2,5 ročné dieťa nechce zaspať

loravcovaa
20. feb 2022

Ahojte, prosim vas nemate niekto podobnu skusenost? Moja 2,5 rocna dcer do vyse 2 rokov zaspavala uplne bez problemov. Potom z vecera do rana nastal zlom. Ulozime ju do postielky a vzdy ked odchadzame spusti sa hysteria placu, neda sa utisit. Skusali sme hladkanie, ciranie rozpravok.. nic nepomaha.. uspavanie trba aj 2 hodiny. Tento stav trva uz asi 2 mesiace. V rodine vladne pohoda, nic sa nezmenilo.

tosomja
20. feb 2022

@loravcovaa ale deti sa menia aj ich potreby. Skus si s nou ľahnúť do postele, a bud tam kým nezaspi..potom ju preložiš

qwer2019
20. feb 2022

Ja mám tiež 2,5r dcérku. Zaspavala vo svojej posteli pekne z kakavkom. Teraz už pomali pol roka, zaspava v manželskej a keď idem spať ju prekladám do postele ktorú má prisunutú pri manželskej a napriek tomu v noci príde spať ku mne. Aši majú obdobie, kedy nás viacej potrebujú. Majú chuť byť v našej tesnej blízkosti. Daj jej cas. Poprípade sa jej snaž vysvetľovať, že už treba spinkať a ze keď bude niečo chcieť stačí ta zavolať, ze maminka príde. Deťom sa strašne menia emócie v prvých rokoch života. Aspoň čo vidím u mňa doma.

loravcovaa
autor
20. feb 2022

@qwer2019 ma este detsku postielku takze si do nej lahnut nemozem. A chodi spat o 9 ja o 12 v noci cize tazko si lahneme naraz spolu

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loravcovaa
autor
20. feb 2022

@beata_k ked ju dam do postele tak mi odtial ujde.. nebude tam lezat

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loravcovaa
autor
20. feb 2022

@beata_k neoblezi.. ona nevydrzi v klude oddychovat len tak ani vecer na gauci ked lezime spolu a citame si

qwer2019
20. feb 2022

@loravcovaa myslíš ze sa ti zobudí, keď ju prenesies z manželskej do jej postieľky? Ja ju uspavam o 19tej, a vždy ju potom prenesiem,keď idem ja spať do jej postele.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
loravcovaa
autor
20. feb 2022

@qwer2019 toto sme uz skusali a v momente sa zobudila a hysteria

loravcovaa
autor
20. feb 2022

@qwer2019 uz sme skusali tolko trikov ze som zufala.. chodim do prace potrebujem si vecer porobit veci do prace a nemam kedy

luccija
20. feb 2022

@loravcovaa mení sa, má veľa vnemov, fantázi, cim väčšie dieťa, tým viac vymýšľanie .Tak nech s ňou leží muž možno skôr zaspi.Ja som tiež vždy ležala a, keď zaspala som odišla.

loravcovaa
autor
20. feb 2022

@luccija ako som pisala, je v detskej postielke teda lezat s nou nemozem. A keby ju prenasame z velkej tak sa zobudi.

luccija
21. feb 2022

@loravcovaa a možno to je chyba, že chce byť s Vami...my sme v tom veku kúpili IKEA malú detsku posteľ a ležala vedľa nás mali sme ich spojené.Tak daj dole bocnicu a chuť ju za ruku...jednoducho má strach tam byť sama ved aký by bol iný dôvod, že zaspáva 2 hodiny.

ivangeline
21. feb 2022

Stavy a stavy. Ma svoje dovody. Moje tiez niekedy vymyslaji. Inokedy zaspia hned. Niekedy zas sa snazia spat. Inokedy ani za svet.. xD

elizabet173
21. feb 2022

@loravcovaa ale bude v tej posteli ležať, neujde, lebo jej to nedovolíš. Vrátiš ju aj 50 x, pochopí, že bude ležať. Ty si ľahni vedľa na manželskú posteľ, alebo sadni k nej na stoličku, do kresla, čo ti je lepšie, chyť ju za ruku, šepkaj jej, hladkaj ju, neodchádzaj od nej. Ale ukladáš ju neskoro, je to paradox, ale možno by zaspala skôr, keby si ju ukladala okolo 20,00. Kedy ráno vstáva? Spí ešte poobede? Má dostatok pohybu vonku? Nie vozenia sa v kočíku, pohybu. Zredukuj sladkosti na minimum, zruš sladké nápoje, dúfam, že mobil, tablet v ruke ešte nemala, aj pozeranie TV by som večer zrušila.

loravcovaa
autor
21. feb 2022

@elizabet173 v kociku uz vobec nie je asi od 2 rokov. Chodime peso alebo na kolobezke lieta. Poobede peso s opatrovatelkou 2 hodiny a so mnou peso alebo kolobezka poobede ked pridem z prace, 1,5-2hodiny.. zalezi ci spolu este doma ideme cvicit. Vstava so mnou o 6 rano, spi poobede 13:00-14:30 a ukladame je 20:30-21:00. Evidentne ma problem.obdobie.. problem zaspavat, pred tyzdnom sme riesili ze odmietala kakat..

loravcovaa
autor
21. feb 2022

@elizabet173 sledke vody jej ani nechutia, ani dzusiky.. pije iba vodu.. sladke jedine cerstve ovocie, cokoladku malicku obcasne ale to doobeda, poobede uz nie

elizabet173
21. feb 2022

@loravcovaa skús ju ukladať skôr, možno to pomôže