Ahojte mamicky,ktore mate podobne dietatko ako ja.nas maly ma 2 a pol mesiaca a cez den si vyzaduje stale neciju pritomnost.nechce byt sam.95 percent dna s nim musim stravit a zabavat ho nejako.casto uz ani neviem ako.ako zabavate svoje ratolesti vy?
vitaj v klube 😀 no neviem teda ja zatial nosim cely den na rukach, dufam ze casom pridem aj na nieco ine 🙂 prvy bol taky isty a preslo to az v 3 rokoch 😎 😀
Neboj za frajerkou a na vysoku skolu pojddm urcite sam. Deti boli ako privesok vsade so mnou. V lehatku, na deke, v nosici. Pri vareni prani umyvani sa vsade so mnou. Zavisi aky mali den a ci boli ochotni aspon chvilku lezat ak nie tak sa nosili. Vsade sa im da najst zabava. Varesky, lyzicka, stipce na pradlo. Este ste malinky a potrebuje maminku. Si pre neho cely svet a istota.
Musíš mu venovať pozornosť popri povinnostiach, normálne rob všetko tak ako doteraz a budeš mať porobené a zároveň sa aj dieťa zabaví, nech je s tebou a pozoruje ťa+ ako píše katy 1979...keď bude väščí, bude to lepšie, bude sa vedieť zabaviť aj sám.
@kobrtko ja sama velmi dobre viem, aky to dokaze byt obrovsky, priam nepochopitelny rozdiel, ked mas jedno taketo dieta a druhe celkom ine, spokojne a vyrovnane. nie je to o tom, ze ta to otravuje, ale ked proste nemas cas ist ani na zachod, umyt sa a najest sa, nieto si este uvarit, tak to je trosku ine kafe. neviem ci je @livuska1 na tom az takto, ale pise ze 95% casu si vyzaduje jej pritomnost, tak to takto nejak asi bude
okrem toho nepisala ze ju to otravuje, len hlada inspiraciu. to hovori o tom, ze sa snazi, nie ze chce dieta nechat same plakat 😉
myslim, ze by sme si tu mali pomahat a podporovat sa, nie sa osocovat a urazat
@livuska1 Vies co by som dala ja za to aby moj maly si vyzadoval moju pozornost ? Vobec ma nepotrebuje ☹ Kam ho dam tam je s hoci kym ☹ A ja potrebujem citit ze som pre neho potrebna.... Bud rada ze ta potrebuje uzivaj si to tak strasne rychlo to vsetko leti ze sa ani nenazdas a budes plakat ze uz ta nechce, ze uz je samostatny, ze ta za par rokov posle kade tade, ze sa bude hanbit ti dat pusu lebo on uz je velky... Vykasli sa na varenie, upratovanie na vsetko a uzivaj si ho na 100% 🙂 Ja som si maleho vobec neuzila bo som uz 2x bola na operacii ani teraz ho nemozem mat na rukach a zavidim kazdej jednej zene kt ma dieta take ze ich potrebuju, ze chcu spat iba s nimi v postielke... Moj je nenormalne samostatny a uplny flegmatik a ja potrebujem takeho maznacika 😀 Viem ze je to tazke ale tak rychlo to uteka...
@bosorka3113 tak to je skoda,ze si nemozes svoj pokladik uzit tak ako by si chcela.to co pises je tiez pravda ja sa mu snazim venovat najviac ako viem lebo si ho chcem uzit ale niekedy je to unavne a vycerpavajuce,kedze sem tam treba navarit a upratat ale ked vidim,ze sa to pri malom neda tak to necham tak a venujem sa jemu.
daj ho do vajicka alebo kresielka a kde si a co robis, nech je tam 🙂 Je to klasicke obdobie, ked sme unavene, vycerpane a dietatkuo vkuse s nami... Presne podobne som to mala aj ja, je najvyssi cas oddychnut si trosku od neho, nechaj ho chvilu s partnerom, starymi rodicmi, aby si ten pocit "stratila".. Mne to pomohlo. Este aj na zachod som ho pomaly bravala so sebou, lebo inak plakal... ale zlepsilo sa to a zistila som, ze aj ked ho necham same a pomrnci si, svet sa nezruti 🙂
no veru, kto nezazil nepochopi🙂mne bolo do placu ked mi maminy hovorili ako ich deticky cele dni spia a ja som nemala ani kedy na wc, mala mi spala len vonku...doma od narodenia som bola animator na plny uvazok, varila som neskoro vecer...ale casom sa to hodne polepsilo, teraz ma vyse roka a cez den aj spinka🙂
@livuska1 nooo ja som prve mesiace s dietatom na rukach robila vsetko...varila vysavala zehlila hadzala pradlo do pracky....bicepsy som mala riadne 😀 a nemohla som ju nechat len tak samu lezat...ale neboj prejde to...teraz uz ani neviem ze mam deti, vyhraju sa spolu vo svojej izbe
@amouramour no to si vravim aj ja ked prezilo mnoho inych,vydrzim aj ja 😉 proste je to take obdobie.
moj je tiez len na rukach, uz je taky presibany, ze ked ho dam lezat zacne vrieskat 😠 , ale co narobime. A aby toho nebolo malo cez den mi pospi castejsie ale len do 20min. takze presne vyzehlit, varit pratat atd. to je fakt umenie pri takych detoch. 😀
@livuska1 Aj ty prepáč, ja som len prvotne vyrozumela, že ťa bábo omrzelo... z čoho som bola podráždená (ale to je môj problém, lebo som to dobre neprečítala)... ale tiež mám dieťa , aj keď už má 4 roky, tak mal aj 2 mesiace (to bol ešte v nemocnici), potom som ho brala ako čerstvo narodeného a rátala som mesiace trochu inak...
No a zábava pre také mimčo... jemu stačí pozorovať ťa pri práci, potom keď už vie chytať do rúk, tak mu daj napr. krabičku od mydla, papier. vreckovku... (to sú niekedy vďačnejšie hračky ako tie farebné, modernosti, lebo aj tie deti omrzia).
Za chvíľu bude chcieť pásť koníky, tak šup na zem na deku, na bruško, pred neho nejakú hračku, on ju bude chcieť "dobehnúť", alebo si pred neho ľahni ty... postupne sa bude dvíhať na rúčky a experimentovať...
A okrem iného, každá mamina je unavená, prvé mesiace sú náročné, aj slzu vypustí, aj na bábo príde zlosť, že reve, keď to mamča nemá práve v pláne... postupom času sa bude osamostatňovať a keď sa začne batoliť, to len zistíš, že pozornosť je potrebná, lebo všetko bude "jeho hračka", a to mu už program nemusíš vymýšľať, to už máte postarané obaja.
Takže ešte raz sorry a veselé chvíle s dieťatkom 😵
@livuska1 nam velmi pomohol hudoby kolotoc FP rainforest. mali sme ho pripevneny na stolicke nad prebalovakom a to boli chvilky, ked bol maly rozbaleny, hral mu kolotoc a dokazal byt chvilku sam. potom hojdacka-lehatko bright starts, hrazdicka a hracia deka. tieto veci fungovali ako-tak do 5 mesiacov 🙂 . potom neskor rozne hudobne hracky, do ktorych si mohli bacat a hralo im to
@livuska1 moja ma skoro 7 mesiacov a ked potrebujem na zachod tak myslim ze cela dedina pocuje , ze niesom pri nej, tolko slz, nervov, kriku🙂 2 a pol mesacne sa nevie zabavit samo, moja si kus pozera knizicku, kus hrkalku ale to su velmi kratke chvilky a cez den spi tak po 15-30 min.. daj si do kuchyne na zem po dva paplony a daj si ho na zem k sebe.. ked mala sofia tolko, tak sedela v lehatku na kuchynskom stole, alebo hojdacke, tam kde ma videla a ja som mohla napr. navarit 🙂 viem ake je to narocne, u nas je to od narodenia tak a stale trva🙂 keby chcela aspon dlhsie cez den pospat alebo by mi ju niekto zabavil, ale stale som na nu len sama a ocakava sa odo mna aj popratane, aj dvakrat denne navarene a pod. ale pomoct nikto nechce
a kolotoc tiny love dzungla..najlepsia investicia aku som urobila, ked sme jej kupili tak vydrzala aj v postielke aj pri tom zaspinkala ..stale ho vyuzivame
u nas nezabrali ziadne kolotoce, ziadne kresielko hojdacka s melodiami, maly prdlos iba zaveseny na mne. ma pol roka o par dni a odkedy vie uz chytat hracky a zaujima sa o okolity svet, troska vydrzi na hracej deke, kym idem aspon na wc. ale musim povedat,ze inak sa mu venujem naozaj 99 percent,ked je hore 😀 cize obcas mi uz tiez hrabe,ale ked on je taky chutny a tesi sa,ze sme spolu,ze mi to neda .ked si ho aj dam k sebe do kuchyne,ze nieco porobim, po desiatich minutach sa zbavi dudla,hraciek, plienky, a uz po mne hulaka 😀 😀 😀 😀
maleho si daj do satky a mas vybvene 😉 a na zaspavanie odporucam kolotoc nad postielku
vitajte v realite. je uplne samozrejme, ze dieta potrebuje neustalu starostlivost. neni to hracka, co sa da odlozit, alebo vypnut.
@livuska1 niektore zeny si daju babo do satky alebo nosica a porobia si s nim aj domace prace, ja som to nevedela, bala som sa s malou v nosici napr. varit, ze ju obarim, alebo sa mi smykne noz a porezem ju, tiez napr. cistit kupelnu ci umyvat okna si neviem predstavit s babatkom na sebe.. raz som skusala vesat pradlo na susiak, ale som dociahla len na predne snury a malu som pritom napichovala zadkom na koliky 😀 .. takze ja som ju dala do lehatka a ked som nieco robila, som si ju nosila so sebou.. ona sice neplakala, ale ani sa nezabavala a ja som mala z toho blby pocit, ze sa jej nevenujem.. inac som ju nosila stale na rukach, pochodili sme byt xkrat hore-dole, tisicraz pozreli z okna na tu istu sceneriu 😀 , ukazovala a opisovala som jej kazdu malickost v byte.. no popravde uz mi z toho casom presibavalo.. ja asi nie som na take celkom male babatka, pre mna cim je starsia, tym je to viac v pohode, uz sa necitim tak blbo, ked som s nou aj cele dni sama doma
@livuska1 viem ako ti je, mala som to tak pri prvom. este aj cikanie som si musela starostlivo planovat 😀 😀 . no nic to, teraz je z neho velmi sikovny chlapcek, takto nam to vracia 🙂 . hlavu hore, s kazdym novym mesiacom to bude lepsie. casto som mu spievala pesnicky od podhradskej, nosila v nosici, to mal rad. odporucam, pre taketo deticky fakt skvela vecicka, ale iba ergonosic. my mame manducu a je vyuzita paradne. mozes ho v nom nosit, ukazovat mu vsetko okolo vas, varit pri tom, mas volne ruky a babo je spokojne, lebo je pri mamine 🙂. nemozes ho tak mat cely den, ale par krat denne na chvilku, mozno si v nom aj schrupne. starsieho som nosila od 3 mesiacov a to som lutovala ze som to neurobila skor. malinku potom uz od 3 tyzdnov a je to maximalne spokojne a vyrovnane dieta. dokonca aj separacna uzkost nas akosi obchadza 😉
teraz je tvoj malinky v takom veku, ze ani hracky este velmi nezaberaju, ale neskor ked tie hracky zaberat budu, alebo ked zacne lozit a objavovat svet, bude ovela lepsie 🙂