2,5 mesačný syn sa v noci budí

mia78111
9. jan 2022

už skoro 2,5 roka sme s mužom neprespali celú noc.
uspať ho je možné väčšinou len na rukach. keď zaspí do 2 h sa zobudí s revom a krikom. utíši sa ak ho vezmeme na ruky a pochodujeme po izbe. niekedy si len vypije Granko a spí ďalej. budí sa aj 4 krát za noc. ak má dobrý deň, tak 2... ako docieliť, aby prespal celú noc?

andreatytler
9. jan 2022

@mia78111 Pripnem sa... mame to iste. Zatial nam to ale nevadi. Myslim ze tomu treba dat cas, ale niekto poradi nieco dobre, rada si precitam.

janai1
9. jan 2022

Tak 2,5 ročný alebo mesačný?

mia78111
autor
9. jan 2022

@janai1 2,5 rocny

1veverica
9. jan 2022

@mia78111 je mi to luto čo napíšem,ale musite vydrzat. Nasa to robila 3roky. Ale teraz už je dobre👍. Hlavu hore,zmení sa to.

amelie2017
9. jan 2022

Tak hlavne nedavat to granko. Ani pred spanim, ani v noci. Poobede ziadne sladke, aj ovocie obmedzene, radsej doobeda alebo ako dezert po zjedeni obeda. Hodinu dve pred spankom ziadne obrazovky. To su take vseobecne rady. Ak nic z toho nepomaha, tak len vydrzat. Ale to granko ozaj nedavat. Uz len kvoli zubom. Tymto stylom mu do vymeny nevydrzia.

nova_mamina_5612
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nova_mamina_5612
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
9. jan 2022

@mia78111 chyba granko podla mna....je tam cukor takze aj to moze sposobene ze zle spi....ja pisem za seba tiez som zacala.mat.problemy so spankom ked som vecer jedla.pila vela cukru mam 3,5r. GRANKO jej nedavam vobec max..ak mam ja v pohari raz za cas sa napije trosku nie nie som bio matka moja papa sladkosti bezne 🙈hlavne od mikulasa cokoladu ale.sladkosti do 3r. Mala omedzene a určite vecer neje nic sladke iba max ma vodu s trosku sirupom....ano upavanie mame od 9m. Narocne....ale chyba je aj to ze ste ho naucili na ruky obdivujem vas ja som uspavala do 14m malu na rukach potom ju to zacalo rusit....uz je dost velky aby chapal....ukludnut ho mozno niekto je proti ale pri pred spanokm cca hodinu lezime v spalni pozeráme tv alebo sa hrajeme na posteli tak sa.ukludni vypnem tv nenapadne ze sa pokazila zacne mrncat kedze to robi stale ;) bud ju poslem do izby spat alebo sa ma ukludnit ;) takze urcite prestat uspavat ka rukach v noci musi ho nieco trapit...u mna zas bolo tak zr pokial neplakala velmi som prestala.sa ozyvat ak som sa ozvala zobudilo ju to a bolo este.horsie....treba vysvetliť ze je tma a musi spinkat ak nereve veľmi ingnorovala by som.to len by som davala nenapadne pozor aby nespadol vzdy mi to zabera ze sa robim ze spi ;) od nudi zaspi aj mala.....ale ako vysse omedzila by som urcite cukor dzusiky uplne aj sladkosti neviem ci davate alebo nie.m..mozno zubky nejdu posledné??? Alebo sa popytat co sa deje precoz place atd rozpravat sa potichu ;)

nova_mamina_5612
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
9. jan 2022

No netreba mu dávať sladkosti, ani sladké mlieko. Ma veľa energie ktorú nenmá ako vybiť, je v noci nervózny, nepokojný. A možno veľa spí cez deň, alebo naopak veľmi málo a nedokáže sa uložiť tak aby sa nebudil
Môj skoro 2r vie, že večer vypíše mlieko a v noci sa spinka. Aj keď sa zobudí, vezmem ho k sebe do postele a spí. Žiadne mlieko, ani voda...ani svetlo ani pochodovanie po byte.
Ja obdivujem mamičky, ktoré sú s deťmi hore aj dve tri hodiny v noci, lebo deti sa chcú hrať.

zuzkaa1991
9. jan 2022

@tosomja my.sme boli hore ked nam.isli zubky kazdy jeden zub sme.prenocovali s cirkusom a to parkrat som.musela pustit video bez zvuku ale take velke deti by mali vediet co sa smie a.co nie podla.mna je tym.sladkym ze.ma vela.energie ako pisete moja aj ked sa.parkrat zobudi 3.5r tak si pyta mlieko ale.je to.raz za cas ked nahodou ide cikat alebo niečo ine zobudi ju.....ale zas malo.mi stale.papa takze mi nevadi ze pije obcas.mlieko v noci bude to presne jak fakt pisete s.cukrom a mozno vela spi cez den

sasanka605
9. jan 2022

Moj to robil tiez, pomaly to prejde. Ma cez tri roky a posledné mesiace prespí celu noc a ak sa raz náhodou zobudí uz to nie je taký histericky plač a krik ako predtym. Nic som mu nedávala piť ani sa nešiel hrať ani nic ine.

zuzubb007
9. jan 2022

Predovsetkym 2,5 rocny nema co v noci uz pit, ako prve zrusit, vlastna izba a bude spat

tosomja
9. jan 2022

@zuzkaa1991 aj moja dcéra nejedla cez deň, tak som bola rada, že píše v noci mlieko, ale dávala som jej v spánku, ona sa nebudila.

kikk
9. jan 2022

Skuste si pozriet nieco o nocnych morach alebo desoch. V tomto veku dozrieva nervova sustava, uplne inak vnima podnety okolo seba, zacinaju sa mu dostavat do snov....chce to vela trpezlivosti, lasky a pochopenia a ako uz zienky radili, ziadne sladke napoje.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tosomja
9. jan 2022

@elizabet173 áno. Do troch rokov. Chodili sme na gastro, rôzne vitamíny na podporu chuti do jedla a nič, len mlieko, aj to v spánku

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sasesoe
9. jan 2022

@mia78111 spi sam v izbe? Niektore deti lepsie spia s rodicmi (ine zas naopak same).
Skus napisat aky mate "standardny" den. Kolko pozera tv, mobil, kolko ste vonku, co kedy veceria... ja nie som uplne proti mobilom a tv, ale nie pred spanim, ideal len doobeda (rano to je dobry motivator, aby mi vstali z posteli a sli na ranajky).
Pripadne pred spanim este nejaky relaxacny kupel a skus na noc zapnut biely sum (kopec aplikacii to ma)

lubigabrikova
9. jan 2022

Mala som to iste so synom. Do takner 3,5 roka. Ako pisu mamicky vyssie - nedavat v noci mlieko a sladke napoje su absolutne nevhodne. Obsiahnuty cukor nie len ze zvysuje hyperaktivitu ale navyse nici zubnu sklovinu dietata . Pracovala som isty cas ako recepcna na zubnej klinike - v zivote by som neverila,ze male deti mozu mat tak vyhnite zuby...a nie - nie je to geneticke.
Je to tazke,ale treba to vydrzat. Zacat tym ze na vecer ponuknut len nesladeny bylinkovy caj alebo cistu vodu.

tosomja
9. jan 2022

@elizabet173 áno, z jedného dňa na druhý zrazu chcela papať, a v noci som ju prestala kŕmiť. Zase aby si to niekto nevysvetlil zle ale ja som bola až zúfalá, že nič nechcela, ani mlieko, ani polievky, mäso, zeleninu, ani mixované, ani nakrájané, ani do ruky, ani švédske stoly, žiadne zvieratká, kvietky a neviem co ešte z jedla
..kreatívne...nič nepomáhalo. Napinalo ju zo všetkého. Jedine v noci v spánku vypila.
A jedného dna utalo a bolo dobre.

tosomja
9. jan 2022

@elizabet173 a keď som nedala v noci mlieko, spala, ale ani cez deň nejedla, tak ci tak.

martul
9. jan 2022

@mia78111 mám 3 deti, tak nemudrujem:
1. Vyradiť Granko, Max. čaj neosladeny,
2. Do vlastnej postele vo svojej izbe, prinajhoršom s vami v spálni ale žiadne natrasanie na rukách
3. Vydržať a neustúpiť, pár nocí bude robiť cirkus, ale keď nepolavite prejde ho to

ailiba
9. jan 2022

@mia78111 mam len take napady: nie je mu moc teplo, alebo zima? Skúsili ste ho dat medzi seba do postele, robí to aj vtedy? Nebojí sa? Na zlé sny asi nič nepomôže. Pripadne, čo papa večer? Skúsiť zmeniť. Držím palce, aby to čoskoro prešlo, určite je to veľmi stresujúce pre všetkých.

mia78111
autor
9. jan 2022

@ailiba spinká s nami. od bábätka. neseparujeme ho od seba.

mia78111
autor
9. jan 2022

@martul ďakujem. to som navrhovala a aj detská lekárka, ale muž stále trvá na Tom že mu bude dávať granko

martul
9. jan 2022

@mia78111 je neviem nájsť jednu normálnu vec na granku, to je jedno či ráno na obed, vece. Prečo na Tom trvá , rozumný dôvod?
Tak mu ho nechaj a ty choď pekne spať a nech sa on morduje.

ailiba
9. jan 2022

@mia78111 a teda keby skúsil spať v postieľke? Možno potrebuje svoj priestor. Napr. Naš syn chce spať sám, len keby sa bal, tak s nami. Co tak skúsiť namiesto granka nesladeny čajík (je aj detský čajík na upokojenie)?