Ahojte,prosim o radu,lebo som uz zufala a unavena.je tu vela rad okolo toho,ale nic co sa tyka nas :(.moja dcera nikdy nemala problem zo spankom.ale od novembra je to hroza des.rano vstava okolo osmej,na obed o dvanastej zaspi ako nic-dokonca sa sama pyta do postele.ale vecer nie a nie zaspat.ukladam ju okolo osmej-deviatej a zaspava okolo polnoci.skusala som jej obedny spanok skratit-nepomohlo.skusala som ju aj neskor dat vecer lahnut,no stale je to to iste.ked ju nedam cez den spat,vecer sice okolo siedmej zaspi behom sekundy,ale o polnoci sa zobudi a 2-3 hodiny buntosi.rozmyslala som,ze skusim nejake homeopatika-tym by som vas poprosila tie ktore maju s tym skusenosti,aby poradili ci to zabralo a ako dlho ste ich uzivali.alebo,ze udem ziadat nasu detsku lekarku o vysetrenie na neurologii .... dakujem za kazdy nazor a radu 🙂
@manana49 suhlasim s @janazba - podla mna je to uplne normalne, mam dcerku v podobnom veku, a ked si poobede pospi, tak ide vecer aj okolo jedenastej... teraz v zime sa vacsinou sama rozhodne, ze poobede spat nejde a potom vecer ide spat okolo siedmej a prespi 12 hodin do rana. Raz za par dni si ten obedny spanok urobi, tak vecer s nou potom potiahneme, hrame sa, kym sa neunavi.
no ja mám to isté. Moja malá robí tiež to isté, ale netreba zúfať prejde to určite do 3 rokov, teraz sa to všetko mení. Staršia dcéra bola v takom veku taká istá. Na obed padala z nôh a keď náhodou večer zaspala normálne tak sme boli aj 2 -3 hodiny hore ale neboj sa okolo 3 rokov zrazu prespala celú noc aj keď spala poobede. A určite nemá význam chodiť teraz k lekárovi. Proste je to vývoj a je to na nás rodičoch aby nám z toho nešiblo. Ja tiež tomu niekedy nerozumiem čo je smiešne na tom keď mi povie : MAMI ZOBUDILA SOM, CHCEM HRAT.: o 2. v noci :::?
@janazba Ona rano vstava okolo osmej.niekedy skor,niekedy neskor.takze nema vyznam ju budit,je to stale rovnake.este som zabudla napisat,ze to obdobie zacalo,ked mi zomrel otec-v novembri.byvali sme v jednej domacnosti a dcera ho mala strasne rada.bol to jej dedko -na blaznenie,na hranie,na prechadzky.mozno to iba este nevie spracovat.a s tou neurologiou-mozno prehanam a vela citam na nete.je to moje prve dieta a bojim sa aby som nieco nezanedbala ☹
znama ma 2rocne dievcatko ktore vstava okolo 7.30 rano. o 12 ide spat, niekedy spi 2 a niekedy 3hodiny. vecer o 20h ju dava spat. mala zaspi bez problemov (sem tam su odchylky maximalne polhodinu) a spinka celu noc. sice ma este len 2roky, je to o rezime. / niekedy je to tvrde no rezim dietata je velmi dolezity. uz sa o tom aj popísalo na MK, takze je to normálne - pre tie ktore ma budu chciet ukamenovat teraz🙂
aby male dieta chodilo spavat o 22 alebo 23 hod? zle...ine je to pri novorodencovi... ale deti v takom veku maju mat rezim a hotovo.
Moja 2,5 rocna vstava pred siedmou, na obed si pospi 1,5 hodiny a cez vianoce mala podobne stavy ako tvoja. Nechcela zaspať ani nahodou. Potom sme ale presli na rezim "fyzicke aktivity poobede" a jednoducho tu nasu duracelku "ustveme" a vecer krasne zaspi. Doobeda si kreslime, citame, skladame kocky...a poobede beha aspon hodinu po vonku, tancuje, "upratuje" - vela sa hybe. A zabera to 🙂
ano, prespi. Ale ja ju stale dojcim, tak za tu noc - ked spi tych 12 hodin - sa mozno dvakrat zobudi na dojcenie, a to ju zaroven aj zas uspi. Tiez ma niekedy take napady, ze o druhej v noci zacne tatinovi rozpravat, ze ci si pamata fialovu kacicku, a ze sa idu hrat, ale ako som pisala, uspim ju zas na prsniku - hned ju ale zastavime, povieme jej, ze je noc, ze sa rozpravat nebudeme a ani vstavat s nou nebudeme. .. ono je to mozno take obdobie, a prejde vam to, ako pisala dejka. Dieta v jej veku by malo tusim spat 11 - 14 hodin dokopy za den, tak si to spocitaj. Aj ked ja by som sa tym udajom netrapila, ak je zdrava a normlane sa sprava, tak to len nejako prezit asi treba 🙂 My sme mali niekolko mesiacov take obdobie, ze mi vstavala stale o 4-tej rano a zaspala az pred obedom.
@manana49 Ja mam sice mladsiu, dvojrocnu, ale tiez u nas zacalo to, ze vecer zaspava vyse hodiny, predtym jej to trvalo chvilu...vidim na nej, ze cim je starsia, tym menej potrebuje ten denny spanok..preto podla mna aj ten bojkot spania vecer, pretoze proste nie je dost unavena. Ja si myslim, ze u vas to bude podobne...mozno uz mala nepotrebuje obedny spanok. Asi sa s tym tazko bude lucit, ale ja by som ju mozno skusila cez den uz neukladat a spravit z toho zvyk. Urcite prvych par dni bude tazsich - unava, podrazdenost, mozno sa to prejavi aj v noci (bude v noci buntosit a pod.). Myslim si ale, ze sa to upravi po par dnoch. Je to sice len moj laicky pohlad na vec, ale z opisu mi pripada, ze tvoja dcerka uz ten denny spanok nepotrebuje..preto to hrozne zaspavanie. V skolke (ak ju planujes dat) sa k obednemu spanku este kludne moze vratit, pocula som o vela pripadoch, kedy to tak bolo. Drzim palce, aj my bojujeme 🙂
@zuzlicek44 Moja mala ukazkovy rezim,tiez som toho zastancom.aj preto,ma to teraz trapi ... cele sa nam to pokazilo v novembri ☹
@manana49 u nás na takéto vyvádzanie pred spánkom zabralo skoršie uloženie do postele. Začali sme drobca ukladať cca o hodinu skôr a v´razne sa to zlepšilo. Čas uspávania sa neskrátil, ale prestalo vyvádzanie vymýšľanie. Táto rada je tu z MK- najskôr sa mi to zdalo ako totálna blbosť, ale fakt to zafungovalo.
ano, stresujes zbytocne a nie, nieje to na neurologa co popisujes a zrejme to nebude ani tym, ze ti zomrel otec
pises ze mas co to precitane, kadejake problemy, tak si urcite postrehla, ze su aj horsie pripady...co by si robila, ak by sa ti uprostred noci pravidlne budila s vreskom, krikom a nezmyselnymi recami, ze chce ist domov, alebo ze chce ist von sa hrat so psom...rano o tretej a nevedela by si ju utisit aj dve hodiny? toto je pripad pre neurologa
myslim, ze kazde dieta prejde vymyslanim pred vecernym spankom...aspon vacsina urcite, aj my sme tym presli a prechadzame tym kazdy rok...ked sa posuva cas z letneho na zimny
mohli by to uz zrusit 😝
@manana49 Preboha, naco chces ist hned na neurologiu?? Ved to je uplne normalny vyvoj. Akurat je v obdobi ked uz by mozno spat cez obed nemusela ale zase ho este stale potrebuje, lebo uz je vecer mozno nervozna alebo skoro unavena...aj nas maly to tak mal. Zrazu sa to prehuplo do stadia ked sme zhodnotili ze obedny spanok uz naozaj nepotrebuje a vecer pekne zaspava, ma 3 roky. Aj v skolke,s malym sme dohodnuty ze ked je unaveny cez obed si pospi ak nie aspon pekne lezka a oddychuje. Ale brat homeopatika alebo ist na naurologiu je uplne zbytocne...este si neskusila budit ju skor rano, aspon o tej siedmej...