Ahojte maminky. Chcem sa Vás opýtať či nemáte náhodou podobnú skúsenosť. Môj malý (2r.a 6mes.) sa mi každú noc budí, plače, kope nozkami, je celý nekludny. Vraví ze ho bolia nôžky. Vždy keď mu ich pomasirujem a pomojkam ho tak zaspí. Už trvá vyše týždňa. Cez deň sa nijako nesťažuje. Hra sa, beha, skáče... Pekne papa.... Som u neho ešte spozorovala zvýšenú TT ale iba max do 37, 5 C. Raz ju mal celý deň. Ale teraz ju má iba ráno a to iba nejakých 37,3C max. Je síce po chorobe 2 týždne. Ale teraz ani ne sopli iba sem tam ešte za kašle. Ale to pripisujem tomu ze bol chorý. Prosím poraďte. Ďakujem.
@roomaa nie nadváhu nemá ma 15kg. Aj mu tak zvykne puknut v chrbatiku. To mal tak isto keď bol maličký že mu stále všetko pukalo a Dr povedala ze to ma z rýchleho rastu. Lebo cez deň keď mu aj chytím nožičky aj silnejšie že mu ako keby pomasirujem tak sa nesťažuje že ho to boli. Skôr sa smeje že ho to stekli.
Možno by bolo fajn sa na to popýtať u lekárky. Ako môže to byť ak proste rýchlejšie rastie, že ho to aj bolí
Mna napadol syndrom nepokojnych noh,byva to vacsinou vnoci ked sa telo uvolni,ale neviem ci sa to tyka aj deti.
Dcérka to ma tiež. Bolievaju ju nôžky. Nie je to pravidelne ale vždy len v noci. Ja som zo ako dieťa tiež mavala
Véd to ze aj môj malý to máva iba v noci. Len ta teplota mi nejde do hlavy. Ci aj zo zubkov nie. Lebo posledná stolička sa mu tlači a ma napuchnute aj dasno. Ale keď s aho opýtam ci ho boli zúbok tak povie ze nie
@zuzka565 syn to tiež mal tak - a on z toho vždy vyrobil ohromnú scénu 🙂 . Doktorka povedala že to môže byť z rastu, keď je veeeľmi zle tak máme dať na 2 večery nurofen. Niekedy zaberie aj masáž. Vždy to trvalo pár dní, potom prešlo, zase sa objavilo a tak dokola. Rastie akoby sme ho prihnojovali 🙂. Neboj sa zbytočne dopredu, ak by to trvalo ozaj dlhý čas ,tak sa treba pýtať na odborné vyšetrenie... uvidíš. A tú teplotu by som tiež neriešila , možno telo s niečím ešte bojuje, možno zub. Iba ak by to trvalo dlho treba hľadať príčinu 😉
Ja som s nim bola u Dr. A povedala mi ze to ma z toho rastu. Robila mu crp a aj moc sa vystroval a je všetko ok. Teraz už kľudnejšie spáva. Povedala nám Dr že to mohlo byt kľudne aj z toho ze začal chodiť do škôlky a v noci to takto prežíval.
@zuzka565 my takýmito nocami tiež prechádzame už dlhšie (syn už má 6r a začalo to asi od 2r.) Tiež som sa naľakala a išla k lekárovi a robili mu krvné testy. Našťastie je to ok. Nakoniec je to toho rastového pôvodu a hlavne syn má "živé sny" často aj vykríka a chodí v sne -ťažko ho je aj zobudiť... No vraj z toho vyrastie,tak len časom ....
A ešte k tej teplote. A ja som ju spozorovala u seba. Som to pripisovala tomu ze sme teraz začali kúriť v dome a je teplo a suchý vzduch. A teraz až tak von nechodíme keď vonku stále prší. Ale snažím sa stále vetrať.