Ahojte dievčatá chcem sa opýtať že či aj vy máte také deti. Moja dcéra ma 2 a pol roka a v poslednom čase začala vystrájať, je to neúnosne. Napríklad poviem jej nech si dá papuče lebo prechladne a ona narokom si tie papuče nedá a ani ponožky. Keď jej ich obujem ja, hned si ich da dole. Sme vonku a začne utekať smerom na cestu ja za nou bežím ako cvok. Ona sa na tom smeje. Alebo ráno jej dávam veci a ona začne nechcem toto, chcem tamto, proste vymyšla. Po pišaní a kakaní si nechce dať utrieť zadoček ani pišku. Reve, vystrája. Ked treba umývať zuby začína ďalší horor. Pekne jej vysvetľujeme ja aj manžel ale je to zbytočné, stále krik, rev, ja som už zúfala a s nervami na konci. Čo mi poradíte ?
Moja až takáto nebola ale kamoskin malý to je katastrofa..tiež má 2.5 roka ale ja mať také dieťa si to hodím..všetko urobí presne opačne v ničom neposlúcha hádže sa o zem za všetko a keď už nevie čo tak začne vrieskať..nie plakať ale doslova vrieskať..a toto ma celý deň s ním . doktorke vravela že je to len obdobie m.ze to treba prečkať..a ešte nechce ani jedávať teraz .len sladkosti alebo čaj..nič iné doňho nedostane
my mame extremne dobre a nenarocne dieta .............a robi toto iste😀
Ak au toto tvoje prve problemy s dieťaťom tak to ti uprimne zavidim. Moj prvy vrieskal od narodenia deň noc až do šiestich rokov. Všetko naschval, hadzal sa po zemi, robil všade cirkus. Doma vrieskal, vonku vrieskal, v aute kopal nohami. Take obdobie, hentake, potom vzdor, potom neviem čo. Zlepšilo sa to až v škole.
aj náš to robí a ešte s radosťou vie narobiť za pár sekúnd taký neporiadok, že mám pol hodinu čo upratovať... Za každé nie aj za zvýšený hlas často sa ho dí a zem a búcha si o zem hlavu. Aj jeho sestra staršia ked mu povie napr. nejedz to! ked si dáva k ústam plastelínu - fuk už leží na zemi a búvha si hlavu. &potom samozrejme rev a na čele modrina. Čakám, že z toho vyrastie, je to len obdobie.
A preco musi mat papuce? Mozno jej nie je zima. 🤔
Ze uteka na cestu? Vysvetlila si jej ze ju moze zrazit auto? A teda ked uteka bude sa ta drzat za ruku. A ked nie bude sediet v kocari alebo pojdete naspat domov?
Pri obliekani jej daj na vyber, nachystaj si dve moznosti a nech si vyberie z nich. Aj vlk syty aj ovca cela.
A umyvanie zubov je vec o ktorej nediskutujem. Chces umyvat tak fajn bude to podobrom a ked nie tak to pojde po zlom. Prisadla som tak aby som neublizila ale aby nemohol uchodit a ked plakal krasne otvoril usta a mohla som umyvat.
Pomôže jedine, ak sa ty dáš "do pohody". Baví ju ťa vytáčať. Skús sa tváriť, že ti to je jedno, či má alebo nemá ponožky. Že je nuda sa stále naťahovať a nevšímaj si ju. U nás to celkom zaberá. Samozrejme, že sú veci, čo robím aj nasilu a s krikom (občas umývanie zubov a pod.), ale snažím sa rýchlo a ako-tak pokojne, aby z toho nemal šou.
😂😂😂 Môj ma 2 a robí to isté... Odpoveď na všetko je NIE, ci sa to hodí ci nie. Nič to, kľud, je to len obdobie a buďte trpezlivá 🍀
Chce to viac,, voľného času " pre seba 😉
Dookola vysvetľujem že ponozky a papučky mam aj ja. Ze zúbky si musíme umývať poriadne lebo nás zubár nepochvali, iba ak budu ako perličky... Každý večer to isté...v týchto veciach ale nepolavujem a niekedy aj zvýšim hlas. Ostatne, nepodstatne nechávam tak ako xce on.
Bude mat 3r a zatial taketo nerobi🙏🏻😂od malicka ma pevne hranice ,idem rada do kompromisu , tak uvidim ako to pojde dalej ☺️
Moja mala v júni 2 a nič takéto nerobí. Je veľmi poslušné dievčatko 🤪🤪🤪
U nas bolo to iste, trvalo to zhruba 4 mesiace a mam pocit, ze uz to odznieva 😃. Teda uvidime, ci este nepride druha faza, ale teraz jej uz staci iba povedat ked uteka prec : Chces aby ta zrazilo auto a mala si velke bobo? Vzdy po tejto vete sa otoci a vrati a chyti ma za ruku. Predchadzalo tomu vysvetlovanie, ze keby ju zrazi auto tak by velmi plakala a aj maminka by velmi plakala. A co sa tyka inych veci, funguje ze ci chce vidiet ako sa maminka hneva. Vtedy sa uvedomi a je zase normalna 😄. Takze uz klop klop nemame hodinovy vresk, lebo nemoze ist v satoch do sprchy a podobne bludy, za ktore v minulosti vedela revat do nemoty 😄. Teraz je uz do 5min po vsetkom a da si aj vysvetlit preco nemozeme ist bosa von, pripadne oblecena do sprchy.
Náš má takéto obdobia vzdoru od 1 roka, teraz má 2,5 a zase sme v takom období. Proste si stále držíme naše hranice, dávame aj na výber, ale nepoľavujeme. Posledný týždeň skúša a bojkotuje všetko, od rána do večera, ak nie je po jeho tak reve. Zrazu je problém obed, večera, vychádzka aj poobedný spánok. 😁 Neporadím nič extra, treba vydržať a nepoľavovať.
Dovolila som si odbehnut na wc. Za tie 3 minuty sa stihla vyzliect, rozpatlat Indulonu na seba a aj pod celu postel… v ten den stihla utopit hrackarsky mobil v mlieku, vyzliect sa na strku a nasypat si ho do susky, vytopit kupelnu pocas kupania, obliat ma v podniku kavou, popalit sa na grile… urcite som este na nieco zabudla. A to je uz bude mat 3. Jeden den anjel, uzasne rozumne dievcatko, s ktorym sa da normalne diskutovat, komunikovat, dohodnut. Dalsi den takyto parom. 🤷♀️😁
Nič 😂 môj robí toto iste 🙂 treba to len pretrpieť raz to prejde.