2,5 ročne dieťa je naviazané na matku

luckalussy47
8. jan 2022

Baby. Môj 2,5ročný syn za posledný týždeň sa dosť zmenil v správaní. Doteraz zaspával sám v postieľke s macom, svetielkami.
Jeden večer ked som odišla s izby spustil hystericky plač, až rev, a trieskal s postieľkou. Odvtedy si vyžaduje aby som bola pri nom kým nezaspi,a hladkala ho. Problém v tom veľký nieje ale spat ide o 20:30hod a zaspí až o 22:00 ráno vstáva okolo 7:30hod
Na obed spi od 13tej do 15tej je to veľa? Pomôže ak bude spať na obed menej?
Dalsia vec ze je strašne naviazany na mňa. Všade je zamnou keď len idem na WC musí byť pri mne tak isto kuchyňa ci balkón.
Keď nie spustí obrovský plač pre nič za nič.. A posledne dva noci vstane okolo 3tej ráno a zasa kde je mama a kričí, spustí plač, musím byť zasa pri ňom kým nezaspí. Dnes v noci to trvalo cca hodinu a pol. Fakt som unavená s celého dňa a neviem ako ďalej.
Ďakujem aj za prečítanie.

mana_li
8. jan 2022

@luckalussy47 v tomto ti neporadím ale presne taký je aj môj syn v apríli bude mať 3 roky ale naviazaný je namna neskutočne. Všade kam idem musí ísť somnou, keď ho nechám doma že idem na nákup je to katastrofa on kričí plače krokodílie slzy. Kým nezaspí nemôžem ísť od neho z posteľe. Neporadím ti ale niesi v tom sama viem ako sa cítiš ❤️ Raz ich to hádam prejde.

aceris
8. jan 2022

@luckalussy47 to prejde ...je to len obdobie. My sme dali synovi velku postel ked mal necele 2roky. Dodnes uspavame/sme pri nom kym vecer zaspi (bude mat v maji 4). Zhruba pol roka sa uz v noci nebudi. Dovtedy presne o 3tej rano prisiel s placom, ze tam nechce byt sam. Takze bud manzel alebo ja sme sa presunuli do jeho postele a spali s nim dalej. Zaspal prakticky okamzite ako sme si ho pritulili. Podla popisu tvoj este spi v detskej postielke? Ak ano, ta velka postel by ti velmi mohla v noci pomoct.

luckalussy47
autor
8. jan 2022

@aceris zatiaľ je ešte v postieľke áno. Tak hádam ho to prejde nejako a vážne je to len obdobie vzdoru, a toho ze nemôže sám zaspať.. Ale ze 2,5roka mu nič nebolo a až teraz si ma takto žiada. Okrem toho ked bol maličký tam to nepočítam...

luckalussy47
autor
8. jan 2022

@mana_li tak u nás aj vonku na nervy aj v obchode.
Ak neidem tam kde on si zmysli tak ho vezmem za ruku a on sa celý zavesí na mňa.. Nechce ísť len kričí... Nepomôže ani na rit dať, ani nechať ho tam ani povedať ze pôjdem sama domov. Vôbec nič.. Ako keby už má mal úplne v trubke.

luccija
8. jan 2022

@luckalussy47 oni sa v tomto ceku veľmi menia začínajú mať fantáziu, strachy...jasné, že poobede dlhšie spí, keď zašli večer o 22.Takze spi sam v izbe?nechce byť sám buď si pár nocí ľahni k nemu veľa detí spí samo od malička a potom sa boja z ničoho nič..

luckalussy47
autor
8. jan 2022

Skúšala som aj zaspávanie na veľkej posteli ale vždy ide dole a chystá sa pred s izby.. Takže veľká posteľ nula bodov len utekať bude..

aceris
8. jan 2022

@luckalussy47 ano, to su presne take zaciatky...tiez sme tak dlllho bojovali..zakazdym zobrat a vratit do postele...kludne aj hodinu vkuse🤣 casom pochopil...hlavne si treba zauzivat ritual. My sme vzdy vecer dali vanu, mlieko, umyli zubky, precitali 1-3 rozpravky podla casu a potom sa zhaslo. Naucil sa, ze ked sa zhasne uz sa nevstava z postele.
Ale ako to vam vyhovuje spravte. Mne velmi pomohlo, ze v noci stacilo len lahnut k nemu do postele a spali sme obaja dalej.

luckalussy47
autor
8. jan 2022

@luccija áno.. Od 1,5 spi sám v izbe každý večer..
Teraz je to týžden co treba byť pri nom lebo sa asi boji.. Skúšala som nechať otvorene dvere že som nablízku ale aj tak nič. Musím byť tam...

luckalussy47
autor
8. jan 2022

@aceris tak toto.... No musím len skúšať a skúšať...

petraj122456
8. jan 2022

Prečítajte si na internete: separacna úzkosť u deti

janette2021
8. jan 2022

@luckalussy47 nezlakol sa niečoho? Nebojí sa tmy? Skus sa ho spýtať opatrne, čoho sa bojí. Mne mala toto pri zaspávani začala robiť okolo 2.roka, inak dovtedy zaspávala sama od narodenia (tretie dieťa nemá moc na výber 🙂) po niekolkych dňoch som si všimla, že stále hľadí na záves na okne, tak som sa jej spýtala že čoho sa bojí... Zistili sme že tieňa na strope. No doteraz (ma 2a 3/4 roka) ma chce mať pri sebe, lebo sa vraj boji, a to už spí v detskej izbe so súrodencami..

janette2021
8. jan 2022

@luckalussy47 ešte som rozmýšľala, ze kedy sa u detí vyvíja fantázia, možno to tiež pridáva k strachu.

luckalussy47
autor
9. jan 2022

@janette2021 nebojí sa. Ma také svetielka a tie pekne svietia tie si pýta na noc, aj maca a sovu.
Stále keď si ide ľahnúť tak mi hovorí hladkať mama.
Takže bud ho držím za ruku alebo ho hladkam..

janette2021
9. jan 2022

@luckalussy47 aj moja: hladkať po chrbatiku 🙂 tak si to obe užívame, len niekedy staršie deti žiarlia.

tin331
10. jan 2022

Tiež mám takmer 2,5 ročnú dcérku a teda tiež je na mna extrémne naviazaná ale nejako to neriešim, keďže je to stále ešte malé dieťa.