2,5 ročný vstáva 4.30-5.00 a cez obed nespí

adus126
26. feb 2019

Ahojte, 2,5 rocny od narodenia velmi slaby spac. Ale teraz uz extrem. Vstava medzi 4.30-5.00 a na obed je nemozne ho uspat. Vzdy zaspaval som mnou, teraz napriek tomu , ze mame druheho 6 tyzdnoveho, je mozne castokrat aj hodinu starsieho v klude uspavat. Ale zuri, hneva sa, nezaspi. Poobede uz zacina byt unaveny, vecer uz zlostny. Zaspava do 20.00, casto uz s velkym revom. Aj ked ho vybeham doobeda ci poobede, tak je to rovnake. Uz je to tak 3 tyzdne, uz je na nom vidiet velku unavu a nevieme co s tym. :( Dake skusenosti? Viem ze decka v tomto veku uz bojkotuju spanok ale v kombinacii s tym vstavanim, no hroza

maciatkolulu
26. feb 2019

@adus126 podľa mňa reakcia na narodenie druhého dieťaťa. Moja najstaršia tiež odmietala,mala tri spávať poobede keď sa narodila druhá. Po pár mesiacoch sme spávali všetky tri veeelmi dlho,už staršia chodievala do školy. Najmladší spával do päť úplne super a teraz ma 5,5a už nie. Len sem tam. Ale zase chodil neskoro spávať večer a dlhšie spal ráno. Podľa mňa to chce chvíľu vydržať a opäť nabehne na spanok,len to chce kľud a najmä mu dávať najavo,že je tu aj on,viem,že je to ťažké pri bábätku,ale treba to.

baska_nice
26. feb 2019

Hmm tiez ma to napadlo, ze prichod noveho surodenca bol pre neho asi velkou zmenou. Nemas ho podla mna ako prinutit aby siel spat. Asi potrebuje na to este cas, aby si zvykol na surodenca a potom to bude zas vsetko v pohode

gabulienka623
26. feb 2019

@adus126 a kedy ho dávate spať? Ak vstáva takto skoro, ja by som ho dala aj o 10tej. Moja má 2,5r, vstáva okolo 7, a o 11,30 už spi a ťahá aj 3,5 hod ...ale každé dieťa je iné, že? Staršia dcéra bola tiež nespavec, už od 2,5r nesprávala, ale zasa ráno spávala do 8-9. Každopádne skúsila by som ho dať na spánok skôr. Je ešte maličký, aby bol celý deň hore

adus126
autor
26. feb 2019

@gabulienka623 davam ho okolo 11.30, a skusam tak do 14.00, potom to vzdam. 3,5 hod este nespal asi nikdy. Ono tak hodinka je uspech. Ked sme presli v roku na jeden spanok, tak dlhe mesiace spaval tak 20-30 min raz denne, no nespavec

ink
27. feb 2019

och, na začiatok ti musím povedať, že máš môj obdiv, mňa už by niesli na psychiatriu. A tiež mi to pripadá, že je to reakcia na mladšieho súrodenca, že ti tým chce povedať, že potrebuje čas len s tebou. uspi bábätko, alebo ho daj do nosiča a každý deň maj hodinku len pre staršiu a robte to, čo chce ona. Malo by sa to upraviť.