2 ročná dcéra sa stále vyzlieka

zana0077
19. okt 2012

maminky, poprosim o radu...moja 2 rocna dcerka nepotrebuje oblecenie. ziadne. kde pride, tam sa vyzlecie, najradsej uplne na holaka. nepomaha dohovaranie, vysmech, ani poukazovanie na ostatnych, ze aj oni su obleceni.....ani gate na traky. doma to je uz uplna samozrejmost, ze sa musi vyzliect hned pri dverach..., dokonca aj veci da na jednu kopku....:o) ked sa ju snazim obliect, aj 20x denne, vzdy je to hrozny cirkus...rev, hadzanie sa, bitka...bije ona mna, podotykam....
muz vravi, ze to bude stripterka... ale bez srandy...ako ju naucit, ze sa musi obliect?

sissy27
19. okt 2012

@zana0077 presne toto bolo u nás, tiež približne v tom istom veku 😀 horko ťažko som ju obliekla a kým som sa otočila, už bola komplet holá 😀 a to sa neotáčam pomaly 😉 nespravíš nič, prejde to samé, u nás to trvalo cca 3 mesiace - v zime, ale dokonca ani raz neochorela 😀
ráno už ma vítala vyzlečená z pyžama a kričala "hoá cem byť" 😀

zana0077
autor
19. okt 2012

@sissy27 ved toho sa bojim, len u nas to trva uz dost dlho...v lete mi to este tak nevadilo, bolo teplo, no teraz je to uz na figu...kolkokrat sa mi stalo, ze mala rucicky studene, a nie a nie sa obliect... obavam sa, ze prechladne pri takomto zivotnom style....

sissy27
19. okt 2012

@zana0077 neboj, prejde to 😉 a čím viac ju budeš presviedčať, tým horšie to bude... inak teraz je z mojej dcéry taká hanblivka, žeby si neverila 😀

zana0077
autor
19. okt 2012

@sissy27 no...uz som zvladla vselico, len toto mi nejde do hlavy, preco to robi...:o) kazdemu, kto k nam pride nakazujem, nech sa z nej "akoze" smeju, nech sa hanbi..:o) ma si ich maximalne v pazi.... ale nie je to u nej formou "zaujimava som, tak nech sa paci...." proste akoby nezniesla na sebe oblecenie...topanocky? vsetky su auuuuuu, ciapka ani mysliet...a pod....
verim, ze to prestane robit....dufam, ze coskoro.

nice202
19. okt 2012

@zana0077 aaa vidim, ze nie som sama.

zana0077
autor
19. okt 2012

@nice202 tiez maminka s malou stripterkou...:o) ?

nice202
19. okt 2012

@zana0077 joj hej, rano sa cela povyzlieka a potom nic cely den nerobim, len za nou chodim a doprusujem sa, nech sa oblecie. vacsinou bezvysledne.

janka2110
19. okt 2012

@nice202 moja je taka ista...
Ale aspon ked ideme von sa oblecie 😀 A ked niekto pride da si nohavicky,ale ked odide hned si ich da dole.

janka2110
19. okt 2012

A myslim,ze @traktor by nam o tom tiez mohla porozpravat 😀 😀 😀

nice202
19. okt 2012

@janka2110 moja nohavicky akceptuje fakt len na vonku. inak prejde to niekedy? ja sa bojim, ze tu dakto pride a mala cela hola, hned budu pindave reci, ze je zima a bla bla...niekedy nosi len tricko aj to ju schmatnem a nasilu obleciem. sama si ho vyzliect nevie 😀 😀

traktor
19. okt 2012

😀 😀 aaaa, nevesta pre nasho Maťka?..no..ja som tu 14.10 dala spravu, ze konecne je obleceny cely den..ze mozno to uz bude ok..no nie je..oblecenie mame v skrinke, Maťko sa hra na Tarzana..len ani ten listok nechce nosit 😀 ..ja uz som to vzdala..ked je mu tak dobre, nech je..chorucky nie je, zima mu nevadi ..neriesim..ber to pozitivne..niektore tu placu, kolko ich dieta stoji, oblecko je drahe a tak..u nas..kupim oblecko a ako nove predam, usetrim na prasku, lebo nie je co prat..a tak 😀 😀 ..raz s toho vyrastu a my budeme mat na co spominat a rozpravat nasim vnucatam 😀 😉

sissy27
19. okt 2012

@zana0077 no ako vidíš, nie si v tom sama 😀 a nech sa jej nikto neposmieva ani len akože, to by jej mohlo skôr ublížiť ako motivovať k oblečeniu... Fakt si nerob starosti, prejde ju to, myslím že najneskôr, keď začne škôlka... to si deti začnú uvedomovať rozdiely medzi chlapcami a dievčatami, začnú sa hanbiť... a dievčatá sa začnú viac parádiť, predsa len sa v nich tá ženská ozve a bude chcieť mať takú istú sukničku alebo krajšiu ako iné 😉
a že spomínaš topánky - ja som stará korytnačka a vždy trpím, keď nemôžem nosiť flip flopy, všetko ostatné mi je nekonečne nepohodlné, vrátane ponožiek, ešte v októbri som behala "na boso" 😉

tunylyk
19. okt 2012

@zana0077 tak toto mam doma 😀 najstarsieho to preslo az ked nastupil ako 3r do skolky,mladsi este stale pestuje nudizmus,ochotny je obliect sa a dokonca aj sam,len vtedy,ked ideme vonku,inak nie,papuce ani v zime nehrozia,takze ked na holaka bude behat aj drobec,to ma vobec neprekvapi,zima ci leto,obliect sa nechce a neriesim,ved by som sa zblaznila donekonecna ich obliekat 😀

nice202
19. okt 2012

@tunylyk moja uz ani nevie co su papuce. to by bol zbytocny pokus u nas este aj toto na nohy davat. inak moja skoro vobec nebyva chora. mozno 2x sopliky za tie dva roky

zana0077
autor
19. okt 2012

@nice202 reci pocuvam neustale...."to ju musis stale obliekat" alebo "nasypat jej spendliky na podlahu, nech sa nauci, ze bosa nema chodit" ten druhy je svokrin vyrok...:o)

zana0077
autor
19. okt 2012

@sissy27 na boso beham aj ja stale...:o) aj po vonku...:o) samozrejme, nie v zime...:o) mam kamosu, co v ponozkach aj spi, ja by som sa asi zadusila... na malu som skusala aj satockovu metodu, rada sa v nich paradi, hlavne ked sa jej sukna toci, no za den prestriedala aj 5 kuskov a aj tak len na chvilocku, ked sme jej vsetci tlieskali, aka je krasna....:o)
potm vyzliect a davaj....dalsiu....a prala som o sto sest...

zana0077
autor
19. okt 2012

@nice202 zatial musim poklopat....chora nebyva, pripisujem to kojeniu, nakolko je zavislacka na kojeni.....o) ale....tiez si vravim, ze len nech je zdrava, mozno aj tak posilnuje imunitu, no nechcela by som zazit zapal mocovych ciest, kamoskinej dcera to mala a to bol teda rev u nich doma.....:o(

nice202
19. okt 2012

@zana0077 uff, no aj toho zapalu sa bojim, ale nic nezabera. snazim sa udrziavat teplo, uz ked je mala taka nudistka. inak s tymi spendlikmi to je riadny brutal. raz by toto moja svokra vypustila z huby, tak ja by som jedovatu sliny na nu hodila

tara155
19. okt 2012

ja som to už vzdala, ked sme doma nech si je hola, hola aj spi, lebo pyzamko boli 😀

zana0077
autor
19. okt 2012

@nice202 nooo...:o) to u nas su ine vyroky....hodne zapisu do....minimalne kroniky....ale po tych rokoch to uz riesim co najmenej. vsetky sily a pozornost sustredujem na deti....:o) ako vidno...:o)

bambibam
19. okt 2012

tak komu sa podarí obliecť moje dieťa ,tak klobúk dole. Ja ešte aj povonku ked ideme šediviem,lebo ked sa jej chce cikať tak sa začne vyzliekať a problém je na svete Ako ju zas obliecť? Vonku ju poobliekam ,ona hučí ,kričí ,na mna sa dívajú ako na ......,ale doma to neriešim,ponaťahovala som po podlahe penové kocky,starý paplón,koberec a dúfam,že to prejde -asi je to nejaké obdobie .Ešte že začínajú kúriť. 😀 😀 😀 Inak je to také holoplúšťa malé doma.

titttike23
19. okt 2012

moja 6 rocna sestra je tiez cislo,cez leto ked su doma,ci dojdu domov,hned do hola...ked na nu mama zakrici,nech si da aspon nohavicky,tak nervaci a reve.teplaky doma naznasa ani nehovoriac o pancuchach.zaspi iba hola...hoci pre cudzimi sa hanbi a pred priatelom,ale neviem aka je to mania u dnesnych deti :D

abbey1
19. okt 2012

No naša slečna bežne funguje len v tričku a inaknič. pardón, teraz má obľúbené tenisky tak tie. Čiapka je sci fi, ale tak to bolo i u staršej a choroby sa boja otužovania, tak si z toho hlavu nerobím. Horšie, keď sa máme obliecť von. Rýchlo chytím, nasilu obliekam, pri tom vysvetľujem , prečo musí byť oblečená.
Raz to prejde a bude mať mániu v obliekaní. Viď teraz u našej staršej. 😉

zana0077
autor
22. okt 2012

no dnes mam za sebou "mierne" trapny den...este nie je na konci...:oD nakolko mala na stred krizovatky, stala som na cervenu, zahlasila "kako" znamena, ze kakat, odbocila som do najblizsej ulicky, kde vzdy stali auta, nebol nikdy zakaz statia, dokonca predo mnou uz 2 auta stali.... malu som vytiahla von a vosla som za dalsi roh do najbl. obchodu s tym, ze ci nas smu pustit na toaletu....a mala sadla a kakala a kakala.....
vyjdeme von, ulozim ju do auta, ja cela spotena nasadnem tiez a ide sa...auto nejak neslo, tak som vysla von juknut preco.... pozeram, na kolese kraaaaaaasnucka zltucka papuca.....:o)
dobre, no...na okne nacapeny oznam s t.c. na mestsku policiu.... (ja slepa som si nic v tej rychlosti nevsimla)
tak volam, nech ma pridu odblokovat a v duchu som si zratavala tu palku na pokutu....
prisli do 5 minut, samozrejme poucenie, ohl. priestupku....bla...bla....bla....60 eur poprosime.....
vtom druhy policajt nakukol do auta a spustil taky rehot, ze az.....mala povyzliekana na holaka uplne, s ritkou nacapenou na okne, nakolko sa hrabala v autosedacke pre zalezene cukriky tik tak, ktore jej popadali do skary....
vravim mu..."no vidite, a teraz sledujte vsetko co sa deje okolo vas, len kakajuce decko nie....."
a skoncilo sa to happyendom....vdaka malej.....:oD

horana
22. okt 2012

To je normalne v tom veku, obe moje deti chceli vtedy chodit stale nahe. Je to nejaky zbytok pradavnych instinktov, ktore sa vyvojovo akoby opakuju prave v tom obdobi, niekde som o tom citala ze psychologovia to potvrdzuju ze OK je to, moze to trvat aj par rokov. 😀 Nie kazde dieta to musi navonok prejavit, ale je to kazdopadne normalne a zdrave a netreba to vraj potlacat, ale nechat ich to odzit. 😵
Uzivaj si to, viem ze to teraz neraz je o drzku, ale uvidis ze budes na to s nostalgiou spominat.
Btw: nielen ze deti sa v tom veku vyzliekali ale dcera vyzliekala aj vsetky svoje babiky,mohli mat sebekrajsie saty, vzdy ich nosila aj von cele hole, aj im robila scenky ako cajovy vecierok na nahaca a pod. 😅

mamavera
23. okt 2012

sociálku na vás baby!!!! 😀 😀 😀 😀 sa tu rehocem, od mojich detí to nepoznám, len papuče boli u syna tabu - mne nekúpila - odpoveď na to, kde má papuče...ale mala som pár krát také deti v škôlke a to je iná sranda 😀 😀 😀 zohnutá obúvam drobcov, išli sme na prechádzku, fajn, posledný, ešte šáliky a rukavice, zdvihnem zrak a herečka len v nohavičkách 😀 😀 Nikto okrem vás, ktoré to zažívate neuverí, akou rýchlosťou sa tie deti dokážu vyzliecť. Ani mne to kolegyne neverili, kým v mojej triede nezastupovali, potom už nechceli, neviem prečo....toto drobča podľa mňa malo obrovskú radosť z toho, že môže všetko okolo seba vnímať celým telom, veľmi rada sa aj válala, kotúlala po tráve, piesku. Prešlo to asi v štyroch rokoch, ale nikdy nemala rada nejaké babušenie, rukavice som jej ani tuším nevidela. Niektorí ľudia sú od prírody takí zmrznutí, niektorí nie. Je fakt, že chorá nebývala. Ešte som raz mala takého chlapca, ten sa síce nevyzliekal donaha, ale v zime chodil oblečený tak, ako iní na jeseň, na jeseň tak, ako iní v lete....aj jeho starší brat bol taký. Ale za celú dochádzku do MŠ mal jeden jediný raz teplotu, kašel, sopel nikdy. Dávajte pozor, aby nesedeli na studenom, alebo v prievane a nič im nebude 😉

elienocka
21. okt 2015

aj nasa mala to robi niekedy som s nervami v koncoch na naposledy ide do izby vyzlece sa donesie a smari mi to na postel a to sa opakuje aj 30 krat za den.tesim sa ze som neni sama 🙂

mamjka
21. okt 2015

som rada že niesom sama aj ja mám doma malého exhibicionistu 😀 malý je jak utržený z reťaze oblečenie mu nič nehovorí....ale ponožky tie musí mať 😅

timea7
22. okt 2015

@elienocka teš sa aj z toho, aká je zručná, niektoré dieťa v jej veku si ani čiapku z hlavy nestrhne..... 😀

dismonika
19. mar 2016

baby, tak to som rada, ze nie som sama. Moja 23 mesacna sa tiez povyzlieka ked ju dam spat... aj plienku vsetko a potom su vsade mlacky... a nie len to :( Nepomaha nic