Ahojte,
syna sme od roka aj nieco davali na nocnik, nie velmi intenzivne, velmi sa mu to nepacilo, ale postupne si zvykol, ze aspon rano sa tam vycikal. Celkovo ho to ale nijak nezaujalo, ked sme kupili take to detske sedatko na wecko, ze mozno to sa mu bude pacit, tak to bol uplny cirkus, vobec tam nechcel sediet. Nikdy sa na nocnik nepytal, preto sme ho tam aj davali viac menej len po spanku, kedy bola vacsia sanca.
To bolo ale este celkom ok, hovorila som si, ze mozno je este priskoro, kazde dieta je ine, avsak, okolo 2 rokov som chcela toto nejak zintenzivnit a odplienkovat ho, lenze namiesto toho, aby sa situacia nejak zlepsila, tak sa radikalne zhorsila, nielenze sa nepyta cikat/kakat a nijak neupozorni, ze mu treba, ma vyslovene odpor k nocniku, nechce tam chodit a pyta si plienku. Zakazdym robil hrozny cirkus, tak sme ho tam par tyzdnov nedavali, ze mozno sa ukludni, lenze teraz ked sme znova zacali, tak situacia je taka, ze aj ked tam obsedi (vacsinou s mobilom, v lepsom pripade s knizkou), tak sa tam nevycika. Akoby mal nejaky blok, a ozaj uz neviem co s tym robit. Ked sa ho spytam ci pojdeme na nocnik tak hovori ze nie, ked sa pytam ci bude cikat tak ze nie, potom dame plienku a vycika sa. Proste mam pocit, ze to nikam nespeje, resp je to najhorsie ake to bolo za ten vyse rok co to skusame. Neviete mi nieco poradit? Mate s takymto spravanim skusenost? Co vam pomohlo? Dakujem za rady.
Maleho sme odplienkovali minule leto v podobnom veku. Ide hlavne o to, ci mu vadi, ked sa pocika. Maly sa tiez velmi nehlasil cikat, hlavne vonku. Plienku sme naschval nedali s tym, ze ak sa pocika, musi prerusit hru a prezliect. Nohavice som ale brala max 1 rezervne s tym, ze ak sa nevypyta, budeme sa musiet prezliect doma. Zvykol si na to, ze pokial sa nevypyta a ocika aj rezervne nohavice treba ist domou. Este ma napadlo, ci ste neskusali kupit neaky detsky pisoar, mozno by ho bavilo cikat skor tam.
Prečo by mal cikat do nocnika keď je to prenho práca navyse? Plienka mu nevadí, nezavadzia a ani nevie že je pocikany.
Treba robiť tak aby mal dôvod do toho nocnika cikat a teda ako pisali vyššie- buď ho nechať len v oblečení a prezliekať ho, nech sa nauci že keď sa hra tak kvôli tomu musí prerušiť hru plus je mu nepohodlne- veľa prace ak pre vás.
Ďalšia možnosť dať latkovu plienku alebo nastrihat latkovu plienku a vkladať mu to do jednorazovej plienky nech pekne cíti ako tam ma mokro nech mu je nepohodlne.
Alebo naozaj počkať kým dozreje ale takto niektorý rodicia čakajú aj do 4-5 rokov lebo majú deti ktorým je to fuk 🙂
@alex2019 mám pocit že ho moc skoro ste ho dávali na nočník. Treba ho nechať tak za tri mesiace, pol roka sa začať pýtať či vie že má ísť cikať alebo kakať. Taktiež dávať pozor aby nezačal zadržiavať, lebo toto (priskoré učenie na nočník a branie plienky) je jedna z ciest ako sa to stane. Mamina,suseda všetky mamičky na ihrisku majú už “odplienkované” deti hlavne, že na noc ešte plienku dávajú, alebo majú každý mesiac/dva/tri relaps, nehody, lebo veď to sa stáva. Nooo poviem Vám takto, nestáva keď sú odplienkované v správnom čase a nie keď susedka/kamarátka/mamina povedala, len nechajte to dieťatko na to samé prísť a nechať jeho mechúr a nervovú suśtavu, a tobouž už nehovorím o zvierači, aby fyzicky dozrel. Ja by som ho nechala tak. Naspäť plienku a šup zabudnúť na čas. Veľa šťastia. 🍀
Mame rovnako stareho. Na nocnik vobec nechcel sadnut. Toto leto sme mu prestali davat plienku a pytame sa ho. Vydrzi velmi dlho necikat. Napokon ale povie a utekame na zachod, alebo vonku do travy. Na velku az na doraz. Nechce ani detske sedatko. Ak si cvrkne, hned dava slipy dole. Nie je rad, ak su trochu mokre. Ani na 9bednajsi spanok, ani na noc, plienku nema a vydrzi. Takze skus to bez plienky a uvidis, co bude + jeho reakcie. Co nechce, to mu nevnucuj.
@viestta asi mas pravdu, ono zo zaciatku to s tou knizkou celkom fungovalo, lebo sa vycikal, ale teraz je to ozaj uplne o nicom, lebo len tam sedi a nic.. takze odteraz skusime bez knizky a mobilu, len teda neviem ci ho tam udrzime, lebo on tam proste vobec nechce chodit, nerzumiem preco je to pre neho take strasne..
@gleep1 to s tou latkovou plienkou je super napad, to sa nam obom s priatelom velmi paci, tak to asi skusime.. zial nemam nervy na to uplne zobrat plienku a mat vsetko ocikane, dost ze stale daco jedlom zaspini..je mi jasne, ze raz ju budeme musiet zobrat a potom budu aj nehody, ale teraz si mysim, ze by to neskoncilo najlepsie..
@evalin88 my sme si mysleli, ze to sedatko z ikei ho zaujme, lebo bude moct cikat ako dospely, ale to bol brutalny cirkus.. fakt krical, plakal, no hrozne cosi.. a pritom znamych syn co ma o pol roka menej je z toho sedtka nadseny, cely vysmiaty si sedi a toaletak si namotava.. no kazde dieta je asi fakt ine..
Vyhoda chlapcov, cikat postojacky ☝️ Nas na nocniku nikdy poriadne nesedel. Potom parkrat vidrl tatinka ako pisa do zachoda tak chcel byt ako tato a uz to islo. 🙈😁
Uč ho cikat postojačky. Obcikajte vonku stromček, mravceky,...
Ja by som proste spravila dlhu pauzu, on podľa mna vôbec nie je pripravený
Nedáva žiadne signály, že je ready. Neucila by som ho sedieť na nocniku s mobilom.