Kedy ste zacali davat deticky na brusko past koniky? Maly ma 2 mesiace a skusali sme na brusko a nepaci sa mu to zacne plakat chvilu sa mrvi snazi sa hlavu vobec nedviha a nakoniec place
Od narodenia chvíľočku na každý deň, keď sa začali jedovat naspäť som ich otočila, po kúpaní masáž chrbatika len vtedy neprotestovali🙂 stačí dávať na chvíľku, aby si dieťatko spevnovalo svaly 🙂
ako ktoré dieťa....jedna dcéra nechcela o koníkoch ani počuť.... rumázgala o dušu....
@linki90 môj syn má 5 týždňov a na bruško som ho začala dávať od prvého týždňa zo 3krát cez deň na pár minút. Už veľmi pekne drží hlávku. Sem tam mrnci inokedy je kľud.
Davala som od narodenia. Synovi sa to tiez nepacilo, dlho sa jedoval, ale kazdy den som ho davala na brusko na minutku aspon 3x do dna. Casom vydrzal viac a viac a neprotestoval.
vzdy ho daj len nachvlu. moja tiez nechcela byt na brusku, ale svaly mala dost pevne, cize to nevyhnutne nepotrebovala, no obcas sme ju davali.
Od narodenia, každý deň aspoň na chvíľočku. Spievala som mu, ukazovala hračky, aby vydržal
Postupne som dávala častejšie na bruško, fˇdavala okolo neho hračky, aby mal na čo pozerať.
Ja som ho aj na rukách často nosila na polohu tigríka, kedy je vlastne dolu bruškom
Nedávaj ho keď je hladný či práve napapany. Skús ho dávať na Fit loptu na bruško a tak ňou hyb hore dole, aby dvihol hlávku zas si oddýchol
Pripadne som si lahla a polozila si syna bruskom na hrud. Vtedy sa nejedoval ale tiez takto dvihanie hlavicky trenoval.
@linki90 najvyšší čas, uz tak mal byt davno naučený. Je normálne ze protestuje a skladá hlavičku dolu. Treba ho nechať pojedovat, zvykne si a bude sa mu tak páčiť ked zisti aky má zrazu výhľad a dosah na veci. Táto poloha ma veľký význam, posilňuje krčné a chrbtové svaly, nezanedbajte to.
@linki90 My od narodenia... niekedy vydrzal 10 sekund a niekedy 5 minut ale treba davat min. 3x denne.
2 mesiace je uz velmi neskoro. Ak by ste ho davali skor, uz by pravdepodobne vedel zdvihnut hlavicku aj pliecka do 45 stupnoveho zaklonu a pekne drzat hlavicku a pozerat sa.
Zacnite hned dnes. Nechajte aj poplakat 10-15 sekund. Nasmu sa na brusku nepacilo az do 4-5 mesiaca.
Dajte pred neho hracky alebo obrazky aby mal motivaciu sa pozerat.
Dajte ho na stol aby ste mali svoju tvar v jeho urovni a to ho tiez bude motivovat
A ako spomenula @titla lahnite si na chrbat a polozte ho na svoje brucho a hovorte na neho, spievajte a vzdy ked zodvihne hlavicku ho naramne povzbudzujte.
@linki90 ešte je maličký😊ja som svojho drobca dávala az od troch mesiacov,tiež sa mu veľmi nepáčilo a neskôr ani neviem ako sa to začalo meniť.Teraz má 6mesiacov a najradšej by bol na brušku stále,dokonca aj spal😄takže nebojte ,časom bude chcieť sam
@linki90 moj syn 3týždňový uz celkom pekne drzal hlavicku, ale on miloval byt na brusku, aj spaval iba tak, este aj v kociku v perinke.
Dcerka nechcela byt vobec na brusku, tiez plač.
Nesilila som to, davala som ju normalne a uz ked som videla ze sa jej zacina nepacit tak som ju otocila na chrbatik, jej sa zase vobec nic nepacilo od narodenia ani tak ani tak s nou 🙂