Ahojte, viete mi prosim vas poradit, som uplne bezradna. . Nasa dvojmesacna dcera ma problemy so spanim. vobec nespinka iba 20 min. a potom len place. Je unavena a nevie ani zaspat a ani prespat. Doposial nam pomahal kocik, tam prespala aj 3 hod. ale teraz sa budi aj v nom a iba place. Cele dni ju nosim v satke, uspavam ale nemozem ju polozit lebo sa v ten moment zobudi. A takto sa to opakuje cele dni. V noci ako tak prespi lebo spi "na prsniku". Iba tak zaspi ale ked ju odpojim, tak sa prebudi. Sme uz bezradni a nejde nam o vlastne pohodlie ale mala potrebuje spinkat a nevie to. Je mozne taketo dieta naucit spinkat? Neviem co mam robit, nemozem ju nechat plakat, dostava sa do zurivych stavov az akoby sa zachadzala. Starsiu dcerku sme naucili spinkat v postielke aj samu v izbicke podla knihy"kazde dieta sa vie naucit spat"ale bola uz starsia,mala 12 mesiacov. Budem vam vdacna ak nam poradite. Neviem kde robime chybu. Dakujem, Denisa
len vydrzat.... sa to upravi casom. a urcite by som ju nenechavala sa vyplakat.. ked malinka place, tak Ta potrebuje. Niektore deti su narocnejsie, niektore su spave... a clovek si nevyberie, len vydrzat
ja som mala to iste, dodnes skoro vobec nespi, len raz denne, aj to max 40 minut....ine to uz nebude....
Ahoj, nerobite chybu, to je taky typ dietata. Je to kvoli nezrelosti nervoveho systemu. Deticky maju kratke spankove cykly a pri prechode z hlbokeho spanku do plytsieho sa zobudia, pretoze este nevedia dostatocne spracovat rozne podnety a v tom plytkom spanku sa to prejavi. Udajne spanok babatiek sa zlepsi po pol roku alebo po zdovjnasobeni porodnej hmotnosti, co tak aj moze byt, pretoze nas syn spaval asi od 6tt presne 30 minut az do 4m, svoju hmotnost zdvojnasobil ako 3,5m a fakt potom sa to samo upravilo. Potom nejaky cas spaval aj 1,5-2,5 hod. aby si to dobehol... po 5m bolo este kratke obdobie, kedy sa tiez budieval po prvom spankovom cykle, ale uz to netrvalo 30 minut ale 40. Teraz bude mat pol roka a spava asi tak hodinu (doteraz 3x denne, prave sa nastavuje na 2x). Do 3m som ho tiez vela uspavala v satke, a nemohla dat dole lebo sa prebudil, potom uz bol velmi tazky. Je to na nervy ked dieta nespi a budi sa s placom lebo je unavene, sama som mala z toho poriadne depky, ale nic s tym neurobis, ona sa musi dozriet. To su citlive vnimave deti ktore vsetko velmi pozoruju a sleduju a neskor maju (vraj) dobre intelektualne schopnosti. No v tomto veku daju riadne zabrat rodicom. 😅
Este jedna vec. Deticky, rovnako ako aj dospeli, potrebuju sa obcas aj vyplakat aby sa zbavili stresu. Preto nie je vzdy vhodne strkavat im prsnik a pod. pri prvom naznaku placu. Ak si si ista, ze inak nema ziadne neuspokojovane potreby (hlad, bolest, plna plienka atd.) skus si ju zobrat na ruky, laskavo pohladkat a nechat aby sa ti postazovala co vsetko jej trapi dusicku (ale nenechaj ju plakat samu). Potom sa deti zvyknu ukludnit a casto aj zaspat.
ahoj moja dcewrka bola rovnaka do pol roka spala len 2 krat 20 minut od narodenia od 13.00 do 2.00 len plakala bola som uplne vycerpana nic nepomahalo a potom zacala spinkat cez den aj 2 hodinky od roka spi cez obed aj 3 hodinky a od 2 spi celu noc treba len vydrzat viem je to tazke ale nic ti neostava ani mne nezostavalo bolo to velmi tazke najma ked mam este tri starsie deti a tie take neboli
Ahoj, moja malá je spachtoš, ked tk čítam príspevky ostatných maminiek. Mne malá spí aj desať hodin v noci, napr, zaspí o osmej večer a zobudí sa až o šiestej ráno. Podotýkam, niekedy...ale vačšinou sa budí o štvrtej, piatej, a potom spí do deviatej cca. cez den doobedu malo čo pospí, ked tak len hodinku, a poobede zvykne už dlhšie..Ale späať k tvojmu problému. Naša Nelli napríklad, tiež ako ty opisuješ, ked ju idem položiť, otvorí oči a plače, robieva to práve vtedy, ked ju nedám dostatočne odgrgnuť. Je nespokojná a nezavrie oči kym nie je dobre odgrgnutá, niekedy to nejde inak a začnem s nou trošku vo zvyslej polohe hompáľať, trošku grcne z toho, a je to okej,za dve minuty už spí...Ja si zasa skôr myslím, že tieto male detičky nemajú dôvod vymšľať a preto vždy ked plačú niečo ich trápi. Bud prešli svoj čas na spanie a su unavené tak že nemôžu zaspať, alebo im sedí mliečko na žaludku, alebo len treba odgrgnuť. Ja som moju naučila režim v kočíku. Jednoducho, ráno vstala, po prvom krmeni spala doma, ked nespala, hrala sa z hrazdičkou..po druhom krmeni kočík vonku, a či spíš, plačeš, alebo len pozeráš, musela v nom byť, potom domov, papať, spať, ked nespala, zasa hrazdička. Po dalšom krmení vonku, spíš - nespíš bola vonku tri hodiny, domov, okúpať, najesť, spať...a ona si časom možno nabehne na to, že rano sa napapam, niečo posinkám, potom sa napapam do kočíka atd..Teda ja si myslím, že ti to pomôže, aj ked viem že nie je príjemné počúvať ten plač s kočíka, nejako si na režim zvyknuť musí, nevravím že naša ho má ukážkovi, lebo su dni kedy ani neviem sadnuť na záchod, ale myslím že toto jej dosť pomohlo.. 🙂
ahojte, no moj maly 3,5 mes. od narodenia spi tak 8-10 hod. maximalne. Aj monitor je nam na nic, vo svojej postielke spal tak 10x, uz spi s nami na manzelskej. Byval hore aj 5 hodin v kuse... Tiez sme kocikovali po kuchyni, mal obdobie asi 3 tyzdne, ze zaspal v kociku i cez den, teraz uz ani tak nie, uz len pri mne v lyzicke na posteli, ked ma drzi za palec. Hned ako zisti, ze tam nie som, je hore a kolotoc uspavania zacina zase. Obcas zaspi v Manduce, v naruci na fitlopte, na prsniku ked lezim na chrbte, no skusam vselico a striedam, co pomoze. Vibracne lehatko som nechcela kvoli chrbtici. Chce sa stale nosit na rukach a teraz v tych horucavach ho dojcim aj kazdu hodinu v noci. Tiez som si hovorila, ze ako je mozne, ze podla tabuliek ma spat 16-20 hodin a ze 4 mesacny uz aj viedia niektori prespat celu noc.. Ja som od porodu nespala vkuse dlhsie nez 2 hodiny. Myslela som, ze ked sa deticky narodia mensie, tak tie spia a naberaju hmotnost. Moj sa narodil 4kg, o chvilu bude mat 8kg, plne dojceny a vela energie.
no u nas to bolo podobne s tou satkou, ze kym tam bola, tak pospala a ked som ju dala do kocika bola hore. Nakoniec som zistila ze mala tzv. skryty reflux, to znamena, ze sice nezvracala, ale vracala sa jej kyselina do pazaraka a tym padom jej bolo dobre iba vo zvislej polohe. Je to len nezrelost organov, to prejde. Ja som ju veru dost nosila a potom nam na noc pomohol Gastrotuss, je to taky gel, co sa da po kojeni a urobi akoby zatku na pazerak, ze sa jedlo nevracia...ak by to teda bolo sposobene tym...
Je mozne, ako pisu maminky, ze je to len take obdobie, nervovy system sa len vyvija....
ahoj aj moj ma problem spinkat a jedine kde cez den zaspi je autosedacka tak ho hojdam v nej a ked h chcem prelozit tak sa zobudi tak spinkame cez den v autosedacke ,ale ked je chladnejsie tak spinka dobre lepsie tak ja si myslim ze to je z tepla