2 ročná dcéra ciká raz za deň. Prečo a ako pomôcť?

kira0039
18. mar 2011

mam dvojrocnu dcerku, ktora dva tyzdne krasne bez akychkolvek problemov cika aj kaka do nocnika. sama si stihane gatusky, sadka si a vykona potrebu, ktoru spolocne vylievame do zachoda. pred par dnami mala tazkosti s vracanim /chripka/, stale sa stane, ze sa mi raz za den vyvracia, ale uz je to na dobrej ceste. trapi ma vsak jedna vec. uz druhy den mi cika len 1x za den ! a to pije pomerne vela tekutin... plienocku nechce-skusali sme aj to. na nocnik si krasne sadka ale jednoducho sa nevycika. nemate niekto takuto skusenost???? naozaj by mi pomohlo hocico. obvodna lekarka ma dnes cez telefon uistila, ze to ze cika malo, je bezne ked zvracia, ale ona mi cikala za dva dni dva krat !

montinka
18. mar 2011

skus ju dat sadkat na nocnik v kupelni a pusti vodu. vtedy vraj deti zacnu cikat

veroc
18. mar 2011

S tou vodou to je pravda, alebo vyskúšaj ju postaviť bosými nožičkami na niečo studenšie (dlaždice, vaňa), ale zas opatrne, keď je chorá. Nám to úplnou náhodou pomohlo raz keď som dcére potrebovala odobrať moč, keď ešte nevedela ani chodiť a v momente začala cikať 😀

strapco13
18. mar 2011

pokial vracala, tak sa dehydratovala a teraz ta voda, vsetko co vypije, ide spat do tych zasob..duplom ked este vracka
ale ak si chces byt uplne ista..nech ta pediater posle na urologiu, pozru ultrazvukom mocove cesty ci tam nie je nejaky problem

annalena
18. mar 2011

ponukat este viac tekutin, najlepsie cistu vodu......ked vracala,neviem teda, ci mala aj teplotu, ale vtedy potrebuje telo ovela viac ako za normalnych okolnosti.