Ahojte prosím pomôžte lebo ja to už vôbec nezvládam a neviem čo robit ďalej ,synček 27 mesačný mava neskutočne záchvaty pred spánkom . Cez deň mi nezaspí ale aspoň je kľudný a sme spolu v spálni a lezime rozprávame sa ,niekedy zaspí ale väčšinou nie . Ale keď príde večer no nie a nie sa ukľudniť . Nechce sa ísť umyť ,nechce pyžamo to ešte nejako zahrám a zvládneme to ,ale keď ma ísť do spální tak len nie a nie a nie . Zoberiem ho na ruky odnesiem do spální pekné milo rozprávam na neho a on spustí neskutočný rev nechce si ľahnúť a chce ísť do obývačky ,už mi trikrát zaspal v obývačke pri telke ,lebo ja už neviem ako na neho a nevládzem,dnes bol hore od 6.10 a zaspal 20.05 a to sme cirkusovali už od 18.30 . A je na ňom vidieť že je brutálne unavený .
Bolo taketo aj u nas…nepovoliť, vydrzat, klud, trpezlivosť…hlavne si stat za svojim, cim častejšie vyhra, tym dlhšie bude skúšať
Neviem a teda oddychne si počas toho obedneho spánku/nespanku?
Koľko asi?
Kedy z neho "vstavte".
Skus sklusnujuce aktivity na večer.
Zaidna TV, ani mobil v blízkosti.
Relaxačná hudba do pozadia, pripadne knižku ak vydrží listovať.
Projektor nočnej oblohy,..
Proste pred časom kedy ho chceš uložiť sklusnujuce aktivity, možno v prítmí miernom.
Nový vás rituál skus nájsť.
Aj pokoj tvoj je potrebny
Je preunaveny. Unava bol u nas spúšťač vzdoroveho cirkusu cislo dva. Číslo jeden bol hlad. Cez den nechcel spat, hoci bol viditelne unaveny. Saskoval, skakal po posteli. Zufala som bola. Pacla som po riti, ukludnil sa a zaspal. Bohuzial, nic ine nepomahalo... po čase som to vzdala a na obed neukladala spat. poobede okolo 16.-17.h mal krizu, ktoru prekonal, ale vecer to bola hroza. Presne ako u vas, nechcel si umyvat zuby, utekal z postele a pod... ja som uz bola v takom stave, ze sme ho strcili do postele a nechali revat. Vobec ma to neobmakcilo 🙈 casom pochopil, ze to nema zmysel, z postele prestal utekat i revat. Zuby mu umyval muz, zartoval s nim, cim odputal pozornost inam a celkom sa mu to darilo bez cirkusu.
U mna by nemal sancu😄. Tiez som nepovolila, tisickrat vstala, tisickrat som ju dala zase lezat. Jasne,ze bol cirkus, ale pochopila velmi rychlo,ze u mna nepochodi. Maja svagrina tvrdi,ze som hrozna matka,ze som ju nechala takto revat,az kym nezaspala. A to mala pomerne menej mesiacou asi okolo roka. Dnes zaspava sama pri lampicke. A maja neter sa uspava na rucickach, oobe maju vyse 2 roky.
@veronika1311986 My mame 3 rocneho a uz 2 roky praktizujeme rady z Nevychovy a vieme sa krasne dohodnut skoro pri kazdom probleme. Ale vecerne ukladanie na spanok sa nam nikdy nepodarilo vyriesit dohodou ani dohovaranim. Myslim ze je po celom dni prilis unaveny na robenie kompromisu Umyvane ruk a zubov bol zapasnicky suboj. Asi pol roka sme chodili do spalne s placom a krikom, niesla som ho nasilu pod pazuchou. Bolo to hrozne. Tvoj aspon zaspi v obyvacke. Ten nas vobec.
Potom som skusila pustit pesnickove videa na cistenie zubov a vsetko sa zmenilo. Da sa s nim dohodnut na tom kolko pesniciek bude pozerat. Poviem ze je neskoro a tak moze len 2. On navrhne 3, ja suhlasim a po tom tretom sam odchadza spokojny do spalne. Ruky si umyt stale nechce, ale staci ked zacnem pozerat pesnicky a poviem ze on nemoze, kedze nema umyte ruky a hned uteka do kupelne. Rychlo sa prezlecie do pizama. Pozera pesnicky, ja zatial umyvam zuby, cesem vlasy, dam krem na tvar a ruky. Dopozerame pesnicku a ide spat.
Ale musim povedat ze zaspavanie samotne trva velmi dlho a viem ze to TV ziarenie pred spankom je dost skodlive. Takze neviem ci je toto dobra rada pre teba.
Myslim ze ide o to mu ponuknut nieco velmi zaujimave pred spanim, co sa stane predspankovou rutinou. Ja idem skusit vymenit videa za premietanie rozpravok premietackou, len ju musm kupit. Proste zacni premietat rozpravky o 18:30 s tym ze ak nie je umyty a prezleceny do pizama tak rozpravky nestihne a budes ich pozerat len t. Zacni sa pripravovat na premietanie o 18:15, aby si mu dala sancu sa umyt a prezliect. Ale musis si stat za svojim slovom a ked sa odmietne umyt, nedovolit mu pozerat aj keby neviem ako plakal.
18:30 je mega skoro .. moja 21 mes keď vynechá denný spánok ide spat o 20:00 najskôr .. o 18:30 by nezaspala že voobec , by boli tiež cirkusy a ak by aj ako, bola by o 4 hore 😀🙏
@elizabet173 Ano, citanie je uplne najlepsie, ale nasho syna v tom veku citanie rozpravok este nebavilo. Ono to moze byt cokolvek co ma to dieta velmi rado.
@veronika1311986 ono ak vydržíš tie revy tak 3 noci a nepovolis a budeš ho aj milión krát zanasat naspat do postele tak máš po probléme. Ale úplne ti rozumiem, je to na nervy, tiež by som asi skončila pri peppe prasati 😅
Proste je unavený ale asi nechce aby mu niečo ušlo. A ešte zistil ze povolis ak bude robiť dostatocny cirkus