2,5-ročná vstáva zrazu veľmi skoro, keď pri nej ráno neležím

17. júl 2022

Ahojte žienky,
som trochu zúfalá z mojej situácie. Dcérka bola vždy z tých co spavali pomenej, pred par mesiacmi prestala aj spávať poobede. V noci potom pospala tak od 20tej do 6:30-7:00, prespala pekne celú noc, takže všetko v pohode. Od narodenia spavame spolu v posteli. No pred par týždňami som ja začala vstávať skoro ráno lebo som zistila ze je to super mat trochu času ráno pre seba. Zo začiatku to fungovalo dobre no teraz začala ona vstávať sama tak o 5:00 - 5:30, a to večer nezaspi moc skôr. Ma zatemnovacie závesy a určite ju nič neruší. Mam pocit ze cíti ze tam nie som tak sa zobudí. Mam trochu strach ze spáva tak málo. Ako by ste to riešili. Mam počkať že sa to upraví samé?

beata_k
17. júl 2022

U nas jak cez kopirak. Odkeby spi sam vstava o 5:00. Som zvedava, co zeny poriadia.

queen_mary
17. júl 2022

Aj u nas ked spi maly sam tak vstava pred 6tou. 🥺

diamond007
17. júl 2022

Začni ju dávať spať naobed.alebo spí s ňou rano

ivangeline
17. júl 2022

Tiez som za spanok na obed,okolo pol 12 az pol 1...stsci hodina a dieta sa nad ranom nebude budit. Vraj preunavene deti maju velmi lahky spanok nad ranom od 4..

autor
17. júl 2022

@diamond007
@ivangeline
No len ona cez deň už nespáva, možno tak raz za 1-2 týždne si pospí. Naš rituál som vôbec nezmenila, po obede si ideme vždy oddýchnuť do postele takže príležitosť zaspať ma každý deň. Takže vychádzam z toho ze ten denný spánok už naozaj nepotrebuje.

diamond007
17. júl 2022

Cez deň leží v posteli bez hračiek a knižiek a nezaspí?
Vieš ju aj ,,uspať,, či ukľudniť?
Najviac pomáha keď si sadnes ( nie ľahnes) k jej nohám a trošku ju budeš usmerňovať ( pssst, nerozprávame, oddychujeme atď).
Spánok keď je hore od 5-5.30 potrebuje cez deň, to dávam aj skoro 4r spávať vtedy aby zvládla do večera.
Mne spávala do vyse troch ale práve rozmýšľam že v 2.5r mala taký sek že spala naobed 1h ale aby spala ráno, musela mať neskôr večierku. Chodila o 21-21.15.
Ak chodila pred 21, tak ráno bola okolo tej 5tej hore
Tak skús jej to predĺžiť večierku na pár dní. Vrátili sa to spať až okolo tých 3r

autor
17. júl 2022

@diamond007 posledne 2 dni spala aj cez den pretoze bola fakt unavena, ako hovorim prilezitost spat cez den ma, takze ked potrebuje tak si dospi. Ze by spala ale cez den 2 dni po sebe sa nam nestalo uz mesiace. Lenze ja si nemyslim ze ten denny spanok sa jej "vrati" kedze uz mesiace bola bez neho a vydrzala v plnej energii do vecera. Nas problem neni ten denny spanok ale to ze posledny tyzden zrazu vstava aj o 2h skor nez bola zvyknuta a jedine co sa zmenilo je to ze uz pri nej rano nelezim.

diamond007
17. júl 2022

Tak ju dávaj spávať neskôr ako píšem na záver. Tiež sme v 2.5r museli posúvať spánok z 20tej na 21tej. Lebo keď šla skôr, vstávala tiez okolo 5. Jedno hodinu neskôr tak okolo 7-7.30 vstavala

svetlonos
17. júl 2022

🙂 taky super napad som mala aj ja. Chvili rano pre seba pri kave, popremyslat. No netrvalo to ani tyzden a maly sa zacal budit tiez asi 15 minut po mne. Tak som ostala znovu spavat dlhsie a spi aj on 😁
Aj ked som ho ulozila vecer neskor, nespal dlhsie.

autor
17. júl 2022

@svetlonos no moja teoria je ze ona vyciti ze tam nie som tak zo strachu sa zobudi a ide ma hladat 🙂 ... ale ja to neplanujem vzdat, chcem aby si zvykla, ved casom aj tak bude spavat sama. Aj pri dennom spanku som od babetkovskeho veku bola najskor vzdy pri nej ale potom som ju postupne naucila spat samu, takze snad to aj pri tom nocnom spanku casom klapne. Dufala som ze tu dostanem nejake tipy ako jej s tym pomoct :D