comu sa boji zaspavat sama?pri zazatej lampicke nezaspi?

gelifil
27. dec 2019

a preco by pri nej nemohol niekto byt?je to tvoje dieta, tolko clovek moze obetovat

zuzu1102
autor
27. dec 2019

@gelifil tu nejde o to ci sa niekto moze obetovat alebo nie. Jasne ze moze.. ale je mi to divne ked to do teraz nerobila

zuzu1102
autor
27. dec 2019

@miadi moze to byt aj teraz? Ja som si myslela, ze to je len u mensich deti

wodanka
27. dec 2019

@zuzu1102 presne toto som riešila s mojim 2 ročným synom cca mesiac dozadu. Dovtedy zaspaval sám a zrazu jedného dňa chcel, nech som tam s nim a držím ho za ruku. No a vyriešila som to tak, že som mu vopred pred spaním vysvetlila, že aj maminka si chce oddýchnuť a ze ho do postele uložím, dostane pusu a ja pôjdem preč. A tak som aj urobila. A výsledok bol taky, ze mrnkal asi 10 sekúnd, potom sa utíšil a zaspal sám. A odvtedy už zasa zaspáva sám bez plaču 🙂

zuzu1102
autor
27. dec 2019

@wodanka ja som mojej skusala tiez vysvetlit no a spusti este vacsi krik.. hned na prvy krat sa to u vas doma podarilo?

miadi
27. dec 2019

@zuzu1102 mozu mat aj 3-4r

wodanka
27. dec 2019

@zuzu1102 áno hneď na prvý krát. ja som mu to povedala cez deň asi 2x a potom pred spaním znova. A nechala som mu otvorené dvere na izbe až kým nezaspal. A odvtedy takto fungujeme. Niekedy protestuje, ale keď mu poviem, že som hneď vedľa v obývačke, tak sa ukludni a zaspí sám

zuzu1102
autor
27. dec 2019

@wodanka tak to budem skusat dalej 🙂

lapersefona
27. dec 2019

@zuzu1102 deti maju rozne obdobia. Raz ta potrebuju viac, inokedy menej. Nasluchaj jej potrebam.