2 mesačné dieťa prespí celú noc. Je to normálne?

brambie
18. okt 2012

dievcata pomozte, moja dcera ma dva a pol mesiaca a prespi celu noc a vobec sa nebudi na kojenie.
ja mam budik ale zobudit sa mi ju aj tak nepodari, takze jediny kto je hore, som ja.
rano ked vstane po 10 hodinach, stale nie je hladna. prosim pomozte, som uz beznadejna.

bodka13
18. okt 2012

@brambie ak malinká pekne priberá,tak to nerieš - si šťastná mamina,čo by iné za to dali 😉
...ak nepriberá,treba sa poradiť s detskou doktorkou a vtedy sa odporúča budiť každé 3-4 hodiny na kŕmenie...dieťatko zobudíš aj prebaľovaním

ikke
18. okt 2012

normalne, psssst, tiez mam take dieta 😵 (klopklopklop) akurat teda moja po tych 10 hodinach a nakojeni spi este dalsie dve. aj teraz, ale pomaly pojdem sipkovu ruzenku zobudit 😀
inak na poslednej poradni v 2 mesiacoch som sa pytala, ci ju mozem nechat spat 8h, dr. povedala, ze aj desat, takze naozaj je to uplne OK, ak dobre pribera a cez den je cula 😉

hajajanka
18. okt 2012

Presne tak, ak pribera - neries a pospi si s nou (co by za to ine dali).
Ak nepribera, je spava cely den a noc, tak treba zajst za lekarkou, pretoze to uz nebude celkom v poriadku.

lutia
18. okt 2012

@brambie my sme prespavali tiez od 2m celu noc a bola som spokojna ze sa vyspim 🙂)) ale pre istotu som sa na to pytala doktora a ten povedal ze keby bol hladny tak si isto vypyta 🙂) a tak som uz viac neriesila, priberali sme pekne a bolo a to este k tomu mi aj cez den prespavala 5hodin niekedy 🙂)

mimikas
18. okt 2012

@brambie ak mala pribera tak je vsetko ok a uzivaj si to, ale ak nepribera tak ju treba budit na papkanie kazde 3 hodinky aby zosilnela

veronicka1901
18. okt 2012

Joj, len to nezakrikni. My mame 11 mesiacov a ani raz sme neprespali celu noc. Ak prospieva, neries a tes sa 😀.

janka256
18. okt 2012

ahoj moja prespala celu noc od narodenia ja som ju nakojila a bola som spokojna ze je syta a spinka ale po 2 mesiacoch na poradni velmi malinko pribrala tak mi ju doktorka kazala budit a prechodne davat UM aby trosku pribrala, len ked este bola kojena nikdy nepytala papat co aj lekarka mi povedala ze su aj take zlate deticky ze nepytaju ani ked su hladne 🙂 po prikrmovani zacala priberat ale aj tak prespinkala celu noc taky spachtosko bola a cez den zasa len kukala okolo seba a bola tak tichucko ze som ani nevedela ze mam dieta, zato teraz je to riadny zbojnik asi dohana to co zameskala 🙂

sympa1
18. okt 2012

@brambie moje deti spavali celu noc od 2 TYŽDNOV! bez zvelicovania....apsolutne spokojne spali..takze nic hrozne sa nedeje.. 😉

slniecko41
18. okt 2012

My tiež máme doma malú princezničku, ktorá od 2 mesiacov prespí celú noc. O 6.00 bez toho, aby sa vzbudila sa napapá a spinká ešte ďalšie 2 hodiny. 🙂. Ak bábätko priberá, tak je všetko v poriadku.

klincek
18. okt 2012

nie je, ale zavidim 😀
teraz vazne-ak nie je ziadny iny problem, dcerka cez den normalne papa a pribera, tak je dobre, neboj sa.

januliku
18. okt 2012

@brambie Len tisko zavidim 😉 Pokial sa ti zda, ze malo papa, skus ju nakojit spiacu, deti tak vedia papat.

filipb
18. okt 2012

Môj Šimonko sa nikdy v noci nebudil. Ani len v pôrodnici. Výlučne kojený bol do 7 týždňov, potom som začala prikrmovať Nutrilonom a teraz už nekojím vôbec. Od začiatku prespinkal celú noc ( to je od 22,00 do 06,00) teraz ako je väčší, už má 4 mesiace tak sa večer napapká okolo 19,00 a spinká do 08,00 hod. Ale cez deň spinkať už nechce. Iba ak trošku poobede. Pokiaľ bábätko pekne priberá tak to vôbec nevadí.

kejtie21
18. okt 2012

@brambie co ja by som za to dala :D maly ma 19 mesiacov a stale sa v noci budi... uz neviem ako ho oducit aby jedol aj v noci... nema cumlik takze to ma taku nahradu za to asi... ale dcera tiez tak spavala a v nicom nebol problem... spavala aj 13 hodin v kuse...

emily_666
18. okt 2012

@brambie
bud rada, je to malá spachtoška. Čo by sme poniektoré dali za to, aby nám deti spali celú noc , napríklad môj ma 2,5 roka a ešte stále sa budí - len tak,
Ak prospieva, priberá a rastie, nie je čo riešiť.

lilla244
18. okt 2012

moj maly tiez do 3 mesiaca zvykol prespat celu noc, zvykla som ho vsak aspon raz zobudit,resp nakojila som ho (on sa pri tom nezobudil) lebo mi bolo par krat povedane,ze dietatko do 4mesiaca by nemalo byt bez mliecka viac ako 4hodiny
?
ja som sa tym riadila

xenicka13
18. okt 2012

Asi bude slabá jedacka ked po celej noci nie je vyhladnuta 😀

brambie
autor
18. okt 2012

no ved prave s tym priberanim je to problem, sice pribera ale nie podla tabuliek.
skusala som dokrmovat ale vsetko mlieko co do nej dam navyse aj tak vygrcka.
cez den je cula, aj vsetko ostatne je uplne normalne. neviem ci mam byt stastna ci sa strachovat a zbytocne sa zatazujem.

provoke
18. okt 2012

Aj ja mám dcérku, ktorá mi od 6 týždnov prespala celú noc. Spala 9 - 10 hodín vkuse bez mliečka. Bola veľká spáčka (zatial aj je) a tiež mi dobre spávala aj cez deň. Teraz bude mať 2 roky a stále dobre spáva - v noci od osmej do siedmej, poobede dve, tri hodinky. Jednoducho sú deti, ktoré radi spinkajú. Ja som to neriešila. Bola som rada, že som vyspatá a cez den sa jej môžem venovať. Uži si to.

mianpa
18. okt 2012

@provoke
@lilla244
@brambie
štastné to ženy, ako vám len závidim, naša malá ma 4,5m a od 2 m nechce spávat poobede, pospí tak maximálne 45min a fičí dalej a teraz dokonca už ani v noci nechce dobre spávať, každé 3h na mlieko a po hodinách pravidelne hore bo si myslí že som tam neni, ako nahle si ju vezmem na ruky vmomente tvrdá, no len dokial ju položím, to zistí že neni namne a zasa kolotoč uspávania.

leonka17
18. okt 2012

hej aj moja spi akurat sa nakoji

aivill
18. okt 2012

Moja tiež tak spala - aj 12 hodín prespala celú noc, cca do 4 mesiacov, pohodička, potom už nie 😠 Ja som to nejak neriešila - lebo papala a váhu mala v norme. Nebudila som ju v noci. Doteraz jej na ráno moc nechutí jesť - má 2,5 roka, zato na večer sa napučí...

nef2702
18. okt 2012

ahoj, ak ti dobre prospieva, tak neries. môj maly, teraz bude mat 8mes. tiez tak spí..a to doteraz..vecer medzi 6, pol 7 zaspi a spi do 6 do rana🙂

hajajanka
18. okt 2012

Nie vzdy ide vsetko podla tabuliek 😉 . Ak pravidelne pribera (ved nemusi kilo za mesiac), tak potom je vsetko o.k. Mliecko, ak grcka, do nej uz nedotlacaj, zbytocne jej drazdis pazerak. Ak spapa od teba a je spokojna, nie je placliva od hladu, tak bud kludnou a spokojnou maminou aj ty 🙂

lussy211
18. okt 2012

@brambie Jasné že je to normálne a buď rada 🙂)Náš alý presne od druhého mesiaca tak spáva a spáva tak doteraz, je to anjel.Ale čo sa týka toho papania na to by som sa radšej opýtala lekárky či je to v poriadku, ale pokiaĺ priberá myslím že by nemal byť problém;)

lussy211
18. okt 2012

@nef2702 Tak to máme rovnako staré deti a ešte aj rovnako dobré🙂)

katren
18. okt 2012

@brambie moji tak obidvaja spavali uz v porodnici a dufam, ze, tato tretia nebude vynimka 😵

nef2702
18. okt 2012

@lussy211 a teraz si spolocne zaklopme nech im to pekne vydrzii🙂

lussy211
18. okt 2012

@nef2702 Tak, tak 😀

tiuska77
18. okt 2012

@brambie podľa akých tabuliek..... rozpätie je veľké...ak si medzi krivkami nerieš a užívaj aj moja tak spinkala teraz sa budi 1x niekedy 2x podľa toho koľko cez deň vypije 😉 http://www.chartsgraphsdiagrams.com/HealthChart...

mamavera
18. okt 2012

@brambie moje dieťa spávalo celú noc od štyroch týždňov, sleduj ďalej celkové prospievanie a priberanie, keby sa ti niečo nezdalo, k lekárovi. Ja som vtedy tiež mala pocit, že iné deti jedia a priberajú viac ako moje, to spalo aj cez deň niekedy štyri hodiny v kuse, ale narodilo sa väčšie a priberalo, aj keď menej, tak som to neriešila. Tabuľky som vtedy našťastie nepoznala, tak som ani nestresovala.