2,5 ročný synček má strach z chlapov

iwanka222
14. júl 2020

Ahojte baby. S mojim ex sme sa hadali v case ked sme boli este spolu. On dost vrieskal a vyvadzal a zistila som ze maly ma strach z chlapov. Ma 2,5 roka a velmi malo rozprava. Bojim sa ze ci to nebude kvoli psychike. Myslite ze pockat do 3 rokov ci zacne rozpravat viac alebo navstivit psychologa? Venujeme sa mu stale. Rozpravame s nim velmi vela. A v pripade ak s nim pojdem ku psychologicke tak myslite ze bude vediet pracovat s dietatom ktore sice vsetkemu rozumie ale nedokaze jej povedat svoje pocity? Dakujem za rady.

vilma7
14. júl 2020

Veľa chlapcov rozpráva dosť neskoro, môj sa tiež až po 2.5 roku rozrečnil. Takže to nemusí súvisieť s nejakou traumou. Veľa z tých hádok bolo v jeho prítomnosti?

iwanka222
autor
14. júl 2020

@vilma7 Nebolo vela hadok ale uz ked bola hadka tak ex vrieskal ako zmyslov zbaveny. ☹️

luccija
14. júl 2020

@iwanka222 začne viac rozprávať neskôr.Teraz žije s iným chlapom, dedkom?možno je to len hanblivosť.Takto malé deti sa ešte nepodrobuju psychologickému vyšetreniu.Ale krik, hádky mohli v ňom spôsobiť stres

zuzanka.zuzu
14. júl 2020

@iwanka222 a ten strach z chlapov sa prejavuje ako? len že málo rozpráva? málo rozpráva aj v prítomnosti žien alebo vtedy sa rozreční? lebo nechápem súvis s nadpisom a textom príspevku

iwanka222
autor
14. júl 2020

@luccija Ale on place ked sa k nemu prihovori nejaky chlap. Ked zena tak pohoda takze si myslim ze to bude zo stresov.

luccija
14. júl 2020

@iwanka222 nemusí byť skôr si to dávaš za vinu, lebo vieš čo sa dialo

iwanka222
autor
14. júl 2020

@zuzanka.zuzu Nie. On malo rozprava celkovo co si myslim ze moze byt sposobene psychikou. Pri chlapoch place a len na ruky a ani za svet sa odo mna ani nepohne az ked vidi ze ten chlap nie je zly clovek. Napr. Sesternica s manzelom a so syncekom prisli na dovolenku ku krstnej a maly ked videl sesternicu a maleho tak pohoda ale ked sme vosli do obyvacky kde bol jej manzel tak plac a len pri mne chcel byt. Az ked jej manzel si ho ziskal tym ze sa s nim zacal hrat a kludnym hlasom nanho rozpraval tak az vtedy sa maly dostal do pohody.

saluda
14. júl 2020

@iwanka222 môj sa v tom veku bal žien a malých detí. Neviem o ničom, čo by toho mohlo byť dôvodom. Nebodaj sa nám nejaká teta prihovorila na ulici, na hlavu by sa mi vyškriabal, keby mohol 😁. A deti detto, čím menšie, tým horšie. Mala som obavy, vo bude v škôlke, ale po mesiaci bol ako vymenený, nebál sa nikoho.
Aj rozprávať začal v 3 rokoch, mladší má 2,5 roka a slovnú zásobu asi 20 slov. Nič si z toho nerob, nemusí to byť vôbec manželom a je celkom bežné, ak sa deti rozkecaju neskôr. Aj keď chápem, že ťa to trápi. Aj mňa kedysi, ale už to vidím inak.

hipuska
14. júl 2020

Nemyslím si, poznám viac detí čo sa boja chlapov. Ako reaguje na muzov., Ktorých pozná? Dedo, ujo?

chanaaa
14. júl 2020

Náš prvý syn začal rozprávať ako 3,5 ročný a druhý, ktorý má 2 roky je na tom podobne. Vie povedať len mama, hau a brm. To je všetko.

jeennyv
14. júl 2020

@iwanka222 moze to byt nieco detske, ako si to oni vysvetlia, mam skusenost, v rodine ci kamosky aj deti co mali oteckov, myslim nerozvedeni atd napr. Tiez preferovali zeny s chlapmi tiez plakali iba oco a dedko...iny nik alebo opacne..tuez chlapci v rozpravani su lenivejsi niektori, poznam co sa v 4-5 rokoch rozrozpraval...podla mna to nebude take zle..

danica2711
15. júl 2020

@iwanka222 neboj, to prejde, chce to čas a nenásilné kontakty s milými, kľudnými mužmi (určite takých máš vo svojom okolí), nevenuj tomu pred ním žiadnu pozornosť a chlapček postupne zabudne. Moja dcéra mala obdobie, kedy sa bála svetlovlasých ľudí, pretože my sme všetci tmavovlasí... A rozprávať tiež začne, kľud, myslím, že všetko, čo potrebuje, je kľudné, láskyplné prostredie - a čas

iwanka222
autor
15. júl 2020

Dakujem. Ste ma ukludnili 🙂

ajka0207
15. júl 2020

@iwanka222 väčšina detí sa boji viac chlapov ako zien, moje deti síce len do dvoch rokov, ale mám dievčatá, chalani bývajú taký pomalší.

mogaa
15. júl 2020

to rozprávanie , nerieš.....sama hovoríš že rozpráva, ale málo - podstatné je, že čo to povie.....čo sa týka strachu z chlapov, nemáš otca, teda malý dedka?netreba malého nútiť aby k niekomu išiel, jednoducho ak chce vtedy ísť k tebe lebo sa bojí, zober ho kludne na ruky a normálne a sa daným mužom rozprávaj.....malý sám postupne uvidí že nie každý muž kričí a v tomto veku je to jednoducho tak že ak dieťaťu nie je niekto sympatický alebo sa ho bojí, tak ostane zaseknutý, hlava dole a nepovie ani slovo....ak má potrebu byť u teba na rukách aby cítil bezpečie, zober ho na ruky...toto je práve ten vek že ak sa dieťa niečoho bojí, nepomôžeš si, nevysvetlíš, len dať dieťaťu pocit bezpečia....postupne sám zistí že aj chlapi sa hrajú s deťmi a prejde ho to.....keď bude starší bude sa hrať s iným dieťaťom či je v miestnosti chlap alebo nie, ani si ho nevšimne....ale chodievaj s ním na ihriská, aby videl že aj tam sú aj chlapi čo sa pohrajú s deťmi, jeho to postupne prejde.... @iwanka222